EURO

Application για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Euro 2016

Application για τρομοκρατικές επιθέσεις στο Euro 2016

Η απειλή τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία κατά τη διάρκεια του Euro 2016 είναι παρούσα και η τεχνολογία αρωγός στην προσπάθεια πρόληψης αυτών. Δείτε την πρωτοβουλία της γαλλικής κυβέρνησης.

Η γαλλική κυβέρνηση θα λανσάρει την Τετάρτη μια νέα εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να προειδοποιεί του χρήστες αυτής για πιθανές τρομοκρατικές επιθέσεις, υπό το φόβο των οποίων θα διεξαχθεί στη Γαλλία η τελική φάση του Euro 2016, με τη σέντρα να γίνεται την Παρασκευή.

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων θα μπορούν να "κατεβάσουν" δωρεάν την εφαρμογή, η οποία θα είναι διαθέσιμη τόσο στη γαλλική όσο και στην αγγλική γλώσσα. "Θα αποστέλλει ειδοποιήσεις σε περίπτωση υποψίας μιας τρομοκρατικής επίθεσης", υποστηρίζει το Υπουργείο Εσωτερικών.

Το μόνο που πρέπει να κάνουν οι χρήστες της εφαρμογής είναι να καταχωρίσουν τα δεδομένα εντοπισμού της τοποθεσίας τους, με τις ειδοποιήσεις να αποστέλλονται στα κινητά τηλέφωνα το πολύ μέσα σε 15 λεπτά από την επιβεβαίωση του περιστατικού, από τις γαλλικές Αρχές.

Επίσης, οι χρήστες θα μπορούν να επιλέξουν οκτώ διαφορετικές γεωγραφικές ζώνες, έτσι ώστε να έχουν πλήρη ενημέρωση για τις πιθανές τοποθεσίες άλλων μελών της οικογένειάς τους. Παράλληλα με τις ειδοποιήσεις, θα παρέχονται συμβουλές ασφαλείας, ανάλογα με κάθε κατάσταση.

Η ιδέα για την εφαρμογή προέκυψε μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι, τον περασμένο Νοέμβριο, και αποτέλεσε προσωπική εισήγηση του πρωθυπουργού, Μανουέλ Βαλς.

TAGS EURO EURO 2016
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ