ΕΥΡΩΠΗ

Το Σαββατοκύριακο της... γκέλας!

Το Σαββατοκύριακο της... γκέλας!

Ένα διήμερο με αρκετές εκπλήξεις στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ήταν το περασμένο, με πολλούς από τους "μεγάλους" να μην πετυχαίνουν νίκες. "Χάλασαν" το σερί νικών τους η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Βασιλεία, μόνο τέσσερις ομάδες σε όλη την Ευρώπη διατηρούν το απόλυτο.

Ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο, με... γκέλες για αρκετές από τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, ήταν αυτό που πέρασε. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, πως από τους συλλόγους που αγωνίζονται στο φετινό Champions League, μόνο οι 18 από τους 32 έφτασαν στη νίκη. Δηλαδή, σχεδόν οι μισοί.

Ας δούμε όμως αναλυτικά τα αποτελέσματα ( με bold οι ομάδες που αγωνίζονται στο Champions League):

ΑΓΓΛΙΑ

Τότεναμ - Μάντσεστερ Σίτι 2-0

Μπέρνλι - Άρσεναλ 0-1

Λέστερ - Σαουθάμπτον 0-0

ΙΣΠΑΝΙΑ

Θέλτα - Μπαρτσελόνα 4-3

Ρεάλ Μαδρίτης - Έιμπαρ 1-1

Βαλένθια - Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2

Σεβίλλη - Αλαβές 2-1

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μπάγερν Μονάχου - Κολονία 1-1

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 2-0

Σάλκε - Γκλάντμπαχ 4-0

ΙΤΑΛΙΑ

Έμπολι - Γιουβέντους 0-3

Αταλάντα - Νάπολι 1-0

ΓΑΛΛΙΑ

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπορντό 2-0

Λιόν - Σεντ Ετιέν 2-0

Μετς - Μονακό 0-7

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Νασιονάλ - Πόρτο 0-4

Μπενφίκα - Φεϊρένσε 4-0

Γκιμαράες - Σπόρτινγκ 3-3

ΡΩΣΙΑ

Ροστόβ - ΤΣΣΚΑ Μόσχας 2-0

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Ντινάμο Κιέβου - Ζίρκα 2-0

ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Χέρενφεν - Αϊντχόφεν 1-1

ΒΕΛΓΙΟ

Κλαμπ Μπριζ - Γάνδη 1-0

ΤΟΥΡΚΙΑ

Ριζεσπόρ - Μπεσίκτας 0-1

ΕΛΒΕΤΙΑ

Βασιλεία - Τουν 1-1

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Λουντογκόρετς - Νεφτοχίμικ 3-1

ΣΚΩΤΙΑ

Νταντί - Σέλτικ 0-1

ΠΟΛΩΝΙΑ

Λέγκια Βαρσοβίας - Λέχια Γκντανσκ 3-0

ΔΑΝΙΑ

Βίμποργκ - Κοπεγχάγη 0-0

ΚΡΟΑΤΙΑ

Ντίναμο Ζάγκρεμπ - Χάιντουκ 0-0

Τρεις "χάλασαν" το απόλυτο, συνεχίζουν τέσσερις

Τρεις από τις ομάδες που αναφέρονται παραπάνω, η Μπάγερν, η Μάντσεστερ Σίτι και η Βασιλεία, εκτός από βαθμούς, έχασαν και την ευκαιρία να συνεχίσουν την πορεία τους μόνο με νίκες. Οι Βαυαροί, μετά από πέντε σερί νίκες στο ξεκίνημα, αναδείχθηκαν ισόπαλοι, και μάλιστα εντός έδρας. Για την ελβετική ομάδα, το σερί θα μπορούσε να φτάσει στο 10-0-0, αλλά εντέλει στάθηκε και τυχερή, αφού ισοφάρισε στις καθυστερήσεις την τελευταία ομάδα της βαθμολογίας, αποφεύγοντας οδυνηρή ήττα μέσα στο "σπίτι" της. Τέλος, η Σίτι, έχοντας το πιο δύσκολο έργο από τις υπόλοιπες δύο, δεν γλίτωσε για άλλη μια χρονιά στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν", με τον Πεπ Γουαρδιόλα να γνωρίζει την πρώτη του ήττα ως προπονητής των "πολιτών".

Βέβαια, υπάρχουν ακόμα τέσσερις ομάδες, οι οποίες εξακολουθούν να διατηρούν το απόλυτο νικών. Πρώτη και καλύτερη, με 10 στα 10, η ουαλική TNS (The New Saints), που μάλιστα έχει 41-6 τέρματα! Ασταμάτητη, μετά από χρόνια, είναι και στην Ολλανδία η Φέγενορντ, που μετρά 8 νίκες σε ισάριθμα ματς, με τελευταίο θύμα της τη Βίλεμ. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως έχει δεχθεί μόλις δύο γκολ. Πλησιάζοντας προς τη "γειτονιά" μας, παρατηρούμε ότι και η ΑΕΚ Λάρνακας, στην Κύπρο, έχει 6 στα 6, ενώ, με 5 νίκες σε ίδιο αριθμό αγώνων, η αλβανική Σκεντερμπέου ολοκληρώνει το... καρέ.

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ