ΑΓΓΛΙΑ

Περί Σισέ και ΚΠΡ

Περί Σισέ και ΚΠΡ

Ο Παναθηναϊκός εξετάζει την περίπτωση του Τζιμπρίλ Σισέ και το Sport24.gr ακτινογραφεί την καριέρα του Γάλλου στην ΚΠΡ, εξηγεί γιατί δεν έχει βοηθήσει τους Λονδρέζους όσο εκείνοι θα περίμεναν και ξεκαθαρίζει ποια είναι τα δεδομένα από την πλευρά των Ρέιντζερς.

Στη λίστα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού βρίσκεται και πάλι ο Τζιμπρίλ Σισέ, μόλις ενάμιση χρόνο μετά τη φυγή του από την Αθήνα.

Τις τελευταίες ώρες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία γύρω από το πρόσωπό του με τους "πράσινους" να βολιδοσκοπούν την περίπτωσή του.

Πώς όμως έφτασε ο Σισέ να ψάχνεται ξανά για ομάδα; Τι συμβαίνει με αυτόν και την ΚΠΡ και γιατί υπάρχουν φορές που παρουσιάζεται προβληματικός στον αγωνιστικό χώρο; Το Sport24.gr έχει τις απαντήσεις.

Αρχικά η καριέρα του Γάλλου στην ΚΠΡ θα πρέπει να χωριστεί σε δύο περιόδους, το δεύτερο μισό της περσινής σεζόν και το διάστημα που έχουμε διανύσει ως τώρα φέτος. Πρόκειται για δύο διαφορετικές περιόδους, στις οποίες και ο ίδιος είναι αλλιώς.

Πέρυσι, ο Σισέ ήταν αρκετά καλός σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε. Μόνο του πρόβλημα επί της ουσίας ήταν ο υπερβάλλων ζήλος ο οποίος τον οδήγησε σε δύο κόκκινες κάρτες. Όσο έπαιζε, όμως, βοηθούσε σημαντικά τους Λονδρέζους με τη φανέλα των οποίων σημείωσε και έξι γκολ σε οκτώ παιχνίδια.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και τα τέρματά του με τις Άστον Βίλα, Στόουκ και Νόριτς, τα οποία έδωσαν βαθμούς στην ομάδα του. Συν τοις άλλοις, εκείνος και ο Τζίμι Μάκι ήταν οι άνθρωποι που πήγαν να στερήσουν το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Σίτι με τα γκολ τους την τελευταία αγωνιστική.

Τελικά η ΚΠΡ έμεινε στην κατηγορία και ο Σισέ ήταν από αυτούς που ξεχώρισαν στο διάστημα της παρουσίας του. Μπορεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός να ήταν λάθος, αφού είχαν αποκτηθεί δύο επιθετικοί που δεν ήταν δυνατό να παίξουν μαζί (Σισέ και Μπόμπι Ζαμόρα), μπορεί η ΚΠΡ να μην ήταν μία δουλεμένη ομάδα, αλλά ο 31χρονος στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.

Η φετινή πτώση

Στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν η ΚΠΡ συσπειρώθηκε, έβγαλε χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει τα παιχνίδια που χρειαζόταν και να σωθεί. Φέτος, όμως, οι "χουπς" παρουσιάζονται κάκιστοι. Χρειάστηκαν 17 αγωνιστικές για να βρουν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα ( αριθμός ρεκόρ) και όλοι οι παίκτες τους παρουσιάζονταν αγνώριστοι. Ο Σισέ δε θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Μέσα στη γενική μετριότητα, η οποία αρχίζει από την τραγική αμυντική λειτουργία, παρασύρθηκε και ο Σισέ ή αν προτιμάτε κι εκείνος με τη σειρά του δεν μπόρεσε να βγάλει την ΚΠΡ από το αγωνιστικό τέλμα. Η απόλυση του Χιουζ ήταν απαραίτητη, αλλά η έλευση του Χάρι Ρέντναπ μόνο ευνοϊκή δε φαίνεται να είναι για τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος δε συγκαταλέγεται στα πλάνα του.

Παράγοντας Τααράμπτ

Ένας από τους λόγους που ο Σισέ δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ΚΠΡ όσο θα περίμεναν κάποιοι είναι ότι ποτέ δεν αποτέλεσε το σημείο αναφοράς της όπως είχε συνηθίσει (ή καλομάθει αν θέλετε) στο "τριφύλλι". Δεν ήταν μόνο η συνύπαρξή του με τον Ζαμόρα, ο οποίος άλλωστε είναι εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τραυματίας όπως και ο Άντι Τζόνσον, αλλά κυρίως η παρουσία του Αντέλ Τααράμπτ.

Ο Μαροκινός είναι ο ηγέτης της ομάδας και αυτό δε θα μπορούσε να αλλάξει με την παρουσία του Σισέ. Όλο το παιχνίδι είναι βασισμένο πάνω του και σπάνια γίνεται επίθεση χωρίς αυτός να έχει συμμετοχή. Ο Τααράμπτ είναι εξαιρετικά ικανός, δύσκολα θα μείνει για πολύ ακόμα στο "Λόφτους Ρόουν", όμως θέλει και μία μπάλα μόνος του.

Αυτός είναι ο ένας από τους λόγους που ο Σισέ δεν τροφοδοτείται όπως θα έπρεπε. Ο άλλος έχει να κάνει με το πώς (δεν) έχει δουλευτεί η ΚΠΡ. Μπορεί στο ρόστερ της να υπάρχουν χαρισματικοί παίκτες όπως οι Εστεμπάν Γκρανέρο, Αλεχάντρο Φαουρλίν και Γι Σουνγκ Παρκ, αλλά κανείς τους δεν έχει μάθει να συνδυάζεται με τον Γάλλο. Οι Λονδρέζοι είναι ένα σύνολο καλών παικτών από τη μέση και μπροστά που, όμως, δεν μπορεί να βγάλει αυτοματισμούς γιατί δεν έχει δουλευτεί, τη στιγμή που ο Σισέ για να κάνει καλά τη δουλειά του θέλει την μπάλα με συγκεκριμένο τρόπο.

Η προτίμηση στον Μάκι

Έχοντας συνειδητοποιήσει τα τεράστια αμυντικά προβλήματα της ΚΠΡ ο Ρέντναπ προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Γι' αυτό παρατάσσει συνεχώς και πιο αμυντικά σχήματα και επιλέγει στην κορυφή αυτών τον Μάκι, έναν παίκτη που δεν είναι κλασικός επιθετικός, ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερες δουλειές από τον Σισέ (να μαρκάρει, να κλείσει χώρους, να γίνει μέσος) παρόλο που δεν είναι το ίδιο ικανός στην περιοχή.

Περί Σισέ και ΚΠΡ

Το μεταγραφικό παζάρι

Υπάρχει ένας ακόμη παράγοντας που καθιστά πιο εύκολη την απομάκρυνση του Σισέ και την απόφαση του Ρέντναπ να μην επιθυμεί την παραμονή του. Αυτός είναι το μπάτζερ της ΚΠΡ. Οι Λονδρέζοι έχουν χρήματα και ο Άγγλος τεχνικός γνωρίζει πως του δίνεται η δυνατότητα να δαπανήσει ένα αρκετά σημαντικό ποσό για μεταγραφές.

Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, πως η ΚΠΡ έχει προσεγγίσει παίκτες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Γιάν Εμβιλά, ενώ δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η απόκτηση ενός επιθετικού. Επιπλέον, ο Ρέντναπ δείχνει να εκτιμά τον Ντι Τζεϊ Κάμπελ, ο οποίος επέστρεψε από τον δανεισμό του, ίσως γιατί εκείνος δε θα έχει αντίρρηση να κάθεται και στον πάγκο σε αρκετά παιχνίδια σε αντίθεση με τον Σισέ.

Η σχέση του Σισέ με τους οπαδούς

Η αλήθεια είναι πως πολλά έχουν ακουστεί για τη σχέση του Σισέ με τους οπαδούς της ΚΠΡ. Λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του δεν ήταν λίγες οι φορές που ήρθε σε ρήξη μαζί τους με τα περιστατικά να είναι αρκετά. Από τη βόλτα του στο σινεμά και τη λογομαχία με παρέα οπαδών μέχρι τις ατάκες του στο Twitter του στυλ "όταν νιώσεις πως μπορείς να μου μιλήσεις πρόσωπο με πρόσωπο απλά έλα".

Ωστόσο, αυτή είναι η μία όψη του νομίσματος, αφού δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει αποθεωθεί. Το όνομά του δεν είναι δύσκολο να γίνει σύνθημα και οι οπαδοί της ΚΠΡ το τραγουδούν στο "Λόφτους Ρόουντ", συνήθως όταν σκοράρει ή όταν περνάει ως αλλαγή.

Ο Σισέ βάζει το γκολ στο 89' με τη Στόουκ, δίνει στην ΚΠΡ τους τρεις βαθμούς που επί της ουσίας την κρατάνε στην κατηγορία και ακούει το όνομά του από τους οπαδούς (00.50).

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ