EURO

Η τελική 23άδα της Γαλλίας

Η τελική 23άδα της Γαλλίας
Γκουρκούφ Μπλαν

Ο Λοράν Μπλαν ανακοίνωσε την τελική αποστολή της Γαλλίας, για το Euro από την οποία αποκλείστηκαν οι Μαπού Γιανγκά-Μπιβά και ο Γιοάν Γκουρκούφ.

Την τελική αποστολή της εθνικής Γαλλίας για το Euro 2012 ανακοίνωσε ο Λοράν Μπλαν.

Οι δύο ποδοσφαιριστές που έμειναν εκτός αυτής ήταν ο Μαπού Γιανγκά-Μπιβά και ο Γιοάν Γκουρκούφ.

Ο αμυντικός της Μονπελιέ ήταν ούτως ή άλλως η έκπληξη του Μπλαν στην προεπιλογή. Ο Γιανγκά-Μπιβά μπορεί να πραγματοποίησε πολύ καλή σεζόν και να στέφθηκε πρωταθλητής Γαλλίας, αλλά δεν είχε ούτε μία συμμετοχή με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ στερείται και εμπειριών.

Από την άλλη πλευρά, η πορεία του Γκουρκούφ τα τελευταία χρόνια ήταν συνεχώς πτωτική και αυτό ήταν που του κόστισε. Όταν η Μπορντό κατακτούσε το πρωτάθλημα το 2009 ο Γκουρκούφ θεωρείτο ο νέος μεγάλος Γάλλος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Αναλυτικά οι 23 της αποστολής:

Τερματοφύλακες: Ουγκό Λορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ), Σεντρίκ Καρασό (Μπορντό)

Αμυντικοί: Φιλίπ Μεξές (Μίλαν), Αντίλ Ραμί (Βαλένθια), Λοράν Κοσιελνί (Άρσεναλ), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκαέλ Γκλισί (Μάντσεστερ Σίτι), Ματιέ Ντεμπουσί (Λιλ), Αντονί Ρεβεγιέρ (Λιόν)

Μέσοι: Γιοάν Καμπάγ, Ατέμ Μπεν Αρφά (Νιούκαστλ), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι), Σαμίρ Νασρί (Μάντσεστερ Σίτι), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν), Αλού Ντιαρά, Ματιέ Βαλμπουενά (Μαρσέιγ), Μπλεζ Ματουϊντί, Ζερεμί Μενέζ (Παρί Σεν-Ζερμέν), Γιαν Μ'Βιλά (Ρεν), Μαρβέν Μαρτέν (Σοσό)

Επιθετικοί: Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ Μαδρίτης), Ολιβιέ Ζιρού (Μονπελιέ)

TAGS EURO
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ