ΕΥΡΩΠΗ

Mπαρτσελόνα: "Εμείς και ο Ολυμπιακός"

Mπαρτσελόνα: "Εμείς και ο Ολυμπιακός"

Αναφορά στις ομάδες που κυριαρχούν στα πρωταθλήματα της χώρας τους, έκανε το επίσημο site της Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί, η Πόρτο, η Κοπεγχάγη και ο Ολυμπιακός είναι στην ελίτ, έχοντας κατακτήσει τα 4 από τα 5 τελευταία πρωταθλήματα!

Το επίσημο site της Μπαρτσελόνα, έκανε εκτενή αναφορά, στις ομάδες που έχουν καταφέρει να κυριαρχήσουν στα εθνικά τους πρωταθλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Κοπεγχάγη και Ολυμπιακός είναι οι ομάδες που έχουν κατακτήσει τα 4 από τα 5 τελευταία πρωταθλήματα στις χώρες τους.

Οι Πειραιώτες έχασαν μόλις μια χρονιά τα 5 τελευταία χρόνια το πρωτάθλημα, από τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2009/10, όπως και η Πόρτο, από τη Μπενφίκα, την ίδια σεζόν. Η Ρεάλ έκοψε τη φόρα της Μπάρτσα το 2011/12, κατακτώντας αυτή το πρωτάθλημα Ισπανίας, ενώ την ίδια χρονιά το ίδιο έπραξε και η Νόρτζελαντ, σπάζοντας την κυριαρχία της Κοπεγχάγης.

Κι αν αυτές οι ομάδες στις χώρες τους, σηκώνουν τη μια κούπα, μετά την άλλη, στα υπόλοιπα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν συμβαίνει αυτό. Σε Αγγλία, Γερμανία και Ιταλία, τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά, με 3 διαφορετικές ομάδες από κάθε χώρα να σηκώνουν το "πρωτάθλημα".

Στην Αγγλία, την κυριαρχία της Γιουνάιτεντ, διέκοψε η Σίτι και η Τσέλσι, στην Γερμανία, τα τελευταία πέντε χρόνια πρωταθλητές στέφθηκαν οι Βόλφσμπουργκ, Μπάγερν Μονάχου και Ντόρτμουντ, ενώ τέλος στην Ιταλία, πρωταθλήματα κατέκτησαν και οι τρεις "μεγάλες", Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους.

Όπως φαίνεται κι από τον παρακάτω πίνακα, στις υπόλοιπες χώρες οι πρωταθλητές είναι μοιρασμένοι.

Το αξιοσημείωτο πάντως είναι ότι στη Γαλλία, τα τελευταία πέντε χρόνια, υπήρξαν πέντε διαφορετικοί πρωταθλητές, με τις Μπορντό, Μαρσέιγ, Λιλ, Μονπελιέ και Παρί σεν Ζερμέν, να σηκώνουν το τρόπαιο.

Mπαρτσελόνα: "Εμείς και ο Ολυμπιακός"
TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ