ΑΓΓΛΙΑ

Η συγκινητική ιστορία του Άντρος Τάουνσεντ

Η συγκινητική ιστορία του Άντρος Τάουνσεντ
© PA

Το πρόσωπο των τελευταίων ημερών στην Αγγλία είναι ο Άντρος Τάουνσεντ, ο οποίος σκόραρε στο ντεμπούτο του με τα "τρία λιοντάρια". Διαβάστε για την απίστευτη ιστορία του, για τον αδερφό που έχασε μικρός και για τις εννιά ομάδες στις οποίες έπρεπε να πάει δανεικός μέχρι να πείσει την Τότεναμ.

Ονειρεμένο ήταν το ντεμπούτο του Άντρος Τάουνσεντ με την Αγγλία, αφού με το πολύ ωραίο του γκολ συνέβαλε στη νίκη των "τριών λιονταριών" επί του Μαυροβουνίου, η οποία χάρισε στους Άγγλους τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς.

Η συνέχεια ήταν αναμενόμενη.... Από το βράδυ της Παρασκευής όλος ο αγγλικός Τύπος, συμπαίκτες του και προπονητές όπως οι Αντρέ Βίλας Μπόας και Άλαν Πάρντιου μιλούν για τον 22χρονο.

Ωστόσο, ο δρόμος προς την αναγνώριση και την καταξίωση δεν ήταν στρωμένος με ροδοπέταλα. Όταν ήταν 10 ετών ο νυν παίκτης της Τότεναμ έχασε τον μεγάλο του αδερφό. Ο 18χρονος τότε Κέρτις σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα κι ενώ πήγαινε σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα για να παίξει με την ομάδα του μπαμπά του.

Η συγκινητική ιστορία του Άντρος Τάουνσεντ
© GETTY IMAGES

Από εκείνη την ημέρα ο Άντρος Τάουνσεντ αποφάσισε να γίνει όσο καλύτερος παίκτης μπορούσε, να γεμίσει υπερηφάνεια την οικογένειά του και να κάνει την καριέρα που δεν μπόρεσε ο αδερφός του, ο οποίος ήταν στις ακαδημίες της Γουίμπλεντον.

"Τον αγαπάω και θυμάμαι όλα όσα κάναμε μαζί. Μου πήρε πολύ καιρό για να συνειδητοποιήσω τον θάνατό του, αλλά ένα από τα κίνητρά μου για να παίζω είναι η ανάμνηση του. Γνωρίζω πως θα τον κάνω περήφανο" δήλωσε πρόσφατα στη "Sun" ο Άντρος.

Η συγκινητική ιστορία του Άντρος Τάουνσεντ
© GRAHAM CHADWICK

Εκτός από την προσωπική του ζωή, όμως, ο Άντρος Τάουνσεντ είχε πολλές δυσκολίες και στην καριέρα του. Στην Τότεναμ πήγε όταν ήταν οκτώ ετών. Ήταν η ομάδα που υποστήριζε από μικρός, ενώ δίπλα του είχε κι άλλους ταλαντούχους παίκτες όπως οι Στίβεν Κόκερ, Χάρι Κέιν και Τομ Κάρολ.

Ωστόσο, μεγαλώνοντας οι προπονητές δεν του έδειχναν την εμπιστοσύνη που θα ήθελε. Δόθηκε δανεικός σε εννιά ομάδες, ενώ το 2011 παραλίγο να πουληθεί στη Μίλγουολ σύμφωνα με τη "Daily Mail" για 500.000 λίρες. Η Τότεναμ είχε κάνει αποδεχτή την πρόταση των "λιονταριών" αλλά ο παίκτης αποφάσισε να παραμείνει στα "σπιρούνια" έχοντας προηγουμένως συζητήσει με τους εκπροσώπους του.

Η συγκινητική ιστορία του Άντρος Τάουνσεντ
© AFP/GETTY IMAGES

Ο δανεισμός του στην ΚΠΡ, στην οποία πήγε ως επιλογή του Χάρι Ρέντναπ, πρώην προπονητή του στα "σπιρούνια", ήταν σύμφωνα με τον Άγγλο τεχνικό η ύστατη ευκαιρία του Τάουνσεντ και ο διεθνής Άγγλος εξτρέμ με ρίζες από την Κύπρο την πήρε από τα μαλλιά. Η ομάδα μπορεί να υποβιβάστηκε, όμως, ο ίδιος εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του και έκανε τον Ρέντναπ να εισηγηθεί την αγορά του. Η απάντηση της Τότεναμ, όμως, ήταν αρνητική, καθώς ο Αντρέ Βίλας Μπόας τον υπολόγιζε αφού καταλάβαινε πως ο Γκάρεθ Μπέιλ θα παραχωρηθεί στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Λίγους μήνες μετά ο Τάουνσεντ ζει το δικό του παραμύθι. Έχει παίξει στα έξι από τα επτά παιχνίδια πρωταθλήματος με τους Λονδρέζους, κλήθηκε στην Αγγλία, ήδη άνοιξε τον λογαριασμό του στα "τρία λιοντάρια" με την πρώτη του συμμετοχή, του έγινε πρόταση για νέο συμβόλαιο από τον σύλλογο του βόρειου Λονδίνου και φαίνεται πως τα καλύτερα έρχονται...

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ