ΑΓΓΛΙΑ

Σολάνο: Ο μικρός μαέστρος του Μαραντόνα

Σολάνο: Ο μικρός μαέστρος του Μαραντόνα
Σολάνο INTIME SPORTS

Διαβάστε τι δήλωσε ο Σολάνο για την περιπέτεια με τις κατηγορίες για βιασμό, τον Μαραντόνα και την τελευταία του σεζόν στο ποδόσφαιρο (video).

Ο Νολμπέρτο Σολάνο είναι από τους πιο σημαντικούς ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί ποτέ στην εθνική ομάδα του Περού και φυσικά ένας από τους καλύτερους ξένους άσους που πάτησαν το πόδι τους στα αγγλικά γήπεδα.

Το 2008 η ΑΕΛ έφερε τον δεξιό φουλ μπακ (μπορούσε να παίξει και στα αριστερά) στην Ελλάδα, όμως μετά από έξι μήνες αποχώρησε λόγω προσωπικών προβλημάτων. Στο μικρό διάστημα που έμεινε όμως έδειξε την ποιότητα του και πέτυχε δυο πανέμορφα γκολ.

Τα χρόνια όμως έχουν περάσει και ο Σολάνο στα 36 πλέον (κλείνει τα 37 στα τέλη Δεκεμβρίου) βλέπει την καριέρα του να φτάνει προς το τέλος της. Βέβαια ακόμα δεν τα έχει παρατήσει και μέχρι το τέλος της σεζόν θα φοράει τα χρώματα της Χάρτπουλ.

Μιλώντας σε αγγλικά ΜΜΕ ο Περουβιανός αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασε πριν ένα χρόνο με την κατηγορία για βιασμό μίας 22χρονης, τις δύσκολες οικογενειακές στιγμές, τον Μαραντόνα και το όνειρο να γίνει προπονητής.

"Πολλοί πρώην και νυν συμπαίκτες μου, μου είπαν να σταματήσω το ποδόσφαιρο πριν με αφήσει αυτό. Πρέπει να είσαι έτοιμος όταν θα έρθει αυτή τη στιγμή. Ποτέ δεν χάνεις την ποιότητα σου, αλλά τον ρυθμό και την φόρμα σου. Το ήξερα λοιπόν πως αυτή θα είναι η τελευταία μου σεζόν και το είπα στον προπονητή μου στην Χάρτπουλ", είπε αρχικά ο Σολάνο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε πως περνάει τώρα το χρόνο του: "Υπέγραψα για ένα χρόνο και μου αρέσει πολύ στο Βόρειο Λονδίνο. Εδώ όλα είναι ποδόσφαιρο, ποτό, ποδόσφαιρο, ποτέ και πάρτι. Μάλιστα θα είναι υπέροχο αν καταφέρουμε να ανέβουμε κατηγορία".

Παρακάτω ο 36χρονος άσος μίλησε για τον τρόπο που χώρισε με τη σύζυγο του, όπως και για τις κατηγορίας για βιασμό το 2010: "Πρέπει να αποδεχθείς κάποια πράγματα ως επαγγελματίας ποδοσφαιριστής. Ήταν μία δύσκολη περίοδος για εμένα και κάποια στιγμή ήθελα να ανέβω σε μία ταράτσα με ένα μικρόφωνο για να πω την αλήθεια στον κόσμο.

Οι άνθρωποι που είναι κοντά μου γνωρίζουν πως τίποτα απ όσα ακούστηκαν δεν ήταν αλήθεια. Δυστυχώς όμως τα νέα έφτασαν στο Περού και τα έμαθε η μητέρα μου. Ήταν η πιο δύσκολη κουβέντα που έκανα ποτέ μου με άνθρωπο... ".

Κλείνοντας αναφέρθηκε και στον Ντιέγκο Μαραντόνα με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες:

"Το να παίξεις μαζί του στην Μπόκα Τζούνιορ είναι κάτι το απίστευτο. Ποτέ δεν θα ξεχάσω το ψευδώνυμο που μου έδωσε (μικρός μαέστρος). Πολλοί με ρωτούν γι αυτόν, αλλά αν δεν τον ζήσεις από κοντά δεν μπορείς να περιγράψεις τις στιγμές".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ