ΑΓΓΛΙΑ

Πρώτος σκόρερ της Αγγλίας ο Ρούνεϊ

Πρώτος σκόρερ της Αγγλίας ο Ρούνεϊ
© MARK PAIN

Ο πρώτος σκόρερ της εθνικής Αγγλίας σε επίσημα παιχνίδια έγινε ο Γουέιν Ρούνεϊ με το γκολ του κόντρα στο Μαυροβούνιο. Δείτε ποιον πέρασε και ποιους έχει ακόμα μπροστά του στη συνολική κατάταξη των σκόρερς.

Μπορεί κατά περιόδους να του έχει ασκηθεί μεγάλη κριτική, μπορεί οι φίλαθλοι της Αγγλίας να έφτασαν στο σημείο να τον αποδοκιμάσουν πριν τρία χρόνια στο Κέιπ Τάουν, αλλά ο Γουέιν Ρούνεϊ παραμένει ένα μεγάλο κεφάλαιο για την Αγγλία.

Σε λίγες μέρες θα μπει στο 28ο έτος της ηλικίας του και ήδη φλερτάρει με πολλά ρεκόρ αν αναλογιστεί κανείς πόσα χρόνια ακόμα θα έχει τη δυνατότητα να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο.

Ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ στο παιχνίδι της Αγγλίας με το Μαυροβούνιο και έδειξε τον δρόμο της νίκης στα "τρία λιοντάρια", τα οποία πήραν ένα υπερπολύτιμο τρίποντο στη μάχη για την πρώτη θέση στον όμιλό τους.

Παράλληλα, με το συγκεκριμένο γκολ ο Ρούνεϊ έφτανε τα 37 με την Αγγλία και τα 27 σε "ανταγωνιστικά", όπως τα λένε οι Άγγλοι, παιχνίδια, αν δηλαδή αφαιρέσει κανείς τα γκολ των φιλικών αγώνων. Στη συγκεκριμένη κατηγορία, λοιπόν, άφησε πίσω του τον Μάικλ Όουεν και απολαμβάνει τη γλυκιά μοναξιά της κορυφής, ενώ στο χέρι του είναι να γίνει και ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Αγγλίας, αφού η διαφορά του με τον Σερ Μπόμπι Τσάρλτον δεν είναι τόσο μεγάλη.

Ο πίνακας των σκόρερς στην ιστορία της Αγγλίας χωρίς τα φιλικά

Πρώτος σκόρερ της Αγγλίας ο Ρούνεϊ

Ο πίνακας των σκόρερς στην ιστορία της Αγγλίας

Πρώτος σκόρερ της Αγγλίας ο Ρούνεϊ

Πηγή: "Daily Mail"

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ