ΑΓΓΛΙΑ

Κάρολ και τελικός για Λίβερπουλ

Liverpool's English striker Andy Carroll celebrates with team-mate Luis Suarez (up) after scoring the winning goal of the FA Cup semi-final football match between Everton and Liverpool at Wembley Stadium in London, England on April 14, 2012. AFP PHOTO/GLYN KIRK
                                                                                                             
NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE (Photo credit should read GLYN KIRK/AFP/Getty Images)
Liverpool's English striker Andy Carroll celebrates with team-mate Luis Suarez (up) after scoring the winning goal of the FA Cup semi-final football match between Everton and Liverpool at Wembley Stadium in London, England on April 14, 2012. AFP PHOTO/GLYN KIRK NOT FOR MARKETING OR ADVERTISING USE / RESTRICTED TO EDITORIAL USE (Photo credit should read GLYN KIRK/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Με τον Άντι Κάρολ να είναι ξανά ο ήρωας στο 87', η Λίβερπουλ νίκησε 2-1 με ανατροπή την Έβερτον στο "Γουέμπλεϊ" και προκρίθηκε στον τελικό του FA Cup (video)

Μετά την νίκη επί της Μπλάκμπερν στο 91', ο Άντι Κάρολ χάρισε στην Λίβερπουλ και την πρόκριση στον τελικό του FA Cup, σκοράροντας στο 87'.

Ο Άγγλος στράικερ ολοκλήρωσε την ανατροπή και χάρισε την νίκη στους "κόκκινους" με 2-1 επί της Έβερτον.

Μετά από τραγικά αμυντικά λάθη η Έβερτον προηγήθηκε στο 24' με τον Νίκιτσα Γέλαβιτς και η Λίβερπουλ απάντησε στο 62' με τον Λουΐς Σουάρες, για να ολοκληρώσει την ανατροπή στο 87' με κεφαλιά ο Άντι Κάρολ.

Αυτή είναι η 14η φορά που οι "κόκκινοι" θα παίξουν σε τελικό του FA Cup (τελευταία το 2006 νίκησαν την Γουέστ Χαμ στα πέναλτι) και θα αντιμετωπίσουν στις 5 Μαΐου τον νικητή του άλλου ημιτελικού, Τότεναμ - Τσέλσι (Κυριακή του Πάσχα στις 20:00).

Η εξέλιξη του ματς

Το σκορ άνοιξε στο 24' ο Νίκιτσα Γέλαβιτς για την Έβερτον, έπειτα από ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Λίβερπουλ.

Άγκερ και Κάραγκερ στην περιοχή δεν μπορούσαν να αποφασίσουν ποιος από τους δύο θα διώξει την μπάλα, άργησαν πολύ, τελικά ο Κάραγκερ ήταν αυτός που επιχείρησε να την διώξει, αλλά κόντραρε στον Τιμ Κέιχιλ που πρόλαβε και μπήκε μπροστά.

Η μπάλα έτσι... στρώθηκε στον Γέλαβιτς και ο Κροάτης στράικερ βρέθηκε τετ-α-τετ με τον Μπραντ Τζόουνς, πλάσαρε σωστά και έκανε το 1-0 για τα "ζαχαρωτά".

Η πρώτη πολύ μεγάλη ευκαιρία για τους "κόκκινους" στον ημιτελικό ήρθε στο 47', με τον Άντι Κάρολ να αστοχεί σε μία φαινομενικά εύκολη κεφαλιά, έπειτα από την σέντρα του Στιούαρτ Ντάουνινγκ.

Από τραγικό αμυντικό λάθος προήλθε και το δεύτερο γκολ στο ματς, αυτό με το οποίο ο Λουΐς Σουάρες ισοφάρισε σε 1-1 για την Λίβερπουλ στο 62'.

Ο Σιλβέν Ντιστέν από πλάγια δεξιά αποφάσισε να γυρίσει την μπάλα πίσω στον Χάουαρντ, όμως ουσιαστικά έκανε ασίστ στον Λουΐς Σουάρες, ο οποίος βγήκε τετ-α-τετ με τον Αμερικανό τερματοφύλακα και με δεξί σουτ με το εξωτερικό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του για το 1-1.

Στο 78' ο Άντι Κάρολ ήταν και πάλι άστοχος, αυτήν την φορά σε σουτ από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή, ενώ στο 82' στην απέναντι εστία αστόχησε επίσης σε σουτ μέσα από την περιοχή ο Γέλαβιτς για την Έβερτον.

Την 3η φορά ο Άντι Κάρολ δεν έκανε λάθος, καθώς στο 87' ολοκλήρωσε την ανατροπή για την Λίβερπουλ, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Χάουαρντ για το 2-1, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Κρεγκ Μπέλαμι από αριστερά.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Μπραντ Τζόουνς, Γκλεν Τζόνσον, Κάραγκερ, Σκρτελ, Άγκερ, Σπίρινγκ, Χέντερσον (75' Μάξι Ροντρίγκες), Τζέραρντ, Ντάουνινγκ (84' Μπέλαμι), Λουΐς Σουάρες, Κάρολ.

ΕΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Φιλ Νέβιλ, Χάιτινχα, Ντιστέν, Μπέινς (88' Ανιτσέμπε), Γκίμπσον, Φελαϊνί, Λίον Όσμαν, Γκουέγ (68' Κόουλμαν), Τιμ Κέιχιλ, Γέλαβιτς.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ημιτελικών:

Μ. Σάββατο

Λίβερπουλ - Έβερτον 2-1 (62' Λουΐς Σουάρες, 87' Κάρολ / 24' Γέλαβιτς)

Κυριακή του Πάσχα

Τότεναμ - Τσέλσι (20:00)

Λίβερπουλ - Έβερτον 2-1

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ