EUROPA LEAGUE

Ποιός Παναθηναϊκός; Η Μέταλιστ!

Ποιός Παναθηναϊκός; Η Μέταλιστ!
INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δίνει ντέρμπι τίτλου στο ΟΑΚΑ την Κυριακή όμως ουδείς ασχολείται. Ο λόγος; Η ιστορική ευκαιρία να φτάσει στους "8" του Europa League, με τους Πειραιώτες να κινούνται από σήμερα σε ρυθμούς Μέταλιστ.

Ωραία το απίστευτο νικηφόρο σερί σε όλες τις διοργανώσεις το τελευταίο διάστημα (10 συνεχόμενες νίκες), ωραία και η άμυνα-γρανίτη που έχουν φτιάξει οι Πειραιώτες (21-0 τα τέρματα στα 10 τελευταία ματς), μία χαρά και οι πέντε διαδοχικές ευρωπαϊκές νίκες (οι τρεις εκτός έδρας), όμως κακά τα ψέματα η εβδομάδα στην οποία έχουμε μπει είναι "όλα τα λεφτά" για τον Ολυμπιακό .

Και αυτό γιατί μέσα σε τέσσερις ημέρες μπορεί είτε να "αποτρελάνει" τους οπαδούς του είτε να γκρεμίσει ό,τι έχτισε με πολύ κόπο εδώ και 2 μήνες. Νικάς ή έστω παίρνεις ισοπαλία από τη Μέταλιστ στο "Καραϊσκάκης"; Σφραγίζεις το εισιτήριο για τους "8" του Europa League και συνεχίζεις να ονειρεύεσαι...

Επιτρέπεις στους Ουκρανούς να σου γυρίσουν το 0-1 στο Χάρκοβο; Χάνεις μία μεγάλη ευκαιρία για διάκριση στο θεσμό και "προσγειώνεσαι απότομα" την πλέον ακατάλληλη στιγμή.

Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και στο ελληνικό πρωτάθλημα. Με νίκη ή ισοπαλία στην έδρα του "αιωνίου αντιπάλου" την ερχόμενη Κυριακή, το πρωτάθλημα βάφεται ερυθρόλευκο, με ήττα ο Παναθηναϊκός αλλάζει τους όρους του παιχνιδιού και ξαναφέρνει μπόλικη πίεση στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού .

Ουσιαστικά οι "ερυθρόλευκοι" διαλέγουν και παίρνουν όσον αφορά στο τι συναισθήματα θέλουν να έχουν στο τέλος της εβδομάδας.

Μέχρι να φτάσουμε όμως εκεί υπάρχει πρώτα το κομβικό ματς με τη Μέταλιστ, μία αναμέτρηση που αποτελεί πρόκληση για όλους στο μεγάλο λιμάνι .

Για τον Βαγγέλη Μαρινάκη που θέλει να γευτεί το νέκταρ μίας ευρωπαϊκής διάκρισης με την "πρώτη" του στο τιμόνι (πέρυσι η ομάδα δεν έπαιξε ουσιαστικά Ευρώπη έχοντας αποχαιρετήσει από τον Αύγουστο), τον Ερνέστο Βαλβέρδε που ξαναζεί ημέρες... Εσπανιόλ, τους παίκτες που θέλουν να οδηγήσουν την ομάδα στους "8" για πρώτη φορά μετά το 1999 αλλά και τους οπαδούς που έχουν ήδη βγάλει συνθήματα για Βουκουρέστι!

Το έδαφος πάντως είναι κατάλληλο, όχι μόνο λόγω του αποτελέσματος στο πρώτο ματς (1-0 με το χρυσό γκολ του Φουστέρ) αλλά και από το γεγονός ότι ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντιμετωπίζει ελάχιστα αγωνιστικά προβλήματα ενόψει του αγώνα της Πέμπτης .

Πέρα του μακροχρόνια απόντα Πάντελιτς και του τιμωρημένου Μέλμπεργκ, ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πάνοπλος, με τους Αβραάμ Παπαδόπουλο και Ρόι Κάρολ να παίρνουν κανονικά μέρος στην προπόνηση της Τρίτης και να τίθενται στη διάθεση του προπονητή, ενώ υπάρχει αισιοδοξία από το ιατρικό τιμ ότι θα βγάλει όλο το πρόγραμμα και ο Φουστέρ στην τελευταία προπόνηση πριν το ματς (14/3).

Την ώρα που οι "ερυθρόλευκοι" ξεκίνησαν την προετοιμασία τους για το ευρωπαϊκό ματς της χρονιάς (με την ελπίδα τους βέβαια να μην είναι το τελευταίο) έφτασε και η αποστολή της Μέταλιστ στην Αθήνα (απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις στις κάμερες), έτσι ώστε να ξεκινήσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη μάχη των δύο ομάδων μέσα σε μία εβδομάδα.

Μία μάχη την οποία θα αναλάβει να κουμαντάρει με τη σφυρίχτρα του ο 32χρονος Ρουμάνος διαιτητής, Οβίντιου Αλίν Χατέγκαν , όπως ανακοίνωσε η UEFA.

Τώρα το αν η παρθενική του παρουσία σε ματς ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη αποδειχτεί γούρικη, θα περιμένουμε να το μάθουμε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης. Μέχρι τότε ο καρδιές όλων στο μεγάλο λιμάνι θα χτυπούν δυνατά. Και απολύτως δικαιολογημένα...

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα Ολυμπιακού και Μέταλιστ ενόψει του αγώνα της Πέμπτης:

ΤΕΤΑΡΤΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ

16:30 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού Ερνέστο Βαλβέρδε στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου του σταδίου "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

17:30 Συνέντευξη Τύπου του προπονητή της Μέταλιστ Μίρον Μάρκεβιτς στην αίθουσα Τύπου του σταδίου "Γεώργιος Καραϊσκάκης".

18:00 Προπόνηση των ποδοσφαιριστών της Μέταλιστ στο στάδιο "Γ. Καραϊσκάκης". Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για διάστημα 15 λεπτών.

19:00 Προπόνηση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού στο Αθλητικό Κέντρο του Ρέντη. Η προπόνηση θα είναι ανοικτή για τους εκπροσώπους των Μ.Μ.Ε. για διάστημα 15 λεπτών.

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

22:05 Έναρξη του αγώνα Ολυμπιακός – Μέταλιστ για την φάση των "16" του UEFA Europa League.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ