EUROPA LEAGUE

Επτά συλλήψεις αυστριακών και η τιμωρία της UEFA

Επτά συλλήψεις αυστριακών και η τιμωρία της UEFA

Σε Επτά συλλήψεις αυστριακών προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία. Με ποια ποινή κινδυνεύει ο ΠΑΟΚ, τι βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων, ποια τα μέτρα που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ, τι λένε στον Δικέφαλο και τι ο πρόεδρος της Ραπίντ στο Sport24.gr!

Τα επεισόδια που έλαβαν χώρα πριν από το ΠΑΟΚ-Ραπίντ Βιέννης λίγο έλειψε να τινάξουν στον αέρα την διεξαγωγή του αγώνα, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Από την πλευρά της η αστυνομία προχώρησε σε έξι συλλήψεις αυστριακών, που είχαν στην κατοχή τους στυλό από φωτοβολίδες.

Οι θερμόαιμοι αυστριακοί θα κρατηθούν το βράδυ στο τμήμα και την Παρασκευή το πρωί θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο, όπου εκεί θα κριθεί η τύχη τους.

Σ' ό,τι αφορά τώρα στο πως ξεκίνησαν τα επεισόδια, άνθρωποι της αστυνομίας τονίζουν πως το σχέδιο ήταν να γίνει έλεγχος στον Λευκό Πύργο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι οπαδοί της Ραπίντ Βιέννης, κάτι που πράγματι έγινε και με το παραπάνω. Όπως τονίζουν οι αστυνομικοί, είναι πολύ πιθανόν οι αυστριακοί να είχαν κρυμμένα τα... σύνεργά τους στα πούλμαν.

Από τον ΠΑΟΚ προσπαθούν να εξηγήσουν στον παρατηρητή πως τα επεισόδια ξεκίνησαν από τους αυστριακούς και δεν έχει ευθύνη η ΠΑΕ, καθώς έγινε και ο απαραίτητος έλεγχος από την αστυνομία. Αυτό που θέλουν και ευελπιστούν στον Δικέφαλο είναι να μετρήσει πως τα επεισόδια δεν τα προκάλεσαν αρχικά οι οπαδοί τους, ελπίζοντας πως η ποινή της UEFA (που σίγουρα θα έρθει) δεν θα είναι μεγάλη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για τιμωρία της έδρας για μια αγωνιστική σε συνδυασμό με χρηματικό πρόστιμο τόσο για τον ΠΑΟΚ, όσο και για την Ραπίντ Βιέννης.

Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια

Σε επτά συλλήψεις προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. όπως έγινε γνωστό. Συγκεκριμένα αυτές αφορούν πέντε Αυστριακούς, ένα Πολωνό και έναν Κροάτης. Οι τελευταίοι κατηγορούνται για αδικήματα σε άσκηση βίας σε αθλητικούς χωρους

"Δεν ξέρω αν ξεκίνησαν από εμάς τα επεισόδια"

Το Sport24.gr βρήκε μετά το τέλος του αγώνα, τον πρόεδρος της Ραπίντ Βιέννης και του ζήτησε να σχολιάσει τα επεισόδια τα οποία ξεκίνησαν από οπαδούς της ομάδας του: "Έπεσαν κροτίδες από τους οπαδούς των δύο ομάδων. Δεν ξέρω ότι ξεκίνησαν από τους οπαδούς μας. Είδα αυτά που έγιναν".

Για το αν σκέφτεται να πάρει αυστηρότερα μέτρα στη ρεβάνς: "Ελπίζουμε πως δεν θα χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα".

Για το αγωνιστικό κομμάτι: " Μετά το σημερινό ματς, η πρόκριση είναι ανοιχτή. Εμείς ελπίζουμε πως τελικά θα καταφέρουμε να πάρουμε την πρόκριση'.

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ