ΑΓΓΛΙΑ

"Μπλάτερ όπως Καντάφι"!

"Μπλάτερ όπως Καντάφι"!

Με τον Μουαμάρ Καντάφι συγκρίνει η "Sun" τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ κάνοντας λόγο για ένα σάπιο καθεστώς στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία που καταρρέει όπως και ο Λίβυος ηγέτης! Σε εξέλιξη η διαδικασία ανάδειξης νέου προέδρου στη Ζυρίχη.

Ο Ελβετός παράγοντας αναμένεται σήμερα να επεκτείνει για ακόμη τέσσερα χρόνια τη θητεία του, από τη στιγμή που ο αντίπαλός του, Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ απέσυρε την Κυριακή την υποψηφιότητα του, καθώς κατηγορήθηκε για συμμετοχή σε σκάνδαλο εξαγοράς ψήφων για την ανάληψη του Παγκοσμίου κυπέλλου στο Κατάρ το 2022.

Η αγγλική ομοσπονδία (FA) πρότεινε στη FIFA, να αναβληθεί η διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου, με αφορμή την κρίση που έχει ξεσπάσει εσχάτως στους κόλπους της ομοσπονδίας.

Η ένσταση απορρίφθηκε έπειτα από ψηφοφορία, που διεξήχθη κατά την διάρκεια του συνεδρίου, που διεξάγεται στην Ζυρίχη.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι 172 σύνεδροι ψήφισαν κατά της αναβολής και μόλις 17, υπέρ. Ο Αγγλός Τύπος πνέει τα μένεα κατά του Μπλάτερ με τη "Sun" να τον συγκρίνει με τον Καντάφι.

Ο 75χρονος αξιωματούχος κάλεσε τις 208 χώρες-μέλη της FIFA να τον στηρίξουν στην προσπάθεια που καταβάλει για να δοθεί λύση στα προβλήματα του ποδοσφαίρου. Ακόμη όμως και η ομιλία του χαρακτηρίστηκε προκλητική από τους Άγγλους.

" Το καράβι της FIFA βρίσκεται σε φουρτούνα, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να επαναφέρουμε αυτό το πλοίο στο σωστό δρόμο. Είμαι ο καπετάνιος του πλοίου και είναι καθήκον και ευθύνη μου να μπούμε στον σωστό δρόμο και αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο μαζί.

Είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να με ακολουθήσετε στην ιδέα ότι μπορούμε να επιλύσουμε τα προβλήματα της FIFA, διαφορετικά θα ενισχύσουμε τα ήδη υπάρχοντα.

Η FIFA μαστίζεται από κατηγορίες για διαφθορά και 4 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής βρίσκονται σε αναστολή από τον Οκτώβριο" τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως απαγορεύτηκε η είσοδος στον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις από τη στιγμή που ο μέχρι πρότινος αντίπαλος του Μπλάτερ στις εκλογές της FIFA, παρά τις καταγγελίες δεν έχει βρεθεί ένοχος.

Αξίζει να σημειωθεί πως αποφασίστηκε η ανάθεση των επόμενων Μουντιάλ, θα γίνεται έπειτα από ψηφοφορία των 208 ομοσπονδιών-μελών της FIFA και όχι μέσω της Εκτελεστικής Επιτροπής της FIFA που ίσχυε μέχρι σήμερα.


TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ