ΑΓΓΛΙΑ

Συζητήσεις για μεταβολές στο Κύπελλο Αγγλίας

Συζητήσεις για μεταβολές στο Κύπελλο Αγγλίας

Η Premier League και η αγγλική ομοσπονδία εξετάζουν αλλαγές στο Κύπελλο Αγγλίας, προκειμένου να μειώσουν τον αριθμό των παιχνιδιών για τις ομάδες και να ξεκουράσουν τους διεθνείς ποδοσφαιριστές της χώρας.

Συνιστά κοινή γνώση ότι το Κύπελλο Αγγλίας αποτελεί την αρχαιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση στον πλανήτη (διεξάγεται από τη σεζόν 1871-1872), θεωρείται ο θεσμός των εκπλήξεων, στον οποίο ο μικρότερος έχει δικαίωμα στο όνειρο και η μορφή που έχει, διατηρείται αναλλοίωτη εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο, όλα υπόκεινται στη φθορά του χρόνου και αργά ή γρήγορα, υφίστανται τη διαδικασία της αλλαγής... Υπό αυτό το πρίσμα, το Κύπελλο Αγγλίας ενδέχεται να υποστεί μεταβολές, προκειμένου να συμβάλλει στη μείωση του αριθμού των παιχνιδιών, που αντιστοιχεί σε κάθε ομάδα στη διάρκεια μιας σεζόν.

Όπως καταγράφει ο αγγλικός Τύπος, η Premier League και η αγγλική ομοσπονδία συζητούν πιθανές αλλαγές στη διοργάνωση. Πολλά club έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκεια τους και παρατάσσουν ενδεκάδες με αναπληρωματικούς και ρεζέρβες, προκειμένου να εστιάσουν σε άλλους στόχους, ενώ ο εκάστοτε ομοσπονδία προπονητής παραπονείται ότι στα διεθνή τουρνουά του καλοκαιριού (Μουντιάλ, Euro) οι παίκτες είναι "ξεζουμισμένοι" από τα σερί των ματς.

Δύο από τις πιθανές παρεμβάσεις που έχουν διαρρεύσει από τις συζητήσεις, αφορούν τη μεταφορά της αγωνιστικής δραστηριότητας στο μέσο της εβδομάδας από το Σαββατοκύριακο και την κατάργηση των επαναληπτικών παιχνιδιών, μετά από ισοπαλία.

Πρόκειται για δύο παγιωμένα χαρακτηριστικά του Κυπέλλου Αγγλίας και ήδη, στη σκέψη ότι θα... πειραχτούν, έχουν αρχίσει οι αντιδράσεις. Διότι οι Άγγλοι διακρίνονται από το συντηρητισμό τους και δεν συμμορφώνονται εύκολα με το νέο, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για μία παράδοση δεκαετιών...

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ