EUROPA LEAGUE

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Με ένα αντικανονικό γκολ του Μ'Μπιά και μία γκολάρα του Μπάκα η Σεβίλλη νίκησε 2-0 την Βαλένθια και βρίσκεται κοντά στον 3ο της ευρωπαϊκό τελικό (videos)

Η Σεβίλλη απέκτησε σαφές προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό του Europa League, καθώς επικράτησε με 2-0 της Βαλένθια στο "Ραμόν Σάντσεθ-Πιχθουάν".

Το πρώτο γκολ από τον Στεφάν Μ'Μπιά δεν έπρεπε να μετρήσει λόγω οφ-σάιντ, ενώ το δεύτερο από τον Κάρλος Μπάκα τρία λεπτά αργότερα ήταν εξαιρετικό.

Και στα τρία ματς που έγιναν στην Ισπανία για τα ημιτελικά του Champions League και του Europa League αυτήν την εβδομάδα καμία απο τις γηπεδούχους δεν δέχτηκε γκολ (Ατλέτικο, Ρεάλ και Σεβίλλη), ενώ οι Σεβιγιάνοι βρίσκονται ένα βήμα μακριά από τον τρίτο τους τελικό στην διοργάνωση (οι άλλοι δύο ως UEFA Cup).

Sevilla's Portuguese defender Daniel Carrico (L) vies with Valencia's Italian midfielder Fede Cartabia during the UEFA Europa League semifinal first leg football match Sevilla FC vs Valencia CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on April 24, 2014.   AFP PHOTO / JORGE GUERRERO        (Photo credit should read Jorge Guerrero/AFP/Getty Images)
Sevilla's Portuguese defender Daniel Carrico (L) vies with Valencia's Italian midfielder Fede Cartabia during the UEFA Europa League semifinal first leg football match Sevilla FC vs Valencia CF at the Ramon Sanchez Pizjuan stadium in Sevilla on April 24, 2014. AFP PHOTO / JORGE GUERRERO (Photo credit should read Jorge Guerrero/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Σκόρερς: 33' Μ'Μπιά, 36' Μπάκα

Γήπεδο: "Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν", Σεβίλλη

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)

Ο Μπέτο στο 17' απέκρουσε το δυνατό σουτ του Πάκο Αλκάθερ, στην πρώτη καλή στιγμή του ματς, ενώ στην απένακτι εστία ο Φάσιο απείλησε τους γηπεδούχους στο 27', αλλά ήταν άστοχη η κεφαλιά του μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ράκιτιτς, όπως και το σουτ του Μπάκα ένα λεπτό αργότερα.

Στο 33' ο Στεφάν Μ'Μπιά άνοιξε το σκορ για την Σεβίλλη με εντυπωσιακό "τακουνάκι" από κοντά, όμως το γκολ δεν έπρεπε να μετρήσει, καθώς ο μέσος ήταν σε θέση οφ-σάιντ και όταν εκτέλεσε το φάουλ ο Ράκιτιτς και όταν πήρε την κεφαλιά-πάσα ο Ντανιέλ Καρίσο.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο γκολ και αυτό εντυπωσιακό με την διαφορά πως αυτό σωστά κατοχυρώθηκε.

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Ο Κολομβιανός, Κάρλος Μπάκα, σε αντεπίθεση έκανε το "ένα-δύο" με τον Βιτόλο και μπήκε στην περιοχή από δεξιά, όπου με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ νίκησε τον Γκουαΐτα για το 2-0.

Η εκτέλεση φάουλ του Ζερεμί Ματιέ στο 52' πέρασε λίγο άουτ, ο Φάσιο βρέθηκε για τρίτη φορά αμαρκάριστος στην περιοχή της Βαλένθια, αλλά και η πάλι η κεφαλιά του ήταν άστοχη στο 54', ενώ στο 56' ο Γκουαΐτα απέκρουσε το πλασέ του Μπάκα.

Οι "νυχτερίδες" έφτασαν πολύ κοντά στο εκτός έδρας γκολ στο 66', με τον Εντουάρντο Βάργκας να κάνει το πλασέ από πλάγια αριστερά και την μπάλα να περνά άουτ δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπέτο.

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπέτο, Φιγκέιρας, Παρέχα, Φάσιο, Φερνάντο Ναβάρο, Καρίσο, Μ'Μπιά, Ράκιτιτς, ΧΑ Ρέγες (59' Μαρίν), Βιτόλο (90' Ιμπόρα), Μπάκα (73' Γκαμεϊρό).

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Ζοάο Περέιρα, Φουέγο, Ματιέ, Μπερνάτ (46' Γκαγιά), Ντάνι Παρέχο, Σεϊντού Κεϊτά, Φεγκουλί (74' Ζόνας), Καρτάμπια (57' Πιάτι), Εντουάρντο Βάργκας, Πάκο Αλκάθερ.

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Τα αποτελέσματα των 1ων ματς των ημιτελικών:

Μπενφίκα - Γιουβέντους 2-1

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ

Χόναταν Σοριάνο (Ζάλτσμπουργκ)

7 γκολ

Πάκο Αλκάθερ (Βαλένθια)

6 γκολ

Ρομάν Μπέζιακ (Λουντογκόρετς)

5 γκολ

Τζερμέιν Ντεφόου (Τότεναμ)

Κεβέν Γκαμεϊρό (Σεβίλλη)

Ολτσάν Αντίν (Τράμπζονσπορ)

4 γκολ

Αλεξάντερ Μάιερ (Φρανκφούρτη)

Σέρτζο Φλόκαρι (Λάτσιο)

Τέρενς Μπόιντ (Ραπίντ)

Αντρέι Γιαρμόλενκο (Ντινάμο Κιέβου)

Γεβγέν Κονοπλιάνκα (Ντνίπρο)

Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

Σαντιό Μανέ (Ζάλτσμπουργκ)

*ΑΣΙΣΤ: 5 Μπίμπρας Νάτχο (Ρουμπίν) και Κέβιν Καμπλ (Ζάλτσμπουργκ), 4 Κρίστιαν Έρικσεν (Τότεναμ), Φαμπιάν Καμούς (Γκενκ), Τρανκίλο Μπαρνέτα (Φρανκφούρτη) και Αλάν (Ζάλτσμπουργκ)

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0 (highlights)

Σεβίλλη - Βαλένθια 2-0 (goals)

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ