EURO

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Η Αλβανία έκανε σπουδαία αμυντική εμφάνιση στη Μασσαλία, αλλά η Γαλλία λυτρώθηκε με γκολ του Γκριεζμάν στο 90', τελικά νίκησε 2-0 (Παγέτ στο 95') και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους "16" του Euro 2016 (videos)

Η Γαλλία νίκησε 2-0 την Αλβανία, σε ένα ματς με φινάλε... θρίλερ και έγινε η πρώτη ομάδα που προκρίθηκε στους "16" του Euro 2016, κάνοντας το "δύο στα δύο".

Όπως και με την Ρουμανία, έτσι και με την Αλβανία οι διοργανωτές λυτρώθηκαν στο φινάλε. Αυτήν την φορά ο Αντουάν Γκριεζμάν στο 90' άνοιξε το σκορ και το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Ντιμιτρί Παγέτ στο 95', έτσι έχει δύο γκολ στο τουρνουά.

Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν στους παίκτες της Αλβανίας και τον προπονητή τους, Τζάνι Ντε Μπιάζι, καθώς πραγματοποίησαν σπουδαία εμφάνιση, θα μπορούσαν ακόμη και αυτοί να έχουν ανοίξει το σκορ, αλλά τελικά δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρώτο τους βαθμό σε τελικά μεγάλης διοργάνωσης.

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία
Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία
during the UEFA EURO 2016 Group A match between France and Albania at Stade Velodrome on June 15, 2016 in Marseille, France.
during the UEFA EURO 2016 Group A match between France and Albania at Stade Velodrome on June 15, 2016 in Marseille, France. GETTY IMAGES

Γαλλία - Αλβανία 2-0

Σκόρερς: 90' Γκριεζμάν, 95' Παγέτ

Γήπεδο: "Stade Vélodrome", Μασσαλία

Διαιτητής: Γουίλιαμ Κόλουμ (Σκωτία)

Ο Ντιντιέ Ντεσάμπ δεν ξεκίνησε στην 11άδα με Πογκμπά και Γκριεζμάν, οι οποίοι δεν ήταν καλοί στην πρεμιέρα με την Ρουμανία, με τους Κομάν και Μαρσιάλ να παίρνουν την θέση τους.

Η Αλβανία ήταν πολύ καλά στημένη από τον Τζάνι Ντε Μπιάζι και η Γαλλία κατάφερε στο πρώτο ημίχρονο να απειλήσει μόνο δύο φορές, αμφότερες με εκτέλεση φάουλ του Ντιμιτρί Παγέτ και κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού (4' και 36').

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Το μυαλό τον Αλβανών δεν ήταν μόνο στην άμυνα, καθώς είχαν δύο-τρεις καλές ευκαιρίες και αυτοί στο πρώτο 45άλεπτο, με την σέντρα σουτ του Ίσαϊ στο 25', στο 39' και και στο 45'+1 έπειτα από αδράνεια της γαλλικής άμυνας μετά από κόρνερ.

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Ο Αντονί Μαρσιάλ ήταν απλά κακός, ούτε σε αυτό το ματς δεν πέτυχε το πρώτο του διεθνές γκολ και στο ημίχρονο ο Ντιντιέ Ντεσάμπ τον αντικατέστησε με τον Πολ Πογκμπά, έτσι ο Παγέτ πήγε αριστερά. Δεξιά έμεινε ο Κομάν, ο οποίος στο 46' έχασε σπουδαία ευκαιρία, με την κοντινή κεφαλιά του να περνά άουτ, δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπερίσα.

Λίγο έλειψε στο 51' να ανοίξει το σκορ η Αλβανία με αυτογκόλ του Μπακαρί Σανιά, με την μπάλα να χτυπά στο στήθος και και εν συνεχεία στο δοκάρι του Λορίς, ενώ ο Σαντίκου πεσμένος έκανε... κάτι σαν κεφαλιά που πέρασε άουτ.

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Ο Πολ Πογκμπά μετά από 2-3 κακές επιλογές έχασε σπουδαία ευκαιρία στο 53', πιάνοντας σουτ στην κίνηση από την σέντρα του Παγέτ, σουτ δυνατό που πέρασε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Μία ακόμη άστοχη κεφαλιά του Ολιβιέ Ζιρού στο 67', αυτήν την φορά από σέντρα του Κίνγκσλεϊ Κομάν, ο οποίος αμέσως μετά άφησε την θέση του στον Αντουάν Γκριεζμάν, ενώ στο 69' ο Ζιρού είχε δοκάρι, επίσης σε κεφαλιά, από την σέντρα του Πατρίς Εβρά.

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία
Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Στο 77' πέρασε στο ματς και ο Αντρέ-Πιερ Ζινιάκ, αλλά τελικά η λύτρωση για τους Γάλλους ήρθε στο 90' με τον Αντρουάν Γκριεζμάν να ανοίγει το σκορ με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έπειτα από σέντρα του κεντρικού αμυντικού, Αντίλ Ραμί!

Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία
Πρόκριση στο 90' με Γκριεζμάν η Γαλλία

Ο Ντιμιτρί Παγέτ στο 95' διαμόρφωσε το τελικό 2-0, με τον άσο της Γουέστ Χαμ να σκοράρει για δεύτερη φορά στο τουρνουά, καθώς είχε λυτρώσει την ομάδα του την πρώτη αγωνιστική με την Ρουμανία, ενώ και στα δύο ματς ψηφίστηκε κορυφαίος.

MARSEILLE, FRANCE - JUNE 15:  Dimitri Payet of France scores his sides second goal during the UEFA EURO 2016 Group A match between France and Albania at Stade Velodrome on June 15, 2016 in Marseille, France.  (Photo by Lars Baron/Getty Images)
MARSEILLE, FRANCE - JUNE 15: Dimitri Payet of France scores his sides second goal during the UEFA EURO 2016 Group A match between France and Albania at Stade Velodrome on June 15, 2016 in Marseille, France. (Photo by Lars Baron/Getty Images) GETTY IMAGES
A view of the action between France and Albania during their UEFA Euro 2016 Group A match
A view of the action between France and Albania during their UEFA Euro 2016 Group A match GETTY IMAGES

ΓΑΛΛΙΑ: Λορίς, Σανιά, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Καντέ, Ματουιντί, Παγέτ, Κομάν (68' Γκριεζμάν), Μαρσιάλ (46' Πογκμπά), Ζιρού (77' Ζινιάκ).

ΑΛΒΑΝΙΑ: Μπερίσα, Ίσαϊ, Αγέτι (85' Βεσέλι), Μάβραϊ, Αγκόλι, Κουκέλι (74' Ταουλάντ Τζάκα), Αμπράσι, Μεμούσαϊ, Λίλα (71' Ρόσι), Λενιάνι, Σαντίκου.

Γαλλία - Αλβανία 2-0 (highlights)

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ