EURO

Η Ισλανδία έγραψε ιστορία λόγω της ενδεκάδας της!

Η Ισλανδία έγραψε ιστορία λόγω της ενδεκάδας της!

Η Ισλανδία πανηγύρισε την ισοπαλία κόντρα στην Πορτογαλία στο πρώτο της ματς σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης, ωστόσο έγραψε ιστορία πριν καν ξεκινήσει το ματς. Για την ακρίβεια με το που έγινε γνωστή η σύνθεσή της!

Στο παρθενικό παιχνίδι της ιστορίας της σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης (Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ή Παγκόσμιο Κύπελλο) η Ισλανδία έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για ένα ιδιαίτερο ρεκόρ και αυτό έχει να κανει με τους παίκτες που επέλεξαν οι Λάγκερμπεκ και Χάλγκριμσον (δίδυμο στον πάγκο) για να ξεκινήσουν το ματς απέναντι στην Πορτογαλία.

Η ιδιαιτερότητα στη σύνθεση των Βορειοευρωπαίων είναι πως τα επώνυμα και των 11 του αρχικού σχήματος έχουν την κατάληξη "son", κάτι που δεν είχαμε συναντήσει ποτέ μέχρι τώρα στην ιστορία της διοργάνωσης.

Η Ισλανδία έγραψε ιστορία λόγω της ενδεκάδας της!

Συγκεκριμένα, οι Ισλανδοί έσπασαν το ρεκόρ που κρατούσε από το 1964 η Δανία όταν στην πρεμιέρα της στην τελική φάση του 2ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κατέβηκε στην αναμέτρηση με την Σοβιετική Ένωση έχοντας στην αρχική ενδεκάδα της 10 παίκτες που τέλειωνε το επώνυμό τους σε "sen".

Μοναδική εξαίρεση σε εκείνη την ομάδα της Δανίας ο οποιός δεν τελείωνε σε "sen" ήτανο Κελντ Τορστ, με τους Σκανδιναβούς να γνωρίζουν μάλιστα την ήττα σε εκείνο το ματς με 3-0 και να μένουν εκτός του τελικού του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Η σύνθεση της Ισλανδίας κόντρα στην Πορτογαλία: Χάλντορσον, Σάιβαρσον, Ράγκναρ Σίγκουρντσον, Άρνασον, Σκούλασον, Γκούναρσον, Γκίλφι Σίγκουρντσον, Γκούντμουντσον (90' Τέοντορ Μπιάρνασον), Μπίρκιρ Μπιάρνασον, Μπέντβαρσον, Σίγκτορσον (81' Φινμπόγκασον).

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ