ΑΓΓΛΙΑ

Ο Έλληνας νικητής της ζωής

 *** Local Caption *** Dylan Tombides
*** Local Caption *** Dylan Tombides PA PHOTOS

Ο Ελληνοαυστραλός Ντίλαν Τομπίδης κατάφερε να κερδίσει την πιο δύσκολη μάχη της ζωής του σκοράροντας κατά του καρκίνου. Πλέον δηλώνει έτοιμος να καθιερωθεί στην Γουέστ Χαμ (vids).

Για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή το να σκοράρει σε ένα φιλικό προετοιμασίας απέναντι σε μία άσημη ομάδα ενδεχομένως να μη σημαίνει κάτι.

Για τον Ντίλαν Τομπίδη το γκολ με τη φανέλα της Γουέστ Χαμ κόντρα στην Χόρντσερτς ισοδυναμεί με θρίαμβο.

Ο Ελληνοαυστραλός στράικερ για περίπου ένα χρόνο έδινε μάχη για τη ζωή του. Έμεινε εκτός ποδοσφαίρου έχοντας προσβληθεί από καρκίνο στους όρχεις. Το Sport24.gr είχε παραθέσει την συγκλονιστική ιστορία του.

Έπειτα από εξαντλητική προσπάθεια κατόρθωσε να αναδειχθεί νικητής επιστρέφοντας στα γήπεδα.

"Μου έλειψε να αγωνίζομαι, τα πάντα γύρω από το παιχνίδι. Τα αστεία στα αποδυτήρια, το άγχος πριν από την σέντρα των αγώνων, το να σκοράρω και να πανηγυρίζω τα γκολ.

Έτσι το να επιστρέψω στον αγωνιστικό χώρο ήταν θαυμάσιο", τόνισε χαρακτηριστικά ο Τομπίδης.

Τα "σφυριά" αναγνωρίζοντας την προσπάθεια του 19χρονου άσου προχώρησαν στην ανανέωση του συμβολαίου του για ακόμη δύο χρόνια. Πρόκειται για τον σύλλογο στον οποίο μεταπήδησε με υποτροφία σε ηλικία μόλις 15 ετών.

Ο Τομπίδης δεν είχε κρύψει την ανησυχία του για το αν θα του προσφερθεί συμβόλαιο μετά την περιπέτεια που βίωσε από το 2011.

Ο Έλληνας νικητής της ζωής

"Υπήρχαν κάποιες αμφιβολίες αφού οι άνθρωποι της ομάδας δεν με είχαν δει να αγωνίζομαι για πολλά λεπτά. Ο σύλλογος μου συμπαραστάθηκε απίστευτα τα τελευταία δύο χρόνια.

Από το πρώτο λεπτό όπου διαγνώστηκε το πρόβλημα υγείας μου ήταν στο πλευρό μου. Μου είπαν πως θα βρίσκονται δίπλα μου σε ότι χρειαστώ. Δεν υπήρχαν θέματα για να ανησυχήσω", δηλώνει ο νεαρός ποδοσφαιριστής για να συμπληρώσει:

"Παρότι δεν έκανα προπονήσεις, κάθε φορά που ερχόμουν στο γήπεδο όλοι οι συμπαίκτες μου με πλησίαζαν για να μάθουν πως αισθάνομαι.

Όχι μόνο οι νέοι αλλά και από την πρώτη ομάδα. Πρόκειται για ένα φανταστικό συναίσθημα. Ποτέ δεν με εγκατέλειψαν".

Ο Έλληνας νικητής της ζωής

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας Νέων της Γουέστ Χαμ, Νικ Χέικοκ αναφέρθηκε στην περιπέτεια που πέρασε ο Ελληνοαυστραλός επιθετικός.

"Νομίζω ότι είναι διαθέτει ταλέντο. Εκτός των άλλων είναι σπουδαίο παιδί και αποτελεί καλή προσθήκη για τον σύλλογο. Είναι υπέροχο που που τον έχουμε και πάλι μαζί μας".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ