ΑΓΓΛΙΑ

Η βράβευση του Stelios

Η βράβευση του Stelios

Η βράβευση του Γιαννακόπουλου από την Μπόλτον, η αποχώρηση του Τζέραρντ, η πρόταση της Λίβερπουλ και η νέα επαγγελματική στέγη του.

Ακόμη μια μεγάλη στιγμή έζησε ο Στέλιος Γιαννακόπουλος στο "Reebok Stadium", αφού η Μπόλτον τον τίμησε για την προσφορά του στο σύλλογο, ο Έλληνας παίκτης αποθεώθηκε, μίλησε για τον Τζέραρντ, το αγγλικό πρωτάθλημα και τη νέα επαγγελματική στέγη του, που θα βρίσκεται στην Αγγλία.

Ο Στέλιος Γιαννακόπουλος μίλησε στον Αθήνα 984 και ανάμεσα στα άλλα είπε: "Ερχόμαστε συχνά στην Αγγλία, όπου έχουμε πολλούς φίλους και κρατήσαμε το σπίτι που μέναμε. Η βράβευση μου πριν και κατά την ανάπαυλα του ματς με τη Γούιγκαν ήταν συγκινητική και όμορφη, σε μια απίστευτη ατμόσφαιρα. Δεν περιγράφεται αν δεν το ζήσεις. Εδώ απολαμβάνεις να είσαι ποδοσφαιριστής και εύχομαι να ζήσει ανάλογες στιγμές κάθε συνάδελφος μου. Είμαι υπερήφανος και τυχερός που έζησα και τη βράβευση. Εδώ ο κόσμος δεν ξεχνάει, δίνει πίσω την αγάπη που παίρνει από κάθε ποδοσφαιριστή. Και στην Ελλάδα έχω τιμηθεί από μικρούς και μεγάλους συλλόγους, δεν έχω παράπονο, αλλά αυτό ήταν το κάτι άλλο"

Η βράβευση του Stelios

-Εξήγησε μας το αποτέλεσμα Τότεναμ-Τσέλσι 5-3

"Οι ομάδες στο αγγλικό πρωτάθλημα παίζουν ακομπλεξάριστα, χωρίς να φοβούνται το μέγεθος του αντιπάλου, είτε παίζουν εντός, είτε εκτός. Σίγουρα τον πρώτο λόγο τον έχουν οι μεγάλες ομάδες, αλλά σε αντίθεση με την Ελλάδα κανένας δεν φοβάται τους πρωτοπόρους και γι αυτό έχουμε αυτά τα αποτελέσματα. Η κουλτούρα είναι διαφορετική, με τα παιδιά να έχουν όνειρο να γίνουν ποδοσφαιριστές, οι μεγάλοι να κυκλοφορούν στους δρόμους με τις φανέλες των αγαπημένων ομάδων του, χωρίς να φοβούνται. Υπάρχει πίεση από τον Τύπο για τους ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στα μεγάλα κλαμπ. Εγώ δεν φόρεσα βαριά φανέλα στην Αγγλία και δεν το έζησα. Το κυριότερο όμως είναι ότι δεν υπάρχει άγχος και ο περίγυρος που θα σου χαλάσει τη διάθεση"

Η βράβευση του Stelios

-Τι εστί Τζέραρντ;

"Το σύγχρονο σύμβολο της Λίβερπουλ. Αν ρωτήσεις οποιονδήποτε στον κόσμο να σου πει ένα παίκτη της Λίβερπουλ, θα απαντήσει χωρίς δεύτερη κουβέντα "Τζέραρντ". Είδα μάλιστα και μια συνέντευξη του στην τηλεόραση του κλαμπ και με καθήλωσε. Ήταν συγκινητική. Δικαιολογημένα θα συνεχίσει την καριέρα του στις ΗΠΑ, αφού είναι δύσκολο να φορέσει τη φανέλα ενός άλλου αγγλικού κλαμπ. Είναι κρίμα που δεν κατέκτησε ποτέ το πρωτάθλημα, έχει όμως πάρει Τσάμπιονς Λιγκ και Κύπελλα, αλλά και την παγκόσμια αναγνώριση. Όλα αυτά ισοσκελίζουν την πίκρα για την μη κατάκτηση ενός πρωταθλήματος. Και στην Ελλάδα υπάρχουν αξιόλογοι ποδοσφαιριστές που δεν πανηγύρισαν ένα πρωτάθλημα, αν και πήραν το Ευρωπαικό με την Εθνική"

Η βράβευση του Stelios

-Αληθεύει ότι βρέθηκες μια ανάσα από τη Λίβερπουλ;

"Ναι. Ήταν το 2005, αλλά δεσμευόμουν με συμβόλαιο από την Μπόλτον κι αυτό ήταν αφορμή να ανανεώσω τη συνεργασία μας για άλλα τρία χρόνια".

Και το επαγγελματικό μέλλον σου;

"Τις επόμενες ημέρες θα μάθετε περισσότερα, Συζητώ μια πρόταση με αγγλική ομάδα"

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ