ΕΥΡΩΠΗ

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

Ο team manager της ρουμανικής Τούρνου Σεβερίν, Στάθης Σμύρης μίλησε στo Sport24.gr για την... ελληνοποίηση του νεοφώτιστου συλλόγου, το όραμα της ομάδας, τους λόγους που δεν προχώρησε η συνεργασία με τον Αλέξη Αλεξανδρή αλλά και τον γιο του Ασάνοβιτς.

Η Ντρομπέτα-Τούρνου Σεβερίν, πόλη και λιμάνι της νοτιοδυτικής Ρουμανίας είναι χτισμένη στη αριστερή όχθη του Δούναβη που αποτελεί και το σύνορο με τη Σερβία, εκεί που τελειώνουν οι Σιδηρές πύλες.

Καμάρι της πόλης αποτελεί ο ομώνυμος σύλλογος, ο οποίος για πρώτη φορά στην ιστορία του μετέχει στα μεγάλα σαλόνια του ρουμανικού πρωταθλήματος.

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ο Δήμος της πόλης, ο οποίος ουσιαστικά διοικεί την Τούρνου Σέβεριν ανέθεσε στον Στάθη Σμύρη την δύσκολη αποστολή να αναστηλώσει τον σύλλογο σε μία προσπάθεια να διορθωθούν τα κακώς κείμενα των προκατόχων του προκειμένου να σώσει την παρτίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ρόστερ της ρουμανικής ομάδες συμπεριλαμβάνονται έξι Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Πρόκειται για τους τερματοφύλακες Λεωνίδα Παναγόπουλο, Σταύρο Ιωσήπου, τον 28χρονο πρώην μπακ της Καβάλας, Φίλιππο Παπαγερίδη, τον άλλοτε στόπερ της Στουρμ Γκρατς, Αλέξανδρο Μπίρη, τον 22χρονο δεξιό οπισθοφύλακα Νίκο Μουστάκη και τον 18χρονο μέσο Βασίλη Βίλα.

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

" Ανέλαβα το πόστο μου στην Σεβερίν στις 18 Δεκεμβρίου υπογράφοντας για τρία χρόνια. Ο σύλλογος με την τωρινή μορφή του προήλθε από την συγχώνευση δύο τοπικών ομάδων ομάδων. Κατάφερε σε διάστημα τριών ετών να ανέβει δύο κατηγορίες, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του μετέχει στην πρώτη κατηγορία.

Η Τούρνου Σεβερίν διαθέτει ένα μοντέρνο στάδιο χωρητικότητας 20.000 θέσεων το οποίο ανακαινίστηκε το 2009 και πληροί όλες τις προδιαγραφές της UEFA.

Υπάρχουν ξενώνες, εστιατόριο, γυμναστήριο, υπερσύγχρονα αποδυτήρια, κέντρο αποκατάστασης και φυσιοθεραπείας. Έχουμε κατά μέσο όρο περίπου 5.000-6.000 θεατές στα εντός έδρας ματς" εξηγεί ο Στάθης Σμύρης στο Sport24.gr.

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

O Έλληνας team manager καλείται να διορθώσει τα λάθη των προκατόχων του, βάζοντας την Σεβερίν στη σωστή τροχιά.

Ο σύλλογος ανήκει στον Δήμο. Το καλοκαίρι έγινε λάθος στρατηγική στο μπάτζετ. Καταφέραμε να μειώσουμε τα χρέη και δίνουμε μάχη για να την διατηρήσουμε στην κατηγορία.

Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές και εκτός των άλλων δημιουργήσαμε και ομάδα U-21. Στόχος μας είναι σε δύο χρόνια από τώρα ο σύλλογος να απαρτίζεται σε ποσοστό 80% από ντόπιους ποδοσφαιριστές”.

Θετική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο νεοφώτιστος σύλλογος επενδύει σε ταλέντα ιδιαίτερα από την Ελλάδα.

"Πιστεύω πως υπάρχουν πολλά ταλέντα στην Ελλάδα σε ηλικίες 18-22 ετών. Φέραμε κάποιους ποδοσφαιριστές εκτιμώντας πως μπορούν να βοηθήσουν.

Το καλοκαίρι θα φέρουμε και άλλους παίκτες. Είτε παραμείνουμε στην κατηγορία, είτε όχι σκοπός μας είναι να αναδιοργανώσουμε την ομάδα".

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

Το γεγονός πως η Τούρνου Σέβεριν εμπιστεύθηκε τις τύχες της σε μη Ρουμάνο παράγοντα είχε ως αποτέλεσμα να διχάσει μία μικρή μερίδα οπαδών.

" Υπάρχουν άνθρωποι που μας υποστηρίζουν και αντιλαμβάνονται την προσπάθεια που κάνουμε αλλά και εκείνοι που δεν θέλουν να καταλάβουν. Εμείς συνεχίζουμε να παλεύουμε για το καλό του συλλόγου. Κάθε μέρα άλλωστε δίνω εξετάσεις εδώ".

Ο Στάθης Σμύρης είχε να πει τα καλύτερα λόγια για τον προπονητή της Σεβερίν, Τζέρι Γκάνα ενώ αποκάλυψε πως ο ρουμανικός σύλλογος έχει ήδη συνάψει συμφωνία για συνεργασία με την Πάρμα.

" Έχω άριστη συνεργασία με τον προπονητή Τζέρι Γκάνε, ο οποίος είναι ένας άνθρωπος με γερμανική νοοτροπία. Επίσης εγκαινιάσαμε με τον μάνατζερ Ισαάκ Κανακίδη μία συνεργασία με την Πάρμα, όπου πιστεύουμε μπορεί να μας ωφελήσει".

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

Στο τέλη του 2012 η Σεβερίν συμφώνησε με τον Αλέξη Αλεξανδρή προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της, όμως η συνεργασία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν κράτησε ούτε 15 μέρες.

" Με τον Αλέξη Αλεξανδρή , η συνεργασία δεν προχώρησε γιατί δεν καταλάβαινε την νοοτροπία που υπάρχει εδώ. Ήταν δική μου απόφαση. Υπήρχαν διαφωνίες στο σχεδιασμό της ομάδας".

Ο ερχομός του Αλέξη Αλεξανδρή θα έφερνε στη Ρουμανία και τον Κριστιάν Καρεμπέ…

" Πράγματι υπήρχε επαφή με τον Καρεμπέ. Θα ερχόταν σε περίπτωση που προχωρούσε η συνεργασία με τον Αλεξανδρή. Από την στιγμή που δεν συνέβη αυτό δεν θα μπορούσαμε να κινηθούμε από μόνοι μας".

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

Στην Τούρνου Σεβερίν αγωνίζεται και ο 21χρονος στόπερ Αντόνιο Ασάνοβιτς. Πρόκειται για τον γιο του Αλιόσα Ασάνοβιτς.

" Πρόκειται για ένα σοβαρό παιδί, πολύ ήρεμο. Είναι ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι. Μπορεί να φτάσει στο επίπεδο να καθιερωθεί στην πρώτη κατηγορία, όμως θεωρώ πως δεν θα καταφέρει να ξεπεράσει τον πατέρα του".

Η ελληνική παροικία της Σεβερίν!

Ο Στάθης Σμύρης αναφέρθηκε και στο επίπεδο του ρουμανικού πρωταθλήματος ξεχωρίζοντας τις Στεάουα και Βασλούι.

"Υπάρχουν 2-3 ομάδες όπως είναι η Στεάουα και η Βασλούι, οι οποίες βρίσκονται σε τοπ επίπεδο και θα μπορούσαν να έχουν θέση ακόμη και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Οι υπόλοιπες είναι μικρομεσαίες ομάδες σε ανάλογο επίπεδο με το ελληνικό".

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ