EUROPA LEAGUE

Οι αντιδράσεις των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Οι αντιδράσεις των αντιπάλων του Παναθηναϊκού

Διαβάστε ποιο ήταν το πρώτο σχόλιο των προπονητών των Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα για την κλήρωση του Europa League αλλά και τι υποστήριξε ο άσος των Βέλγων Ζονατάν Λεζάρ.

Όπως και οι Στραματσόνι, Ζιλμπέρτο Σίλβα έτσι και οι ιθύνοντες των Άγιαξ, Σταντάρ Λιέγης και Θέλτα υποστήριξαν ότι το γκρουπ είναι αρκετά ανοιχτό και δεν υπάρχουν φαβορί για την πρόκριση. Τόσο ο Γιανίκ Φερέρα, τεχνικός των Βέλγων, όσο και ο Πέτερ Μπος, προπονητής του "Αίαντα" αλλά και ο Εντουάρντο Μπερίσο που είναι στο τιμόνι των Ισπανών κυμάνθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος.

Φερέιρα: "Τρομερό κοινό ο Παναθηναϊκός"

Αρχικά ο Γιανίκ Φερέιρα, ο οποίος δεν ξέρουμε αν θα είναι και την επόμενη εβδομάδα στο τιμόνι των Βέλγων, υποστήριξε πως γνωρίζει καλά τον Παναθηναϊκό από την ανάλυση που είχε κάνει για το ματς που είχαν δώσει οι δυο ομάδες πριν μερικά χρόνια και τόνισε ότι μπορεί η Σταντάρ να πάρει την πρόκριση:

"Ο Άγιαξ είναι ένας παραδοσιακός σύλλογος που πάντα τα πάει καλά στην Ολλανδία. Αυτή τη σεζόν είχαν μια κακή αρχή. Σίγουρα έχουμε περισσότερες πιθανότητες απέναντι τους αντί απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η Θέλτα είναι μια ισπανική ομάδα. Παρόλο που μιλάω τη γλώσσα, ήθελα να αποφύγω της Ισπανικές ομάδες. Πάντα παίζουν καλό ποδόσφαιρο, τεχνικά και τακτικά. Θα είναι δύσκολο να τους κερδίσουμε. Για τον Παναθηναϊκό μια φορά έκανα μια μεγάλη ανάλυση για τον Ντονόφριο όταν ήταν προπονητής στην Σταντάρ Λιέγης. Έχουν ένα φανταστικό κοινό. Πρέπει να έχουμε μαχητικό πνεύμα κόντρα σε όλους τους αντιπάλους μας. Αλλά δεν θα είναι εύκολο να προκριθούμε. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να τα πάμε καλά όπως στο Κύπελλο πέρσι. Αν μπορέσουμε να προκριθούμε θα είναι σπουδαία επιτυχία αλλά πρέπει να πιστεύουμε σε αυτό".

Από την πλευρά του ο άσος των Βέλγων, Ζονατάν Λεζάρ, έκανε λόγο για μια καλή κλήρωση και τον "χάλασε" μόνο η παρουσία της Θέλτα λέγοντας:

"Είναι μια καλή κλήρωση, κρίμα που η Θέλτα είναι στον όμιλο μας. Οι σύλλογοι από το Βέλγιο δεν αποδίδουν καλά κόντρα σε Ισπανικούς συλλόγου. Αλλά νομίζω ότι κάθε ομάδα μπορεί να τερματίσει πρώτη στον όμιλο. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% σε όλα τα ματς αν θέλουμε να έχουμε ελπίδες. Αν είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο κόντρα στον Άγιαξ και τον Παναθηναϊκό θα είναι 50-50 οι πιθανότητες. Κόντρα στην Θέλτα δεν θα είμαστε σε μειονεκτική θέση. Έχω σκοράρει δυο φορές κόντρα στον Άγιαξ όταν ήμουν πρώτος σκόρερ στο Europa League το 2010.

Οπότε αυτή η ομάδα μου ταιριάζει. Συνέχεια επιτίθενται, αυτή είναι η ομορφιά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Παναθηναϊκός είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Ολυμπιακού. Θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να κερδίσουμε αυτά τα δυο ματς. Η Σταντάρ είχε κάποια καλά αποτελέσματα εναντίων τους το τελευταίο διάστημα. Ας ελπίσουμε ότι μπορούμε να τα συνεχίσουμε".

Πέτερ Μπος: "Ανήκει στους κορυφαίους ο Παναθηναϊκός"

Ο τεχνικός του Άγιαξ Πέτερ Μπος σε ένα πρώτο σχόλιο που έκανα αναφέρθηκε σε ιστορικές ομάδες που είναι στην κορυφή των πρωταθλημάτων τους και μίλησε για πολύ σημαντικά παιχνίδια λέγοντας μεταξύ άλλων:

"Πρόκειται για σπουδαία κλαμπ από μεγάλα ποδοσφαιρικά έθνη. Ο Παναθηναϊκός και η Σταντάρ ιστορικά ανήκουν στους κορυφαίους των πρωταθλημάτων τους. Η Θέλτα είναι από τις καλύτερες ομάδες σε ένα δυνατό Ισπανικό πρωτάθλημα. Το Champions League είναι σίγουρα το υψηλότατο επίπεδο αλλά αυτά τα παιχνίδια στο Europa League είναι αρκετά σημαντικά για την βελτίωση κυρίως των νεαρών ποδοσφαιριστών μας".

Φαν Ντερ Σαρ: "Ελπίζω να έχουμε δυο καλά παιχνίδια"

Από την πλευρά του ο Φαν Ντερ Σαρ, παλαίμαχος γκολκίπερ του Άγιαξ, και εκπρόσωπος των Ολλανδών στην κλήρωση σημείωσε:

"Έχουν και οι δυο ομάδες μεγάλη ιστορία, το 1971 ήταν σταθμός για εμάς. Έχω παίξει και εγώ το 1996 κόντρα στον Παναθηναϊκό που χάσαμε 1-0 στην Ολλανδία αλλά κερδίσαμε 3-0 στην Αθήνα και πήγαμε στον τελικό του Champions League. Επίσης ένας παλιός μας παίκτης ο Αναστασίου, ήταν προπονητής στον Παναθηναϊκό. Ελπίζω να έχουμε δυο καλά παιχνίδια".

Για το αν παίζει ρόλο το ματς με τον ΠΑΟΚ είπε:
"Με τον ΠΑΟΚ κάναμε κάποια λάθη και ήμασταν τυχεροί στο παιχνίδι της Τούμπας. Έχουμε νέο προπονητή και νέους παίκτες που πρέπει να παίξουν κάποια ματς στο Europa League για να γίνουν ένα".

Μπερίσο: "Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε κάθε ματς"

Ο Εντουάρντο Μπερίσο, τεχνικός της Θέλτα υποστήριξε:

"Είμαστε σε ένα πολύ δυνατό γκρουπ αλλά έχουμε προετοιμαστεί καλά. Θα το ευχαριστηθούμε και θα ανταγωνιστούμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε όλα τα ματς. Όταν είδα ότι πέσαμε με τον Άγιαξ θυμήθηκα τα παιχνίδια που είχαμε δώσει μαζί τους με την Θέλτα. Είναι μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα και θα ήταν τιμή μας να προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ