EUROPA LEAGUE

Από τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" του Μπλεκ στον Κάρολ

Από τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" του Μπλεκ στον Κάρολ

Ο Ρόι Κάρολ ξεπέρασε ακόμη και τους ήρωες των ποδοσφαιρικών comics της δεκαετίας του ’80. Διαβάστε τις εκπληκτικές ομοιότητες μίας ιστορίας του δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μπλεκ το 1982 με πρωταγωνιστή τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" Μπεν Λίπερ. Οι ομοιότητες με τον γκολκίπερ του Ολυμπιακού είναι εκπληκτικές!

Οι συγκλονιστικές εμφανίσεις του Ρόι Κάρολ στις δύο αναμετρήσεις του Ολυμπιακού απέναντι στη Ρουμπίν Καζάν κατέδειξαν το μεγαλείο του Βορειοϊρλανδού άσου που βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της ομάδας

Συμπεριφορές που δεν παρατηρούνται συχνά στο σύγχρονο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Ηρωϊκές επεμβάσεις που ξεσηκώνουν το κοινό, πρωτοφανής αυτοθυσία με ρίσκο ακόμη και την καριέρα του αθλητή και παροιμιώδης προσήλωση στον στόχο κάτω από αντίξοες συνθήκες.

Στον τελικό Κυπέλλου Αγγλίας του 1956, ο Γερμανός γκολκίπερ της Μάντσεστερ Σίτι, Μπερτ Τράουτμαν παρότι αγωνιζόταν με σπασμένο αυχένα από το 75΄, σε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις κατάφερε να αψηφήσει τους φρικτούς πόνους που ένιωθε συμβάλλοντας στην κατάκτηση του τροπαίου απέναντι στη Μπέρμιγχαμ (3-1).

Ο Ρόι Κάρολ, 56 χρόνια αργότερα αν και υπέφερε από θλάση πήρε κουράγιο από τους οπαδούς του Ολυμπιακού σφίγγοντας τα δόντια μέχρι το φινάλε. Αναμφισβήτητα έγραψε τη δική του ιστορία.

Τέτοια ιστορία που σύμφωνα με τον Γιάννη Φιλέρη, εάνγυριζόταν σε ταινία, σίγουρα τον σεναριογράφο θα τον κατηγορούσαν για μεγάλη φαντασία.

Η φαντασία θέλγει το φιλοθεάμον κοινό και δεν αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο της Μέκκας του κινηματογράφου, αλλά και των κόμικς.

Όταν μάλιστα οι συμπτώσεις είναι επαναλαμβανόμενες αναρωτιέσαι τελικά, πόσο απέχει η φαντασία από την πραγματικότητα.

Στην περίπτωση του πρώην τερματοφύλακα του Ολυμπιακού ελάχιστα. Το Sport24.gr ξέθαψε από την ντουλάπα του, τα ενθύμια της νιότης ανακαλύπτοντας μία ιστορία με πρωταγωνιστή τον περίφημο «Τερματοφύλακα…Γιατρό», Μπεν Λήπερ. Τον ποδοσφαιρικό ήρωα, του οποίου το σκίτσο θυμίζει σε πολλούς τον Ρόι Κάρολ.

Η ιστορία που ακολουθεί, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Μπλεκ, στις 22 Σεπτεμβρίου 1982 στο τεύχος 144 και παραπέμπει στα κατορθώματα του Βορειοιρλανδού γκολκίπερ.

Φωτό 1

Από τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" του Μπλεκ στον Κάρολ

Ο Μπεν Λήπερ τελειόφοιτος ιατρικής σχολής και τερματοφύλακας της Μάνκαστορ Σίτι είναι αποφασισμένος να οδηγήσει σε πρόκριση στο Κύπελλο την ομάδα του απέναντι στην Μάνκαστορ Γιουνάιτεντ.

Δέχεται αρκετή πίεση στο ξεκίνημα η Σίτι όμως καταφέρνει να κρατήσει το μηδέν. Ο νεοφερμένος Φρανκ Φλιν παίζει αρκετά καλά, όμως δεν σκοράρει. Ο αγώνας οδηγείται στην παράταση.

Φωτό 2

Από τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" του Μπλεκ στον Κάρολ

Στην παράταση, ο "Τερματοφύλακας Γιατρός" προσπαθεί να τροφοδοτήσει τον, Τζίμι, αστέρι της ομάδας αλλά είναι καλά μαρκαρισμένος. Τελικά ο Φρανκ καταφέρνει και δίνει ασίστ στον Τζίμι. Ο τελευταίος ανοίγει το σκορ. Η Σίτι προηγείται 1-0.

Φωτό 3

Από τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" του Μπλεκ στον Κάρολ

Η Σίτι στη συνέχεια δέχεται ασφυκτική πίεση για ισοφάριση. Ο "Τερματοφύλακας Γιατρός" Μπεν Λήπερ στην προσπάθεια του να αποκρούσει ένα δυνατό σουτ, εκτινάσσεται και χτυπάει το κεφάλι του άτσαλα στο δοκάρι! Λέει στον γιατρό πως ζαλίζεται. Βρίσκεται εκτός αγωνιστικού χώρου άλλα δεν έχει αντικατασταθεί.

Ο προπονητής σκέφτεται να χρησιμοποιήσει τον αναπληρωματικό τερματοφύλακα βλέποντας την Γιουνάιτεντ να ισοφαρίζει, όμως ο Μπεν Λήπερ που βρίσκεται στον πάγκο αρνείται. Έπειτα από λίγα λεπτά η Μάνκαστορ Γιουνάιτεντ κερδίζει πέναλτι.

Ο "Τερματοφύλακας Γιατρός" ζητάει να μπει ξανά στο γήπεδο παρά τις αντιρρήσεις του προπονητή του.

Φωτό 4

Από τον "Τερματοφύλακα Γιατρό" του Μπλεκ στον Κάρολ

Ο πρωταγωνιστής της ιστορίας δικαιώνεται. Παρά τον τραυματισμό του, μπλοκάρει το πέναλτι. Ο αγώνας τελειώνει ισόπαλος. Θα ακολουθήσει ρεβάνς. Ο Μπεν Λήπερ είναι ανίκητος, όπως και ο Κάρολ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής...

Την επόμενη εβδομάδα η συγκλονιστική επανάληψη της ρεβάνς όπως θα έγραφε και το Μπλεκ...

TAGS EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ