EURO

To EURO των τερματοφυλάκων

To EURO των τερματοφυλάκων
EURO 2012 μπάλα PHOTOGRAPH: SERGEY DOLZHENKO/EPA

Το EURO 2012 ξεκινά σε λίγες ημέρες και όπως φαίνεται αυτοί που θα κλέψουν την παράσταση, μεταξύ άλλων, είναι οι πέντε κορυφαίοι τερματοφύλακες.

Σιγά σιγά μπαίνουμε σε κλίμα EURO 2012, αφού τα πρωταθλήματα έχουν ολοκληρωθεί, οι αποστολές των Εθνικών ομάδων έχουν... "μαντρωθεί" και οι προπονητές ετοιμάζουν τα σχέδια τους ενόψει της μεγάλης διοργάνωσης.

Φέτος η αλήθεια είναι πως εκτός από τους Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, είχαμε κάτι σπάνιο να ασχοληθούμε, καθώς αρκετοί τερματοφύλακες έκλεψαν την παράσταση.

Πέντε από αυτούς θα δώσουν το "παρών" EURO 2012 και οι τέσσερις τουλάχιστον αγωνίζονται σε ομάδες που χαρακτηρίζονται από πολλούς ως τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Ας τους δούμε λοιπόν και τα συμπεράσματα δικά σας...

Ίκερ Κασίγιας: 31 ετών, Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)

MADRID, SPAIN - MAY 09:  Spanish captain Iker Casillas unveils the official adidas Tango 12 Finale ball, the official match ball for the UEFA Euro 2012 final, at Ciudad de Futbol on May 9, 2012 in Madrid, Spain.  (Photo by Getty Images for adidas)
MADRID, SPAIN - MAY 09: Spanish captain Iker Casillas unveils the official adidas Tango 12 Finale ball, the official match ball for the UEFA Euro 2012 final, at Ciudad de Futbol on May 9, 2012 in Madrid, Spain. (Photo by Getty Images for adidas) GETTY IMAGES FOR ADIDAS

Είναι ήδη πρωταθλητής Ευρώπης και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ισπανία, κι ένας από τους κορυφαίους κίπερ στον κόσμο. Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Πριμέρα με την Ρεάλ Μαδρίτης, μετά από τέσσερα χρόνια.

Η Ισπανία είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και ο Κασίγιας ένας από τους κορυφαίους παίκτες της.

Τζιανλουίτζι Μπουφόν: 34 ετών, Γιουβέντους (Ιταλία)

To EURO των τερματοφυλάκων

Πιστός κάτοικος της "μεγάλης κυρίας", έμεινε στο δυναμικό της και στα δύσκολα και στα εύκολα. Φέτος επέστρεψε στην κορυφή του Καμπιονάτο κατακτώντας το πρωτάθλημα, με την Γιουβέντους μάλιστα να παραμένει αήττητη!

Η Ιταλία ωστόσο είναι νέα ομάδα και θα έχει ενδιαφέρον να την δούμε στη διοργάνωση.

Πετρ Τσεχ: 30 ετών, Τσέλσι (Τσεχία)

To EURO των τερματοφυλάκων

Για πολλούς ο κορυφαίος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Υπερασπίζεται την εστία της Τσέλσι εδώ και οκτώ χρόνια, ενώ φέτος κατέκτησε με τους Μπλε το Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Τσεχία πάντως είναι από τις ομάδες ερωτηματικά της διοργάνωσης.

Τζο Χαρτ: 25 ετών, Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)

To EURO των τερματοφυλάκων

Στοίχισε μόλις 800.000 ευρώ στην Σίτι, από τις πιο φθηνές μεταγραφές της, κι όμως έχει βγει λίρα εκατό. Φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Σίτι και η παρουσία του δίνει μετά από καιρό στην Αγγλία μία σταθερότητα.

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν τα "λιοντάρια" θα πάνε για τον τίτλο ή όπως λένε στο νησί, με τον Χόντσον, θα είναι για το τσίρκο.

Μάνουελ Νόιερ: 27 ετών, Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

To EURO των τερματοφυλάκων

Φέτος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν και δικαιολόγησε μέχρι το τελευταίο ευρώ τα 22 εκ. που δαπάνησαν οι Βαυαροί για να τον αποκτήσουν από την Σάλκε. Τίτλο μπορεί να μην πήρε βέβαια, όμως ατομικά ήταν από τους κορυφαίους.

Η Γερμανία είναι πάντα σοβαρή στα μεγάλα τουρνουά και με τον Νόιερ στα δοκάρια, έχει ακόμα μεγαλύτερη τύχη.

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ