EUROPA LEAGUE

Ώρα Europa League

Ώρα Europa League

Περίπου 24 ώρες μετά την οριστικοποίηση του ισπανικού τελικού στο Champions League θα μάθουμε το ζευγάρι αυτού στο Europa League, όπου η ισπανική συμμετοχή είναι σίγουρη κόντρα σε Γιουβέντους ή Μπενφίκα. Δείτε στοιχεία και πιθανές 11άδες...

Το βράδυ της πρωτομαγιάς θα μάθουμε το ζευγάρι του τελικού του Europa League, με τις Γιουβέντους και Μπενφίκα να διεκδικούν το ένα εισιτήριο στην ρεβάνς του Τορίνο και το άλλο οι Βαλένθια και Σεβίλλη στην ρεβάνς του "Μεστάγια".

Αν μία ομάδα έχει περισσότερες πιθανότητες αυτή είναι η Σεβίλλη, καθώς στον πρώτο ημιτελικό είχε επικρατήσει στον ισπανικό εμφύλιο με 2-0 στο Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν.

Στο άλλο ζευγάρι η Μπενφίκα είχε πάρει τη νίκη με 2-1 στο "Εστάντιο ντα Λουζ", αλλά το γκολ του Κάρλος Τέβες δίνει πολλές ελπίδες στην "Γιούβε", που με ένα ένα τέρμα (1-0) μπορεί να πάρει την πρόκριση στον τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στην έδρα της στις 14 Μαΐου.

Και οι τέσσερις με τρόπαιο

Η Γιουβέντους έχει πάρει το τρόπαιο της διοργάνωσης τρεις φορές, ως UEFA Cup βέβαια (1977, 1990 και 1993), ενώ έχει άλλα τρία ευρωπαϊκά, τα οποία είναι δύο Champions League (1985 και 1996) και ένα Κυπελλούχων (1984). Έχει και 6 χαμένους ευρωπαϊκούς τελικούς, σύνολο δηλαδή 12 και αν προκριθεί για παίξει για 13η φορά σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Η Μπενφίκα έχει δύο ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (1961 και 1962) και από εκεί και έπειτα μετρά 7 σερί χαμένους τελικούς, με τελευταίο πέρσι στο Europa League από την Τσέλσι, έτσι αν περάσει θα παίξει στο 10ο ευρωπαϊκό της τελικό.

Δύο συμμετοχές έχει η Σεβίλλη σε τελικούς και μάλιστα συνεχόμενες, στις οποίες κατέκτησε το τρόπαιο του UEFA Cup (Europa League) το 2006 και το 2007.

Η Βαλένθια από την άλλη έχει τέσσερις ευρωπαϊκούς τελικούς, δύο χαμένους Champions League (2000 και 2001) και δύο κερδισμένους σε Κυπελλούχων (1980) και UEFA Cup (2004).

Οι απουσίες των ρεβάνς

Για την Γιουβέντους απουσιάζει μόνο ο "μόνιμα" τραυματίας, Πέπε, ενώ για την Μπενφίκα τιμωρημένος είναι ο Αντρέ Γκόμες, τραυματίες οι Φέισα και Σίλβιο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Σάλβιο.

Σημαντική απουσία για την Βαλένθια αυτή του Πάκο Αλκάθερ λόγω τιμωρίας (αν υπάρχει περίπτωση έστω και τελευταία στιγμή η UEFA να του επιτρέψει να παίξει), ενώ τραυματίες είναι οι Σεντέρος και Βίκτορ Ρουίθ. Για την Σεβίλλη δεν υπολογίζονται μόνο οι τραυματίες, Τσέρισεβ και Κριστόφορο.

Οι πιθανές 11άδες

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (3-5-2): Μπουφόν, Μπαρτζάλι, Μπονούτσι, Κιελίνι, Πίρλο, Πογκμπά, Μαρκίζιο, Λίχτσταϊνερ, Κουάντουο Ασαμόα, Τέβες, Γιορέντε.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Μάξι Περέιρα, Λουιζάο, Γκαράι, Σικέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ, Ένσο Πέρες, Γκαϊτάν, Σάλβιο, Ροντρίγκο, Όσκαρ Καρντόσο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Ντιέγκο Άλβες, Ζοάο Περέιρα, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ, Μπερνάτ, Παρέχο, Σεϊντού Κεϊτά, Φεγκουλί, Πιάτι, Ζόνας, Εντουάρντο Βάργκας.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Κόκε, Παρέχα, Φάσιο, Αλμπέρτο Μορένο, Καρίσο, Μ'Μπιά, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγες, Βιτόλο, Μπάκα.

Το πρόγραμμα των ρεβάνς των ημιτελικών:

Πέμπτη

Γιουβέντους - Μπενφίκα (22:05 / ANT1) [ 1-2 ]

Βαλένθια - Σεβίλλη (22:05 / Novasports 2) [ 0-2 ]

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Χόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

7 γκολ

Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)

6 γκολ

Ρομάν Μπέζιακ (Λουντογκόρετς)

5 γκολ

Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)

Κεβέν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)

Ολτσάν Αντίν (Τράμπζονσπορ)

4 γκολ

Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)

Σέρτζο Φλόκαρι (Λάτσιο)

Τέρενς Μπόιντ (Ραπίντ)

Αντρέι Γιαρμόλενκο (Ντινάμο Κιέβου)

Γεβγέν Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο)

Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

Σαντιό Μανέ (Ζάλτσμπουργκ)

*ΑΣΙΣΤ: 5 Μπίμπρας Νάτχο (Ρουμπίν) και Κέβιν Καμπλ (Ζάλτσμπουργκ), 4 Κρίστιαν Έρικσεν (Τότεναμ), Φαμπιάν Καμούς (Γκενκ), Τρανκίλο Μπαρνέτα (Φρανκφούρτη) και Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ