EURO 2016

Το Γερμανία - Πολωνία με τα μάτια του Στάικου Βεργέτη

Το Γερμανία - Πολωνία με τα μάτια του Στάικου Βεργέτη
Γκέτσε Εζίλ

Ο Στάικος Βεργέτης γράφει στο Sport24.gr για τη σφικτή τακτική της Πολωνίας απέναντι στην Γερμανία που της έδωσε τη δυνατότητα και να επιτεθεί (VIDEO + ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Το πρώτο παιχνίδι στη διοργάνωση που έληξε χωρίς γκολ και αυτό γιατί οι ομάδες βασίστηκαν στην πολύ καλή αμυντική τους λειτουργία. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο Νοιερ παρακολούθησε το παιχνίδι σαν θεατής και από την άλλη πλευρά δύσκολα η Γερμανία έφτανε σε τελική ενέργεια πέραν από σουτ εκτός περιοχής.

Από τα πρώτα λεπτά παρακολουθήσαμε μια Γερμανική κυριαρχία με πολύ καλό ρυθμό και κατοχή, βασιζόμενη σε εύστοχες πάσες, καθώς και πολλές κερδισμένες μονομαχίες και σε πολύ καλό πρεσσινγκ στον κάτοχο της μπάλας.

Το Γερμανία - Πολωνία με τα μάτια του Στάικου Βεργέτη

Αυτόματα οι μπακ ανέβαιναν διαρκώς ιδιαίτερα ο αριστερός μπακ Hector και αξιοποιούσαν ιδανικά το χώρο που τους δημιουργούσε η μέσα κίνηση των ακραίων. Αξίζει αναφοράς ο Howedes που αν και κεντρικός αμυντικός, ελλείψει Λαμ, κάνει ένα καλό τουρνουά μη στερώντας από την ομάδα την επιθετικότητα του μπακ. Είναι εμφανής η απουσία ενός κλασσικού φορ, γεγονός που κάνει την περιοχή να φαίνεται άδεια , έτσι μένουν αναξιοποίητες οι ενέργειες των μπακ.

Το Γερμανία - Πολωνία με τα μάτια του Στάικου Βεργέτη

Χαρακτηριστικό της καλής αμυντικής λειτουργίας της Πολωνίας ήταν το γεγονός ότι μόνο με σουτ εκτός περιοχής απείλησαν οι Γερμανοί (δύο φορές ο Κρος και μια ο Οζιλ).

Οι κινήσεις από τον πάγκο του Λεβ αφορούσαν την επιθετική τόνωση της ομάδας με πρώτη κίνηση την είσοδο του Schurle στην αριστερή πλευρά, μετατόπιση του Draxler δεξιά και την τοποθέτηση του Muller στο κέντρο της επίθεσης, ενώ με την είσοδο του Gomez στη θέση του Draxler επανέρχεται ο Muller στα δεξιά και η Γερμανία παίζει πλέον με τρεις φορ στην ευθεία εκεί που στην αρχή του αγώνα δεν είχε καν καθαρόαιμο φορ.

Μία σκέψη που έκανα κατά τη διάρκεια του αγώνα ήταν: φανταστείτε να είχε η Γερμανία τον Lewandowsky δικό της παίκτη, θα ήταν η απόλυτη χημεία.

Από την άλλη πλευρά ο Νawalka ο οποίος κατά τη γνώμη μου βοήθησε πολύ την ομάδα του να μπλοκάρει τη Γερμανική μηχανή έκανε αλλαγές προσώπων σε ίδιες θέσεις με πιο ξεκούραστους παίκτες, δείγμα του ότι όλα πήγαν βάσει του πλάνου αγώνα.

TAGS EURO 2016 EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ