EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Νιούκαστλ

Το προφίλ της Νιούκαστλ

Διαβάστε την ακτινογραφία της Νιούκαστλ του Παπίς Σισέ με την οποία κληρώθηκε ο Ατρόμητος. Το πρώτο ματς στο Περιστέρι (23 Αυγούστου), η ρεβάνς στην Αγγλία (30 Αυγούστου).

Στην πέμπτη θέση της περυσινής Πρέμιερ Λιγκ τερμάτισε η Νιούκαστλ με απολογισμό 19 νίκες, 8 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Στο "Σεν Τζέιμς Παρκ" είχε επιδόσεις 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Σενεγαλέζος Ντεμπά Μπα με 16 γκολ στο πρωτάθλημα, ενώ εντυπωσίασε και ο συμπατριώτης του Παπίς Σισέ σκοράροντας 13 τέρματα σε 14 συμμετοχές!

Ο τελευταίος αποκτήθηκε έναντι 9,5 εκατ. ευρώ από τη Φράιμπουργκ και για χάρη του, ο Πάρντιου άλλαξε το σύστημα από 4-4-1-1 σε 4-2-3-1.

Αναμφίβολα πρόκειται για την ομάδα έκπληξη της περυσινής Premier League, αφού οι "καρακάξες" έφτασαν μία ανάσα από την είσοδο τους στο Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από μία δεκαετία.

Ο ιδιοκτήτης του συλλόγου, Μάικ Άσλεϊ παρά την τεράστια περιουσία που διαθέτει αποφάσισε να αλλάξει πολιτική τα τελευταία χρόνια καθώς δεν είδε προκοπή.

Έτσι, πλέον οι κινήσεις της Νιούκαστλ είναι πιο φειδωλές δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο σκάουτινγκ. Το σύνολο του Άλαν Πάρντιου με ποδοσφαιριστές όπως οι Γιοάν Καμπάιγ, Παπίς Ντεμπά Σισέ, Χατέμ Μπεν Αρφά, Σεΐκ Τιοτέ κατάφερε να πετύχουν την υπέρβαση.

Ειδική μνεία θα πρέπει να γίνει και για την αμυντική τετράδα που συνθέτουν Ντάνι Σίμπσον, Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι, Μάικ Γουίλιαμσον και Ράιαν Τέιλορ.

Σημειώνεται ότι οι "ανθρακωρύχοι" καρπώθηκαν πέρυσι 41 εκατ. ευρώ από την παραχώρηση του στράικερ Άντι Κάρολ στη Λίβερπουλ.

Η Νιούκαστλ έχει τεθεί αντιμέτωπη δύο φορές στην ιστορία της με ελληνικές ομάδες. Την περίοδο 2004/05 για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου UEFA επικράτησε του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη με 1-0, ενώ την ίδια σεζόν διασταύρωσε τα ξίφη της στους "16" τον Ολυμπιακό που καθοδηγούνταν από τον νυν τεχνικό του Ατρομήτου, Ντούσνα Μπάγεβιτς.

Η Νιούκαστλ απέκλεισε τους "ερυθρόλευκους" με δύο νίκες, 3-1 στο "Καραϊσκάκη" και 4-0 στην Αγγλία.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Πλήρες όνομα: Newcastle United Football Club

Έτος ίδρυσης: 1892

Προσωνύμια: Καρακάξες, Toon Army,

Γήπεδο: Σεν Τζέιμς Παρκ (52.381 θέσεων)

Πρόεδρος: Μάικ Ασλεϊ

Προπονητής: Άλαν Πάρντιου

Tίτλοι: 4 Πρωταθλήματα, 6 Κύπελλα, 1 Community Shield, 1Kύπελλο Ιντερτότο

Ιστοσελίδα: http://www.nufc.co.uk

ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες:Τιμ Κρουλ (Ολλανδία), Ρομπ Έλιοτ (Αγγλία), Στιβ Χάρπερ (Αγγλία).

Αμυντικοί:Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι (Αργεντινή), Ντάβιντε Σαντόν (Ιταλία), Ντάνι Σίμπσον (Αγγλία), Μάικ Ουίλιαμσον (Αγγλία), Μάικ Περτς (Αγγλία), Ράιαν Τέιλορ (Αγγλία), Στίβεν Τέιλορ (Αγγλία), Σέιν Φέργκιουσον (Βόρειος Ιρλανδία), Τζέιμς Τάβερνερ (Αγγλία), Κέρτις Γκουντ (Αυστραλία).

Μέσοι:Γιοάν Καμπάιγ (Γαλλία), Χατέμ Μπεν Αρφά (Γαλλία), Μεχντί Αμπέιντ (Αλγερία), Νταν Γκόσλινγκ (Αγγλία), Ρομέιν Αμαλφιτανό (Γαλλία), Γιόνας Γκουτιέρες (Αργεντινή), Σιλβέν Μαρβό (Γαλλία), Σεΐκ Τιοτέ (Ακτή Ελεφαντοστού), Γκαμπριέλ Ομπερτάν (Γαλλία), Χάρις Βούτσκιτς (Σλοβενία), Γκαέλ Μπιγκιριμανά (Μπουρούντι)

Επιθετικοί:Παπίς Σισέ (Σενεγάλη), Ντεμπά Μπα (Σενεγάλη), Σόλα Αμεόμπι (Αγγλία), Σάμι Αμεόμπι (Αγγλία), Νάιλ Ρέιντζερ (Αγγλία), Ίσκο (Ισπανία).

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ