EUROPA LEAGUE

Τα (όμορφα) παιχνίδια της μοίρας για τη Σεβίλλη

Τα (όμορφα) παιχνίδια της μοίρας για τη Σεβίλλη

Η Σεβίλλη ξέρει να επιβιώνει στο 90+4'. Δείτε την ομάδα από την Ανδαλουσία να "παγώνει" το 2007 το Ντόνετσκ, όπως χθες (1/5) την Βαλένθια. Και με σκόρερ μάλιστα τον τερματοφύλακά της!

Το τρίτο της Κύπελλο Uefa (νυν Europa League) θα διεκδικήσει η Σεβίλλη στον τελικό του Τορίνο στις 14/5 απέναντι στην Μπενφίκα, εξασφαλίζοντας την πρόκριση σε αυτόν με συγκλονιστικό τρόπο. Η ομάδα από την Ανδαλουσία απέκλεισε την Βαλένθια μέσα στο Μεστάγια στο 93:43 της ρεβάνς.

Η Σεβίλλη έχανε με 3-0, έχοντας νικήσει με 2-0 στο πρώτο ματς. Και με την κεφαλιά του Στεφάν Εμπιά στο 94' μείωσε στο "χρυσό" 3-1, παίρνοντας αυτή την πρόκριση.

Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που επιβιώνει στο 90+4'!

15/3/2007: Η κάτοχος του Uefa, Σεβίλλη, απέχει λίγα δευτερόλεπτα πριν από τον αποκλεισμό στη φάση των "16" της ίδιας διοργάνωσης. Χάνει με 2-1 στο Ντόνετσκ από την Σακτάρ, έχοντας έρθει ισόπαλη με 2-2 στο πρώτο παιχνίδι. Το κόρνερ που κερδίζει στο 94' είναι η απέλπιδα προσπάθεια για να στείλει το ματς στην παράταση. Και τα καταφέρνει χάρη στην κεφαλιά του Αντρές Παλόπ στο 93:19.

Στη συνέχεια θα πάρει την νίκη-πρόκριση (2-3) και θα φτάσει στο δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο νικώντας στον τελικό στα πέναλτι την Εσπανιόλ του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Τα (όμορφα) παιχνίδια της μοίρας για τη Σεβίλλη

"Οι αντίπαλοι μάρκαραν τους συμπαίκτες μου και έτσι έμεινα μόνος. Άρχισα να κάνω κινήσεις που έβλεπα να κάνουν οι συμπαίκτες μου στις προπονήσεις και τότε η μπάλα ήρθε σε μένα. Μόλις την είδα σκέφτηκα: Αυτό είναι ένα δώρο από τον Θεό", διηγείται ο Παλόπ.

Από την κεφαλιά του Παλόπ λοιπόν στο 94' το 2007 στην κεφαλιά του Εμπιά στο 94' το 2014. Με το χρονόμετρο να πιέζει ασφυκτικά την Σεβίλλη που έβλεπε κατάματα τον αποκλεισμό. Τότε έφτασε μέχρι την κατάκτηση του κυπέλλου. Φέτος;

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ