EURO

Έτσι θα δεις το Αγγλία-Ουαλία ακόμα και όταν δουλεύεις!

Έτσι θα δεις το Αγγλία-Ουαλία ακόμα και όταν δουλεύεις!

Είσαι οπαδός της Αγγλίας ή της Ουαλίας και θέλεις να δεις στη δουλειά σου το παιχνίδι ενώ θα είναι εκεί και ο προϊστάμενός σου; Η "Mirror" δίνει οδηγίες για το πώς μπορεί να τα καταφέρει κάποιος χωρίς να απολυθεί!

Η Μεγάλη Βρετανία ζει και κινείται στους ρυθμούς του ποδοσφαιρικού ντέρμπι της Αγγλίας με την Ουαλία για την 2η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Euro 2016, με τις δύο ομάδες να αναμετρώνται για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελική φάση Euro και να "καίγονται" για το αποτέλεσμα (ειδικά οι Άγγλοι) αφού πέρα από το γόητρο παίζουν τα ρέστα τους για πρόκριση στην επόμενη φάση.

Τι συμβαίνει όμως όταν είσαι οπαδός μίας εκ των δύο ομάδων και θέλεις να δεις πάση θυσία το ματς αλλά την ίδια ώρα είσαι υποχρεωμένος -βάσει προγράμματος- να βρίσκεται στο γραφείο για να δουλέψεις;

Η αγγλική εφημερίδα "Mirror" σκέφτηκε ότι λόγω της ώρας (16:00 ώρα Ελλάδας, 14:00 τοπική) πολύς κόσμος δεν θα έχει ξεμπλέξει ακόμα με την εργασία του και έτσι αποφάσισε να προσφέρει χρήσιμες συμβουλές για τα δικαιώματα των εργαζομένων, προκειμένου να κάνουν ό,τι μπορούν για να μη χάσουν αυτό το ιστορικό παιχνίδι.

Εδώ είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων, όπως τα καταγράφει το αγγλικό μέσο:

Μπορεί να σου δώσει ρεπό ο εργοδότης σου;

Όχι... αλλά μπορείς να του δώσεις επιχειρήματα πως θα ήταν καλύτερο για όλους αν το έκανε. Ο υπάλληλος της δικηγορικής εταιρίας Chris Kisby εξηγεί: "Μία ξερή άρνηση μπορεί να αποδειχτεί αντιπαραγωγική. Το Euro 2016 μπορεί να εξελιχτεί σε μία ευκαιρία για να βελτιωθεί η σχέση των ατόμων στο εργασιακό περιβάλλον και να αυξηθεί ο βαθμός παραγωγικότητας επιτρέποντας στο προσωπικό να παρακολουθεί ή να ακούει παιχνίδια. Δικαιούσαι επίσης από το νόμο να αιτηθείς καλοκαιρινή άδεια, διαφορετική βάρδια ή να ξεκινήσεις νωρίτερα τη δουλειά ώστε να έχεις προλάβει να φύγει από το γραφείο πριν την πρώτη σέντρα. Ο εργοδότης σου θα πρέπει να σκεφτεί πολύ σοβαρά το ευέλικτο ωράριο (αν και δεν νομίζουμε ότι το Euro αποτελεί την ιδανική αφορμή) ενώ μπορείς επίσης να ζητήσεις αν γίνεται να δουλέψεις από το σπίτι.

Έτσι θα δεις το Αγγλία-Ουαλία ακόμα και όταν δουλεύεις!

Μπορεί ο εργοδότης να καταλάβει αν κάνεις τον άρρωστο;

ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να πεις στον προϊστάμενό σου γιατί είσαι άρρωστος ή να δώσεις λεπτομέρειες από τα συμπτώματα που έχεις. Εάν απουσιάσεις από το γραφείο για λιγότερες από επτά ημέρες, συμπεριλαμβανομένων των Σαββατοκύριακων, ο εργοδότης σου δεν μπορεί καν να απαιτήσει σημείωμα από το γιατρό. Αλλά εάν αυτή η ιδέα του να προσποιηθείς τον άρρωστο έρθει σε εσένα, είναι πιθανό ότι θα το σκεφτεί και ο προϊστάμενός σου. Και αν αρχίσουν να τσεκάρουν το πόσες φορές έχεις δηλώσει άρρωστος κάθε φορά που έχει σημαντικά παιχνίδια, στο επόμενο ματς θα βρεθείς απέναντι σε πειθαρχική επιτροπή για να απολογηθείς. Τότε είναι που θα πρέπει να το παίζεις άρρωστος.

Έτσι θα δεις το Αγγλία-Ουαλία ακόμα και όταν δουλεύεις!

Επιτρέπεται να δουλεύεις έχοντας καταναλώσει αλκοόλ;

Για τους οδηγούς των τρένων και των άλλων υπαλλήλων σε μέσα μεταφοράς, είναι παράνομο να δουλεύουν έχοντας πιει προηγουμένως. Αλλά για τους υπόλοιπους από εμάς, δοκιμαστές κρασιών και μπάρμεν, τα πράγματα είναι πιο χαλαρά. Σε περίπτωση που στο συμβόλαιο που έχεις υπογράψει ως εργαζόμενος δεν υπάρχει όρος που να απαγορεύει το ποτό, θα πρέπει να ξέρεις πως ο εργοδότης σου έχει ένα γενικότερο καθήκον για λόγους υγείας και ασφάλειας να σε κρατάει μακριά από το ποτό. Με άλλα λόγια, εάν κάποιος δεν μπορεί να σταματήσει τα γέλια, μπερδεύεται πάνω σε καλώδια υπολογιστών και πέφτει στο πάτωμα με ένα κουτί μπύρας στο χέρι του, τότε θα αντιμετωπίσει πρόβλημα...

Έτσι θα δεις το Αγγλία-Ουαλία ακόμα και όταν δουλεύεις!

Μπορεί το αφεντικό σου να σου περιορίσει το χρόνο που θα βλέπεις αγώνες της εθνικής Αγγλίας;

Όχι γιατί θα κατηγορηθούν για διακρίσεις. Εάν σου δώσουν ελεύθερο χρόνο, μην περιορίζεσαι μόνο στην εθνική Αγγλίας αλλά να ζητήσεις χρόνο για τα ματς όλων των εθνικών ομάδων για να αποφεύγονται φυλετικές διακρίσεις. Αυτό είναι σωστό, αν δεν μπορείς να τους κερδίσεις στο γήπεδο μπορείς να τους σύρεις στα δικαστήρια με αφορμή το Euro.

Έτσι θα δεις το Αγγλία-Ουαλία ακόμα και όταν δουλεύεις!

Δεν υπάρχει τρόπος - Πώς μπορώ να δω το ματς από τη δουλειά;

Τσέκαρε το συμβόλαιο που έχεις υπογράψει με την εταιρία πριν πας να δεις το ματς μέσω live streaming. Οι εργοδότες που έχουν πρόβλημα με την τεχνολογία μπορεί να συμπεριλάβουν κανονισμούς που να σου απαγορεύουν να κατεβάζεις από το διαδίκτυο για να μην "κρασάρει" (υπερφορτωθεί και καταρρεύσει) το σύστημα, ή μπορούν απλά να απαγορεύσουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες. Φυσικά σε περίπτωση που έχεις αρκετά γρήγορη σύνδεση και τους απαραίτητους κωδικούς μπορείς επίσης να κατεβάσεις το ματς και να το βλέπεις μέσω του κινητού τηλεφώνου σου. Εάν πάλι δεν μπορείς να τα καταφέρεις ούτε με αυτό τον τρόπο, μπορείς να μαθαίνεις live την εξέλιξη του αγώνα μέσω της Mirror.

Έτσι θα δεις το Αγγλία-Ουαλία ακόμα και όταν δουλεύεις!
TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ