ΑΓΓΛΙΑ

Σπίτι με γήπεδο στην πίσω αυλή

Σπίτι με γήπεδο στην πίσω αυλή

Ο Μπεν Σουίφτ πληρώνει κανονικά εισιτήριο για τα παιχνίδια της Μπρίστολ Σίτι, αλλά παρακολουθεί τη δράση από το σπίτι του με τις ευχές της διοίκησης (videos).

Mε την παρακάτω ιστορία μπορούν να ταυτιστούν αρκετοί κάτοικοι του Περιστερίου που ζουν δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου και σε ορισμένες πόλεις της περιφέρειας. Παρακολουθούν τον αγώνα της ομάδας της γειτονιάς τους, καθισμένοι στα μπαλκόνια τους.

Το ίδιο συμβαίνει, προσωρινά βέβαια, και στο Μπρίστολ της Αγγλίας. Το γκρέμισμα της ιστορικής κερκίδας του γηπέδου Άστον Γκέιτ της Μπρίστολ Σίτι, της Ιστ Εντ όπου συγκεντρώνονταν οι πιο φανατικοί οπαδοί, δημιούργησε ένα άνοιγμα, ένα παράθυρο στο γήπεδο αν θέλετε για έναν κάτοικο της περιοχής: Τον Άνθρωπο του Ιστ Εντ Σεντ.

Σπίτι με γήπεδο στην πίσω αυλή

Το παρατσούκλι το έβγαλαν οι οπαδοί της Μπρίστολ Σίτι όταν διαπίστωσαν πως πίσω από το σημείο που βρισκόταν η κερκίδα, στεκόταν ένας άνδρας και παρακολουθούσε το ματς. Ντυμένος με μπουφάν παρακολουθεί τους αγώνες των "ρόμπινς" από τον κήπο του, καπνίζοντας και πίνοντας μπύρα, δραστηριότητες που απαγορεύονται πλέον στα αγγλικά γήπεδα.

Ο East Shed Man έχει και όνομα, Μπεν Σουίφτ και δεν είναι... άσχετος με το ποδόσφαιρο, ούτε με τη Μπρίστολ Σίτι. Μάνατζερ πωλήσεων σε εταιρεία φωτιστικών και αμετανόητος οπαδός της Σίτι από το 1987 όταν παρακολούθησε αγώνα της στο Γουέμπλεϊ, έχει υπάρξει ball boy και αργότερα κάτοχος εισιτηρίου διαρκείας στην Ιστ Εντ.

Το σεντ (καλύβα) του το "κόλλησαν" γιατί τα παιχνίδια τα παρακολουθεί όρθιος από την οροφή του μικρού σπιτιού που έχει στον κήπο.

Σπίτι με γήπεδο στην πίσω αυλή

" Ζούσαμε εδώ κοντά και αναζητούσαμε ένα μεγαλύτερο σπίτι", δήλωσε ο Σουίφτ στους New York Times. " Το να βρισκόμαστε δίπλα στη Σίτι ήταν πραγματικό μπόνους". Ωστόσο δεν μπορεί να δει ό,τι γίνεται στο γήπεδο.

Αρκετές φορές δίνει το σύνθημα στους οπαδούς που βρίσκονται στο γήπεδο και εκείνοι ακολουθούν. Πιστός "ρόμπιν" ο Σουίφτ δεν ανήκει στους "λαθραίους" διαιτητές, αλλά πληρώνει κανονικά εισιτήριο και ο σύλλογος δίνει τα έσοδα στη φιλανθρωπική οργάνωση που έχει δημιουργήσει. Μέχρι και με video στο επίσημο κανάλι της ομάδας, σύστησαν τον East End Shed Man.

Ίσως και τον επόμενο μήνα ο Σουίφτ θα επιστρέψει ξανά στο γήπεδο, καθώς χτίζεται η κερκίδα. Περιμένει με ανυπομονησία αυτή τη στιγμή, όπως και την άνοδο της Σίτι από τη League One στην Championship φέτος.

Ο East End Shed Man αποκαλύπτεται:

Το τελευταίο ματς προτού κατεδαφιστεί η East End:

Το Άστον Γκέιτ πριν καταδεφιστεί η κερκίδα:

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ