ΕΥΡΩΠΗ

Η πιο ακριβή ενδεκάδα και οι πιο ακριβές ομάδες

Η πιο ακριβή ενδεκάδα και οι πιο ακριβές ομάδες

Δείτε ποια είναι η πιο ακριβή ενδεκάδα σύμφωνα με το νέο σύστημα αξιολόγησης του Football Observatory, τα ρόστερ ποιων ομάδων κοστίζουν περισσότερο και πόσο έχουν αυξήσει αυτές την αξία των παικτών τους.

Μία νέα έρευνα για το πώς μπορεί να υπολογίζει κανείς το κόστος των ποδοσφαιριστών βγήκε στη δημοσιότητα από το Football Observatory.

Τα κριτήρια σε αυτό το νέο οικονομικό μοντέλο πάνε βάσει των επιτευγμάτων, της ηλικίας, της διάρκειας του συμβολαίου, της διεθνούς εμπειρίας και των μεταγραφών του καθενός. Κρίνοντας από αυτά μπορεί να βγει μία τιμή για τον κάθε παίκτη από τα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα η πιο ακριβή ενδεκάδα -αν και μη ορθολογική- της φετινής σεζόν είναι η ακόλουθη:

Η πιο ακριβή ενδεκάδα και οι πιο ακριβές ομάδες

Από εκεί και πέρα, βάσει των προαναφερθέντων υπολογισμών μπορεί κανείς να βρει αν μία ομάδα έχει κερδίσει ή έχει χάσει τα τελευταία χρόνια από τις μεταγραφές που έκανε, αν δηλαδή μπόρεσε να αυξήσει την αξία των παικτών που αγόρασε ή όχι. Με εντυπωσιακή διαφορά πρώτη στη συγκεκριμένη κατηγορία βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, πολλοί παίκτες της οποίας προέρχονται από τις ακαδημίες του συλλόγου, ενώ δεύτερη είναι η Άρσεναλ με τον Αρσέν Βενγκέρ να κάνει εξαιρετική δουλειά στον συγκεκριμένο τομέα.

Αντιθέτως, αρκετά χρήματα έχουν χάσει ομάδες που ξοδεύουν αλόγιστα τα τελευταία χρόνια όπως οι Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι. Δείτε αναλυτικά τη συγκεκριμένη λίστα:

Η πιο ακριβή ενδεκάδα και οι πιο ακριβές ομάδες
TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ