EURO

Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'

Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'

Με εκτέλεση φάουλ του Έρικ Ντάιερ η Αγγλία λυτρώθηκε στο 73', αλλά τελικά παρέμεινε χωρίς νίκη σε πρεμιέρα Euro, καθώς η Ρωσία με κεφαλιά του Μπερεζούτσκι ισοφάρισε σε 1-1 (videos)

Απίστευτο και όμως αγγλικό! Η Ρωσία κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 92' την Αγγλία στο πρώτο τους ματς στο Euro 2016, έτσι τα "3 λιοντάρια" στην 9η συμμετοχή τους στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παραμένουν χωρίς νίκη σε πρεμιέρα (5 ισοπαλίες, 4 ήττες).

Η ομάδα του Ρόι Χόντσον λυτρώθηκε με τον Έρικ Ντάιερ να ανοίγει το σκορ στο 73' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, η νίκη φάνταζε κοντά, αλλά στις καθυστερήσεις με κεφαλιά ο Ρώσος αρχηγός, Βασίλι Μπερεζούτσκι, απάντησε.

Παρά το σοκ της ισοφάρισης δεν είναι και τόσο απογοητευμένοι οι Άγγλοι, καθώς έκαναν καλή εμφάνιση, η εικόνα ήταν ικανοποιητική και αυτό που έλειπε κυρίως ήταν οι σωστές επιλογές του Ραχίμ Στέρλινγκ στην ολοκλήρωση κάθε εντυπωσιακής του κούρσας.

Μετά το τέλος του ματς του "Βελοντρόμ" δεν έλειψαν τα επεισόδια μεταξύ Άγγλων και Ρώσων οπαδών στις κερκίδες, όπως γίνεται τρεις σερί μέρες στους δρόμους της Μασσαλίας.

Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'

Αγγλία - Ρωσία 1-1

Σκόρερς: 73' Ντάιερ / 92' Μπερεζούτσκι

Γήπεδο: "Stade Vélodrome", Μασσαλία

Διαιτητής: Νικόλα Ριτσόλι (Ιταλία)

Χωρίς Τζέιμι Βάρντι στην 11άδα η Αγγλία, με τον Ρόι Χόντσον να επιλέγει 4-3-3 με τον Γουέιν Ρούνεϊ στο κέντρο (μαζί με Ντάιερ, Άλι), εξτρέμς τους Λαλάνα, Στέρλινγκ στην κορυφή τον Χάρι Κέιν.

Σχεδόν κάθε επιθετική προσπάθεια των "3 λιονταριών" στο πρώτο ημίχρονο είχε πρωταγωνιστές τους Άνταμ Λαλάνα και Κάιλ Γουόκερ, οι οποίοι είχαν καλή συνεργασία από δεξιά, με τον άσο της Λίβερπουλ να χάνει σπουδαίες ευκαιρίες στο 7ο λεπτό και στο 22ο, αμφότερες από πάσα του μπακ της Τότεναμ.

Δύο καλά σουτ είχαν οι Ντέλε Άλι και Γουέιν Ρούνεϊ, ενώ η μοναδική απειλή για τον Τζο Χαρτ στο πρώτο 45άλεπτο ήταν η κεφαλιά του Σεργκέι Ιγκνασέβιτς στο 17', με τον πορτιέρο της Μάντσεστερ Σίτι να αποκρούει με δεύτερη προσπάθεια.

Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'

Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους η Αγγλία δεν μπήκε δυναμικά και άρχισε να την κατακλύζει το άγχος. Απείλησε μόνο με δύο στημένα και λίγο έλειψε στο 59' να βρεθεί πίσω στο σκορ με αυτογκόλ του Έρικ Ντάιερ, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Χαρτ!

Η πρώτη πραγματικά μεγάλη ρωσική ευκαιρία ήρθε στο 62' με τον Φιόντορ Σμόλοβ να επιλέγει μακρινό σουτ σε αντεπίθεση και την μπάλα να περνά λίγο άουτ από την προσπάθεια του άσου της Κρασνοντάρ.

Στο 71ο λεπτό η Αγγλία είχε συγκλονιστική ευκαιρία, με τον Ίγκορ Ακινφέεβ να κάνει φανταστική απόκρουση σε δυνατό σουτ του Γουέιν Ρούνεϊ και την μπάλα εν συνεχεία να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι. Δοκάρι είχε και ο Λαλάνα στο... ριμπάουντ, αλλά ήταν οφ-σαϊντ.

Η λύτρωση για τους Άγγλους ήρθε στο 73', με τον Έρικ Ντάιερ να ανοίγει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η μπάλα ήταν στημένη στο ημικύκλιο της περιοχής και ο αμυντικός μέσος της Τότεναμ νίκησε τον Ακινφέεβ που έχει όμως ευθύνη.

Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'
Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'
Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'
© REUTERS

Αυτό το γκολ όμως δεν ήταν αρκετό για τους Αγγλία, καθώς στις καθυστερήσεις η Ρωσία κατάφερε να απαντήσει και να "σοκάρει" το νησί. Στο 92ο λεπτό λοιπόν, ο αρχηγός, Βασίλι Μπερεζούτσκι, με κεφαλιά ισοφάρισε για το τελικό 1-1 από την σέντρα του Γκεόργκι Σένικοβ και η κατάρα για τους Βρετανούς συνεχίζεται.

Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'

ΑΓΓΛΙΑ: Χαρτ, Γουόκερ, Κέιχιλ, Σμόλινγκ, Ρόουζ, Ντάιερ, Άλι, Ρούνεϊ (78' Γουίσλιρ), Λαλάνα, Στέρλινγκ (87' Μίλνερ), Κέιν.

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Ιγκνασέβιτς, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Σένικοβ, Νόιστεντερ (80' Γκλουσακόβ), Γκολοβίν (77' Σιρόκοβ), Σάτοβ, Σμόλοβ (85' Μαμάεβ), Κοκόριν, Τζιούμπα.

Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'
© GETTY IMAGES
Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'
© GETTY IMAGES
Ρωσική σφαλιάρα στην Αγγλία στο 92'

Αγγλία - Ρωσία 1-1 (highlights)

Αγγλία - Ρωσία 1-1 (goals)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ