EUROPA LEAGUE

Χαντάνοβιτς: "Ρωτήστε τον Κρέσιτς"

Χαντάνοβιτς: "Ρωτήστε τον Κρέσιτς"

Στον Ντάριο Κρέσιτς παρέπεμψε ο γκολκίπερ της Ουντινέζε, Σαμίρ Χαντάνοβιτς, σχετικά με το μυστικό του στις αποκρούσεις πέναλτι.

Ο 28χρονος πορτιέρο μίλησε στην εφημερίδα "Metrosport" για τον αγώνα της Τούμπας και την πρόκριση της Ουντινέζε: "Φανήκαμε πολύ καλά διαβασμένοι στην Τούμπα.

" Μπήκαμε δυνατά από την αρχή του αγώνα και καταφέρνοντας να σκοράρουμε δύο φορές, ελέγξαμε το ρυθμό", είπε μεταξύ άλλων και τόνισε: "Προκριθήκαμε δίκαια, αλλά το σκορ αδικεί τον ΠΑΟΚ".

Μετά το 0-0 του πρώτου αγώνα, τι σκεφτόσασταν; Ανησυχούσατε για την πρόκριση;

" Σίγουρα όταν δεν κερδίζεις στην έδρα σου, δεν είναι καλό. Και ξέραμε πως θα αντιμετωπίζαμε μια πολύ δύσκολη ατμόσφαιρα, καθώς η Τούμπα είναι μια σκληρή έδρα. Ευτυχώς δεν επηρεαστήκαμε από το κλίμα και την ατμόσφαιρα και ανταπεξήλθαμε".

Πώς είδες το παιχνίδι;

" Νομίζω ότι φανήκαμε πολύ καλά διαβασμένοι. Μπήκαμε δυνατά από την αρχή του αγώνα και καταφέρνοντας να σκοράρουμε δύο φορές, ελέγξαμε το ρυθμό. Βεβαίως, ο ΠΑΟΚ μας πίεσε στη συνέχεια και ίσως να δικαιούνταν ένα γκολ".

Συνεχίζετε στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά είστε ψηλά και στο ιταλικό πρωτάθλημα. Πού 0α φτάσετε φέτος;

" Καταρχάς αυτό που σκεφτόμαστε τώρα είναι ο κυριακάτικος αγώνας με την Μπολόνια. θέλουμε τη νίκη και μόνο αυτήν για να διατηρηθούμε στην 3η θέση της βαθμολογίας και γιατί όχι να μειώσουμε τη διαφορά από τις δύο προπορευόμενες Μίλαν και Γιουβέντους. Στο καμπιονάτο θα τα δώσουμε όλα προκειμένου να τερματίσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα γίνεται. Το ίδιο φυσικά φιλοδοξούμε και στο Γιουρόπα Λιγκ, καθώς σαν σύλλογος μας λείπει μια μεγάλη ευρωπαϊκή διάκριση".

Κατέχεις το σχετικό ρεκόρ στο Καμπιονάτο με 6 αποκρούσεις πέναλτι σε μια σεζόν, την περσινή. Δεν είναι μικρό πράγμα. Ποιο είναι το μυστικό;

" Για αυτό μπορείτε να ρωτήσετε τον φίλο μου τον Ντάριο Κρέσιτς. Και αυτός έχει πιάσει πολλά πέναλτι στην καριέρα του, ασχέτως εάν ο Ντομίτσι τον νίκησε στην Τούμπα. Είναι θέμα σωστής προετοιμασίας, γνώσης των αντιπάλων, ποιοι εκτελούν και πώς. Επίσης, είναι και θέμα ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης, και κατά δεύτερο λόγο διαίσθησης".

Πάντως, εσύ προσωπικά, θα έχεις τη δυνατότητα να... διακριθείς και το καλοκαίρι με την Εθνική Σλοβενίας ως σπεσιαλίστας στις αποκρούσεις των πέναλτι...

" Απλά έκανα το καθήκον μου. Η πρόκριση ήταν αποτέλεσμα συλλογικής δουλειάς. Οσο για τη φήμη, πάντα προσπαθώ να πέφτω σωστά και να αποκρούω...".

Ακόμη μίλησε για την πρόκληση του EURO 2012 που έχει μπροστά της η Εθνική Σλοβενίας: " Είναι μεγάλη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή να φορά τη φανέλα με το εθνόσημο. Και αποτελεί πρόκληση να συμμετέχει σε τέτοιες διοργανώσεις. Εμείς θα πάμε στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χωρίς άγχος για το καλύτερο".

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ