EUROPA LEAGUE

Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Η Μακάμπι Χάιφα του Ρούμπεν Ράγιος, θα βρεθεί απέναντι στον ΠΑΟΚ, αφού ήταν η ομάδα από το τρίτο γκρουπ δυναμικότητας που κληρώθηκε με τον Δικέφαλο. Δείτε το προφίλ της...

Η Μακάμπι Χάιφα και γενικότερα οι ισραηλινές ομάδες δεν φημίζονται για το ποδόσφαιρό τους, όμως κάθε χρόνο όλο και αναπτύσσονται και ουδείς μπορείς να τις υποτιμήσει.

Ως Έλληνες έχουμε βιώσει άλλωστε αρκετές γκέλες και οδυνηρές ήττες από ομάδες του Ισραήλ, ενώ ο Ολυμπιακός δεν θέλει ούτε να την θυμάται την Μακάμπι Χάιφα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2002, η Μακάμπι Χάιφα έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του ισραηλινού ποδοσφαίρου, που αγωνίστηκε σε ομίλους του Champions League και αντίπαλοί της ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Μπάγερ Λεβερκούζεν και ο Ολυμπιακός.

Η πρώτη νίκη της Μακάμπι στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ήταν απέναντι στους Πειραιώτες και μάλιστα σε κυπριακό έδαφος (τυπικά ήταν γηπεδούχοι οι Ισραηλινοί), με εμφατικό σκορ μάλιστα. Οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 3-0, έχοντας τον Γιακούμπου Αγιεκμπένι σε εξαιρετική κατάσταση. Το φοβερό για την προσεχή αντίπαλο του ΠΑΟΚ είναι πως έφυγε με αποτέλεσμα από την Ελλάδα και την Ριζούπολη, παίρνοντας βαθμό με το εντυπωσιακό 3-3.

Την ίδια χρονιά μάλιστα, η Μακάμπι Χάιφα κληρώθηκε και με την ΑΕΚ για το Κύπελλο UEFA και αποκλείστηκε με δύο ήττες. Ο Δικέφαλος νίκησε με 4-0 στην Ελλάδα και 4-1 στην Κύπρο, περνώντας έτσι με συνολικό σκορ 8-1. Αξίζει να σημειωθεί πως προπονητής της τότε ήταν ο Γιτζάκ Σουμ, που αργότερα έκατσε στον πάγκο του Παναθηναϊκού και κατέκτησε το νταμπλ (2003-2004).

Το προφίλ της Μακάμπι Χάιφα

Γενικότερα πάντως, η Μακάμπι Χάιφα έχει αρκετά πάρε-δώσε με Ελλάδα. Αν ρίξουμε μια ματιά στο ρόστερ της θα δούμε πως έχει τρεις ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τον Ρούμπεν Ράγιος, που πέρσι ήταν το αστέρι του Αστέρα Τρίπολης και η μεταγραφή του κόστισε αρκετά χρήματα στους Ισραηλινούς, αλλά και για τους Τσότσαλιτς (Βόσνιος αμυντικός έπαιξε στον Πανιώνιο), Αμπουχατζίρα (Ισραηλινός επιθετικός, έπαιξε στην ΑΕΛ).

Είναι φανερό λοιπόν πως η Μακάμπι Χάιφα δεν αποτελεί φόβητρο για τον ΠΑΟΚ, ούτε όμως θα πρέπει να την υποτιμήσει γιατί πολύ απλά θα το πληρώσει. Είναι μια ομάδα με 100 χρόνια ιστορίας, 12 Πρωταθλήματα Ισραήλ, 5 Κύπελλα, 3 Σούπερ Καπ, ενώ έχει παίξει δύο φορές στους ομίλους του Champions League.

Το προφίλ της ομάδας

Έτος ίδρυσης: 1913

Έδρα: "Kiryat Eliezer, Haifa" (14.002 θεατές)

Προπονητής: Αριέλ "Αρίκ" Μπενάντο

Τίτλοι: 12 Πρωταθλήματα, 5 Κύπελλα, 2 Σούπερ Καπ

Χρώματα: Πράσινο-Άσπρο

Παρατσούκλι: "Οι πράσινοι"

Το ρόστερ

Τερματοφύλακες

22. Αμίρ Εντρί (Ισραήλ)

33. Μπόγιαν Σαράνοβ (Σερβία)

44. Ρον Σούσαν (Ισραήλ)

Αμυντικοί

3. Σάμουελ Σέιμαν (Ισραήλ)

5. Σάρι Φάλαχ (Ισραήλ)

13. Τάλεμπ Τάβαθα (Ισραήλ)

18. Ελάντ Καμπάι (Ισραήλ)

21. Ντέκελ Κέιναν (Ισραήλ)

25. Έντιν Τσότσαλιτς (Βόσνιος)

27. Εϊάλ Μεσουμάρ (Ισραήλ)

29. Αντρί Πιλιάβσκι (Ουκρανία)

Μέσοι

6. Ραν Αμπουκαράτ (Ισραήλ)

7. Γκουστάβο Μπόκολι (Βραζιλία)

8. Χεν Εζρά (Ισραήλ)

10. Ρούμπεν Ράγιος (Ισπανία)

11. Άινταν Βερέντ (Ισραήλ)

14. Σινταγιέχου Σάλαλιτς (Ισραήλ)

15. Εγιάλ Γκολάσα (Ισραήλ)

16. Ισμαέλ Ράιαν (Ισραήλ)

20. Γιανίβ Κάταν (Ισραήλ)

23. Τζάμπερ Ατάα (Ισραήλ)

26. Αβιχάι Γιαντίν (Ισραήλ)

Επιθετικοί

12. Ντίνο Εντλόβου (Ν. Αφρική)

17. Άλον Τούρτσεμαν (Ισραήλ)

19. Σιμόν Αμπουχατζίρα (Ισραήλ)

24. Σόβαλ Γκοζλάν (Ισραήλ)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ