EUROPA LEAGUE

Σταντάρ Λιέγης - Skoda Ξάνθη 2-1

Σταντάρ Λιέγης - Skoda Ξάνθη 2-1
INTIME SPORTS

Η Skoda Ξάνθη ηττήθηκε ξανά με 2-1 από τη Σταντάρ, αυτή τη φορά στη Λιέγη, και δεν μπόρεσε να πετύχει το θαύμα της πρόκρισης στα πλέι οφ του Europa League.

Το όνειρο της συμμετοχής στα πλέι οφ του Εuropa League σταμάτησε για τη Skoda Ξάνθη στη Λιέγη. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου παρουσιάστηκε αξιόμαχη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Σταντάρ όμως κάποιες αμυντικές αδυναμίες που παρουσίασε στο δεύτερο μέρος (πιθανότατα προϊόν της κούρασης) έφεραν την ήττα με 2-1 και κατ'επέκταση τον αποκλεισμό.

Οι Βέλγοι άνοιξαν το σκορ στο 52' με τον Μπουλό μετά από άψογο ξεδίπλωμα αντεπίθεσης και διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 70' με τον Ντε Καμάργκο και ουσιαστικά "καθάρισαν" την υπόθεση πρόκριση καθώς η ελληνική ομάδα χρειαζόταν τρία γκολ στα εναπομείναντα λεπτά.

Οι Ακρίτες δεν εγκατέλειψαν πάντως την προσπάθεια και σκόραραν στο 83' με τον Ντε Γκούζμαν για το τελικό 2-1, αποχαιρετώντας έτσι με ψηλά το κεφάλι τη διοργάνωση.

Το ματς

Η Σταντάρ Λιέγης μπήκε με επιθετικό πνεύμα στο παιχνίδι παρά το υπέρ της 2-1 στα "Πηγάδια" και με τη συμπλήρωση του πενταλέπτου είχε μία τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ που όμως "πετάχτηκε στα σκουπίδια".

Ο Μπουλό έφυγε μόνος του στη μεγάλη περιοχή της Skoda όμως το τελείωμά του δεν ήταν καθόλου καλό, με το πλασέ του να φεύγει άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Κυριακίδης μπλόκαρε σταθερά μακρινό σουτ του Μπεν Χαΐμ, με τη συνέχεια να βρίσκει την ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου να φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα της.

Οι Ακρίτες κατάφεραν να κλείσουν όλους τους χώρους και να απομακρύνουν κάθε κίνδυνο από την εστία του Κυριακίδη, ενώ σταδιακά άρχισαν να επισκέπτονται πιο συχνά τα αντίπαλα καρέ ψάχνοντας την κατάλληλη ευκαιρία για να απειλήσουν.

Η επόμενη καλή φάση καταγράφηκε στο 34', με τον Κυριακίδη να διορθώνει λάθος του και να αποκρούει σουτ του Μπατσουαγί, με την Ξάνθη από την πλευρά της να "φλερτάρει" με το γκολ ένα λεπτό αργότερα στην μεγαλύτερη ευκαιρία της στο πρώτο μέρος.

Σε υποδειγματική αντεπίθεση που έβγαλαν οι παίκτες της, ο Μαρίν έβγαλε σέντρα ακριβείας μέσα στην περιοχή για τον Μαρσελίνιο, ο Βραζιλιάνος έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση και έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Καβασίμα.

Η Ξάνθη πήρε ικανοποιητικό βαθμό στο πρώτο μέρος για τη γενικότερη παρουσία της (κυρίως μεσοαμυντικά), όμως στο δεύτερο ημίχρονο δεν άντεξε στους ίδιους ρυθμούς και πριν καν φτάσουμε στο 70ο λεπτό είχε αποχαιρετήσει το θαύμα της πρόκρισης, δεχόμενη δύο τέρματα.

Ο Κυριακίδης κατάφερε στο 46' να αποκρούσει εντυπωσιακά το μακρινό σουτ του Μαρκέ, όμως έξι λεπτά αργότερα (52') δεν μπόρεσε να αποτρέψει το μοιραίο.

Οι παίκτες της Σταντάρ έβγαλαν μία ταχύτατη αντεπίθεση πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα της Ξάνθης, με τον Μπατσουαγί να "σερβίρει" στον Μπουλό μετά την κούρσα που έκανε και τον τελευταίο να κάνει το 1-0 μπροστά σε άδεια εστία.

Στο 57' η Ξάνθη είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει και να "ξαναμπεί στο κόλπο" αλλά ο Μαρίν δεν έδειξε ομαδικό πνεύμα μέσα στη μεγάλη περιοχή (δεν έδωσε στον αμαρκάριστο Βασιλακάκη) και κόπηκε, για να έρθει το 2-0 στο 70' όπου έδωσε τη χαριστική βολή στην ελληνική ομάδα.

Δράστης ο Ντε Καμάργκο, ο οποίος ένα μόλις λεπτά από την είσοδό του στο ματς, εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία στην άμυνα της Ξάνθης και με κοντινή προβολή διαμόρφωσε το 2-0.

Η Ξάνθη δεν το έβαλε πάντως κάτω και προσπάθησε τουλάχιστον για το γκολ της τιμής, το οποίο τελικά ήρθε στο 83': ο Τριάδης έκανε το γύρισμα και ο Ντε Γκούζμαν με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-1.

Στα υπόλοιπα λεπτά, η Ξάνθη πίεσε και για την ισοφάριση που όμως δεν ήρθε, με το 2-1 να μένει μέχρι το φινάλε (ο Κυριακίδης είχε μία δύσκολη επέμβαση στο 92' σε σουτ του Μπιά) και να σφραγίζει τον αποκλεισμό της ελληνικής ομάδας από τα πλέι οφ του Europa League.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σταντάρ Λιέγης: Καβασίμα, Νγκάουα, Μπεν Χαΐμ, Αρσλάνατζιτς, Φαν Ντάμε, Μπούενς (60' Οτζούρκ), Μαρκέ, Μπουλό (60' Μπιά), Μ’ Πόκου, Γκουχανετζάντ (69' Ντε Καμάργκο), Μπατσουαγί

Skoda Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Βάλλας, Παΐτο (58' Μάνταλος), Ντιέ, Ντε Γκούζμαν, Μαρίν (68' Τριάδης), Μαρσελίνιο (75' Σολάρι), Βασιλακάκης

Σκόρερς: Μπουλό (52'), Ντε Καμάργκο (70') / Ντε Γκούζμαν (83')

Κίτρινες κάρτες: Ντιέ (72')

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ