ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Πως έγινε ήρωας ο Ρόι Κάρολ!

Πως έγινε ήρωας ο Ρόι Κάρολ!
INTIME SPORTS

Το Sport24.gr σας παρουσιάζει τις δύο συμπτώσεις και την μοίρα που έκανε τον Ρόι Κάρολ ήρωα του Ολυμπιακού στην πρόκριση κόντρα στην Ρουμπίν Καζάν. Δείτε videos με τις επεμβάσεις του!

Από... τελειωμένος και τερματοφύλακας του ΟΦΗ, ο Ρόι Κάρολ έγινε πρωταγωνιστής στο Europa League με τη φανέλα του Πρωταθλητή Ελλάδας. Κι όλα αυτά μέσα σε λίγους μήνες.

Ποιος θα τον φανταζόταν όταν το καλοκαίρι η Κρητική ομάδα και ο Νίκος Μαχλάς κατάφεραν να αποσπάσουν την υπογραφή του Βορειοϊρλανδού, ότι στα τέλη Φλεβάρη θα παίζει στο Europa League; Ούτε ο ίδιος πιθανότατα!

Στην Ελλάδα άλλωστε ήρθε ως... τελειωμένος και άπαντες μιλούσαν για τα τελευταία ένσημα του Κάρολ πριν την συνταξιοδότηση. Ο ίδιος όμως είχε διαφορετική άποψη και διέψευσε όλους τους κακεντρεχείς, παρουσιάζοντας το αγωνιστικό πρόσωπο που τον έκανε διάσημο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Από τα πρώτα παιχνίδια με την ομάδα της Κρήτης, έδειξε τα εξαιρετικά του στοιχεία και οι καλές εμφανίσεις δεν άργησαν να έρθουν. Ο ίδιος δέθηκε με τον σύλλογο και τον κόσμο και... γούσταρε να παίζει γι' αυτό το κοινό, όπως δήλωνε σε κάθε ευκαιρία. Η αγωνιστική αναγέννηση του ήρθε πολύ γρήγορα, το ίδιο και τα σενάρια που ήθελαν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για να τον αποκτήσει. Και κάπου εδώ ξεκινούν και οι συμπτώσεις...

Η πρώτη σύμπτωση ακούει στ' όνομα Φράνκο Κοστάνσο. Η πόρτα του Πειραϊκού συλλόγου, πιθανότατα δεν θα άνοιγε ποτέ στον Βορειοϊρλανδό, αν ο Αργεντινός πορτιέρο δεν αποδεικνυόταν από τους χειρότερους και πιο αδιάφορους τερματοφύλακες που πέρασαν ποτέ από το Λιμάνι. Η τύχη λοιπόν έκλεισε για πρώτη φορά το μάτι στον Κάρολ στην εν Ελλάδι καριέρα του και εκείνος με τις εμφανίσεις του της απάντησε καταφατικά.

Έτσι, το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού εξελίχθηκε σε πρόταση και τελικά σε γάμο. Από την δύση της καριέρας του, ο Κάρολ είχε την ευκαιρία να ανατείλει ξανά, με την μπλούζα του Πρωταθλητή Ελλάδας και παρά τις... κακές γλώσσες που έλεγαν πως οι "ερυθρόλευκοι" αποκτούν έναν τελειωμένο πορτιέρο, ο ίδιος έδωσε τα διαπιστευτήριά του από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο.

Φτάσαμε και στη δεύτερη σύμπτωση. Πόσο καλό έκανε τελικά στον Ολυμπιακό αυτό το πέναλτι του Μέγιερι στην Ρωσία; Ένα πέναλτι που καρδιοχτύπησε πολλούς, αλλά εξελίχθηκε σε φάση-κλειδί σ' ότι αφορά στην πρόκριση. Ο Κάρολ κράτησε το μηδέν στην εστία πιάνοντας το πέναλτι, έγινε ο μεγάλος ήρωας, ενώ το σκηνικό επαναλήφθηκε μια εβδομάδα αργότερα στον Πειραιά, όπου κατέβασε για δεύτερη φορά τα ρολά και έπαιζε επί 20 λεπτά τραυματίας. Η πρόκριση ήταν προσωπική υπόθεση του 34χρονου, όσο υπερβολικό κι αν διαβάζεται.

Πολλές φορές μια επιλογή μπορεί να αλλάξει ολόκληρη τη ζωή μας (είτε θετικά, είτε αρνητικά) και ο Ρόι Κάρολ το διαπίστωσε πολύ καλά την φετινή σεζόν. Αν δεν ερχόταν στην Ελλάδα πιθανότατα τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά, όμως εκείνος επέλεξε τη χώρα μας και από τότε η τύχη του ανοίγει όλες τις πόρτες διάπλατα. Βοήθησε φυσικά και ο ίδιος με τις ικανότητές τους και τις εμφανίσεις του.

Η τύχη άλλωστε όσο σημαντική κι αν είναι, ποτέ δεν φτάνει για να ανεβάσει και να διατηρήσει κάποιον στην κορυφή. Ο Ρόι είναι όμως ένας μαχητής, όπως και οι περισσότεροι συμπατριώτες του, αφού ο λαός τους δεν έχει περάσει και λίγα. Το τραγούδι και η αποθέωση του κόσμου του Ολυμπιακού του έδωσαν δύναμη και το νέο "ερυθρόλευκο" όνειρό του, μόλις ξεκίνησε. Αυτός ο παίκτης θα αγαπηθεί όσο λίγοι στον Πειραιά...

Εκτός ο Κάρολ για 2-3 εβδομάδες

Άσχημα τα μαντάτα για τον Ρόι Κάρολ, αφού οι φόβοι για θλάση επιβεβαιώθηκαν και θα μείνει εκτός δράσης για δύο με τρεις εβδομάδες.

Ταξίδι στ' όνειρο, ταξίδι στ' άγνωστο!

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για το ευρωπαϊκό ταξίδι του Ολυμπιακού φέτος και την επαγγελματική πρόκριση επί της Ρουμπίν Καζάν. Αφήστε το δικό σας σχόλιο

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ