ΕΥΡΩΠΗ

Από τον Dimi στον... Kenny!

Από τον Dimi στον... Kenny!

Ο Dimi Κωνσταντόπουλος έκανε καριέρα στα αγγλικά γήπεδα και ο Κένι Σταματόπουλος διαπρέπει στη Σκανδιναβία. Ο Ελληνοκαναδός διεθνής γκολκίπερ της ΑΪΚ Στοκχόλμης μιλάει στο Sport24.gr για την εποχή που αγωνιζόταν στην Καλαμάτα, αλλά και τις προπονήσεις με την Μπάγερν.

Στη μακραίωνη ιστορία της χώρας μας, ουκ ολίγα είναι τα παραδείγματα όπου η πολυφορεμένη φράση "η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της" δικαιώνει εκείνους που θεωρούν πως διαπράττονται κατάφορες αδικίες.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και στον χώρο του ποδοσφαίρου, όπου καταγράφονται δεκάδες περιπτώσεις παικτών που κατάφεραν να σταδιοδρομήσουν σε συλλόγους του εξωτερικού, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν το ταλέντο τους εν αντιθέσει με της ομάδες της Σούπερ Λίγκας που κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου...

Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος κατάφερε να επαναπατριστεί στα 32 του με τη φανέλα της Κέρκυρας και αφού προηγουμένως κέρδισε την εκτίμηση των Άγγλων με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις.

Αντιστοίχως ο Κένι Σταματόπουλος θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους γκολκίπερ της Σκανδιναβίας δίχως στην πατρίδα του να είναι εξίσου δημοφιλής. Διεθνής με τον Καναδά (σ.σ.:πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το 2001), ο 31χρονος άσος ξεκίνησε την καριέρα του από την Καλαμάτα, όπου αποτελεί τη γενέτειρα του. Παρέμεινε για τρία χρόνια στην ομάδα της Μεσσηνίας (1999-2002), ενώ στη συνέχεια αποφάσισε να ξενιτευτεί.

Από τον Dimi στον... Kenny!

Ο Σταματόπουλος διαθέτει τεράστια εμπειρία έχοντας φορέσει τη φανέλα οχτώ ομάδων σε Σουηδία, Νορβηγία και Καναδά (MLS).

Ένκεπινγκ, Μπόντενς, Τρόμσο, Τορόντο, Λιν, Φρέντρικσταντ και εσχάτως ήρθε η καταξίωση στην υπολογισίμη ΑΪΚ Στοκχόλμης, από τις πλέον ιστορικές ομάδες της Σκανδιναβίας.

Το Sport24.gr εντόπισε τον ύψους 1.90 γκολκίπερ στη Σουηδία καλώντας τον να ανατρέξει στο παρελθόν και την παρουσία του στην Καλαμάτα.

" Ήταν από τις ομορφότερες εμπειρίες της καριέρας μου. Το ελληνικό είναι ένα αξιόλογο πρωτάθλημα με καλό επίπεδο. Πέρασα τέλεια στην Καλαμάτα και θυμάμαι πολύ έντονα το ξεκίνημα της σταδιοδρομίας του. Αγωνίζονταν ικανοί παίκτες, αλλά είχες σίγουρα να μάθεις πολλά και από τους προπονητές".

Ο Κένι Σταματόπουλος δεν κρύβει την επιθυμία του να επιστρέψει κάποια φορά στην πατρίδα του εάν οι συνθήκες ευδοκιμήσουν.

" Αγαπώ την Ελλάδα, έχω γεννηθεί εκεί θα ήθελα εάν ήταν πρόσφορο το έδαφος να επιστρέψω κάποια στιγμή εάν μου γινόταν η κατάλληλη πρόταση. Έχω καλές αναμνήσεις από το ελληνικό πρωτάθλημα".

Ο Ελληνοκαναδός τερματοφύλακας εξέφρασε την εκτίμηση του για τον Αντώνη Νικοπολίδη χαρακτηρίζοντας τον σταθερό και συνεπή επαγγελματία.

" Ο Νικοπολίδης είναι πολύ σοβαρός και σταθερός. Η θέση του τερματοφύλακας είναι δύσκολη, όμως απέδειξε με την πορεία του πως είναι ένας εξαιρετικός γκολκίπερ τον οποίο σέβομαι. Έζησε μεγάλες στιγμές έχοντας αγωνιστική συνέπεια".

Από τον Dimi στον... Kenny!

Ο Σταματόπουλος παρότι εδώ και αρκετά χρόνια βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα δεν παραλείπει να ενημερώνεται για τα τεκταινόμενα στη Σούπερ Λίγκα. Στο δίλημμα πάντως Παναθηναϊκός ή Ολυμπιακός εξέφρασε την άποψη πως οι «ερυθρόλευκοι» είναι καλύτερη ομάδα.

" Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα και μαθαίνω τα γεγονότα. Είναι δύσκολη ερώτηση όμως στην παρούσα φάση θα έλεγα πως ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τον Παναθηναϊκό".

Ο ικανότατος τερματοφύλακας φαίνεται πως βρήκε την ποδοσφαιρική του Ιθάκη στην ΑΪΚ. Με τον σύλλογο της Σόλνα έκανε το ντεμπούτο στα προημιτελικά του Κυπέλλου Σουηδία τον περασμένο Ιούλιο κόντρα στη Χέλσινγκμποργκ. Αναμφίβολα βρίσκεται στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του.

"Δεν έχω παράπονο, κάθε ομάδα που αγωνίστηκα στη Νορβηγία αποτέλεσε σκαλοπάτι για την εξέλιξη της καριέρας μου αλλά και στο να βελτιωθώ. Στη Λιν για παράδειγμα υπήρξαν προβλήματα και ήθελα να συνεχίσω αλλού.

Πλέον βρίσκομαι σε μία από τις κορυφαίες ομάδες όχι μόνο στη Σουηδία αλλά και σε ολόκληρη την Σκανδιναβία. Είμαι 31 ετών και πιστεύω πως έχω μπροστά μου άλλα τρία-τέσσερα χρόνια όπου μπορώ να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος στον σύλλογο και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν. Πρόκειται για ιδανικό μέρος για να ζω και να μεγαλώσει το παιδί μου".

Από τον Dimi στον... Kenny!

Η ιστορική ΑΪΚ την περασμένη σεζόν απογοήτευσε καταλαμβάνοντας την 11 θέση στην Allsvenskan. Φέτος οι προσδοκίες είναι εντελώς διαφορετικές καθώς υπάρχουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να επανέλθει στην κορυφή.

" Πέρυσι υπήρχαν πολλά προβλήματα τόσο εντός, όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου. Τα πράγματα φέτος θεωρώ πως είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς υπάρχει και νέος προπονητής (σ.σ.:Αντρέας Αλμ). Παρότι το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και αμφίρροπο, νομίζω πως είμαστε σε θέση να επιστρέψουμε στην κορυφή διεκδικώντας το πρωτάθλημα".

Ο Κένι Σταματόπουλος πριν από τρία χρόνια είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της Μπάγερν Μονάχου. Μάλιστα είχε λάβει άδεια από την Τρόμσο στην οποία αγωνίζονταν εκείνη την εποχή προκειμένου να πάρει μέρος σε προπονήσεις των Βαυαρών.

" Υπήρξε μία πρόσκληση μένω ενός γραφείου και πήγα στο Μόναχο για να δοκιμαστώ. Έκανα τρεις-τέσσερις προπονήσεις με την Μπάγερν αλλά δεν ξέρω πόσο κοντά βρέθηκα στο να υπογράψω συμβόλαιο.

Βέβαια, εκεί την εποχή είχα σε ισχύ συμβόλαιο, ενώ θα έπρεπε να συνεργαστώ με άλλο ατζέντη. Ήταν μία καταπληκτική εμπειρία ωστόσο υπήρχαν κάποια εμπόδια".

Ο πρώην τερματοφύλακας της «Μαύρης Θύελλας» μίλησε και για την εθνική Ελλάδας.

"Έχει κάνει τεράστια πρόοδο η Εθνική και δικαιολογημένα έχει αποσπάσει τον σεβασμό και την εκτίμηση όλων. Είναι δύσκολο να σκοράρεις κόντρα στην Ελλάδα, αυτό παραδέχονται όλοι. Υπάρχει χημεία και το γεγονός πως παίζει αμυντικά δυσκολεύει κάθε αντίπαλο. Είναι σπουδαία όσα έχει πετύχει η Εθνική Ελλάδας τα τελευταία χρόνια".

Δείτε τον Κένι Σταματόπουλο εν δράσει με τη φανέλα της ΑΪΚ Στοκχόλμης

TAGS ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ