ΑΓΓΛΙΑ

Πέθανε ο "τελευταίος ήρωας"

German goalkeeper Bert Trautmann (1923 - 2013), of Manchester City FC, resting in the team coach after complaining of rheumatic pains in the neck during training in Eastbourne for an FA Cup match. The following year Trautmann broke his neck in the FA CUP Final. (Photo by Popperfoto/Getty Images
Μπερτ Τράουτμαν POPPERFOTO/GETTY IMAGES

Ο πρώην τερματοφύλακας Μπερτ Τράουτμαν πέθανε σε ηλικία 89 ετών. Διαβάστε την εκπληκτική ιστορία του Γερμανού που πήγε ως κρατούμενος πολέμου στην Αγγλία και μετατράπηκε σε θρύλο του ποδοσφαίρου (video)

Η ιστορία του άνετα θα μπορούμε να γίνει ταινία, αφού μιλάμε για έναν άνθρωπο που βρέθηκε στη μέση του Δεύτερου Παγκόσμιου πολέμου, πιάστηκε αιχμάλωτος από το αντίπαλο στρατόπεδο και στη συνέχεια αποθεώθηκε.

Τα χρόνια πέρασαν και ο Μπερτ Τράουτμαν, που γλύτωσε δυο εμφράγματα στο παρελθόν, έχασε τελικά τη μάχη με το θάνατο σε ηλικία 89 ετών.

Ας θυμηθούμε το εκπληκτικό αφιέρωμα για τον Γερμανό άσο όπως το είχε επιμεληθεί πριν λίγα χρόνια ο Γιάννης Γεωργόπουλος.

"Πρώην παραστρατιωτικός Ναζί κατάφερε να αναγορευθεί σε σε λαϊκό ήρωα για τα κατορθώματα του με αποκορύφωμα τη συμμετοχή του σε τελικού Κυπέλλου Αγγλίας παρότι είχε σπάσει το λαιμό του!

Ο 88χρονος παλαίμαχος γκολκίπερ ανοίγει το χρονοντούλαπο της ιστορίας και θυμάται, καταργώντας με την πορεία της ζωής του κάθε στερεότυπο.

Το 1941 όντας αξιωματικός της "Luftwaffe" δρούσε στο Ανατολικό Μέτωπο. Το πολικό ψύχος της Ρωσίας και το απονενοημένο διάβημα των Γερμανών να διατηρήσουν την αυτοκρατορία τους, τον οδήγησαν αιχμάλωτο τα χέρια των συμμάχων"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ...

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ