ΑΓΓΛΙΑ

Η εθνική Αγγλίας ψάχνει προπονητή με αγγελία και ένα συγκεκριμένο... προσόν


England team pose for a photograph prior to their Euro 2016 Group B Soccer match between England and Slovakia at Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne in France on Monday, June 20, 2016. Photo: Reuters
England team pose for a photograph prior to their Euro 2016 Group B Soccer match between England and Slovakia at Stade Geoffroy-Guichard, Saint-Étienne in France on Monday, June 20, 2016. Photo: Reuters REUTERS

Η εθνική Αγγλίας πλέον αναζητά προπονητές μέσω... αγγελίας, ώστε να "κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022". Ποιο θα πρέπει να είναι το βασικό προσόν του υποψηφίου, που έρχεται σε... σύγκρουση με τη φιλοσοφία του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ.

Μία είδηση που συναντάμε συνήθως σε χώρες της Αφρικής ή κρατίδια της Καραϊβικής κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και είναι πέρα για πέρα πραγματική.

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Αγγλίας βρίσκεται σε αναζήτηση προπονητή, ο οποίος θα μάθει στους παίκτες να παίζουν χωρίς την μπάλα και να βελτιώσουν την αμυντική συμπεριφορά τους. Μόνο που αυτό το κάνει με αγγελία στην επίσημη ιστοσελίδα της!

Η FA αναζητά "εθνικού εξειδικευμένους προπονητές (χωρίς κατοχή μπάλας)" με κυλιόμενο συμβόλαιο μέχρι τις 31 Ιουλίου 2019, όπως μας πληροφορεί ο τίτλος της αγγελίας.

Εξ αρχής, η FA ενημερώνει ότι στόχος είναι "η κατάκτηση των Παγκοσμίων Κυπέλλων 2022 και 2023 και η διατήρηση της επιτυχίας μετέπειτα", αναφερόμενη στο Μουντιάλ του Κατάρ και στο Μουντιάλ κ-20 που θα διεξαχθεί το 2023, αλλά προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί η διοργανώτρια χώρα.

Για να συμβεί αυτό, η ομοσπονδία ψάχνει έναν προπονητή που θα έχει "ρόλο κλειδί στο προπονητικό επιτελείο και θα επιφορτιστεί με τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος εκμάθησης για τους παίκτες της Αγγλίας και με τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων των αγγλικών ομάδων. Σε συνεργασία με τους υπολοίπους ομοσπονδιακούς προπονητές, θα αναπτύξει και θα εφαρμόσει κατανοητές, παγκοσμίου επιπέδου στρατηγικές για παιχνίδι χωρίς την μπάλα, ως μέρος ενός ή περισσοτέρων ανδρικών ομάδων (κ-15 έως κ-20)".

Η εθνική Αγγλίας ψάχνει προπονητή με αγγελία και ένα συγκεκριμένο... προσόν

Μετά από τη περιγραφή του ρόλου των προπονητών που ψάχνει η ομοσπονδία, περιγράφονται και τα προσόντα που αναζητούνται, το βασικό εκ των οποίων, είναι η γνώση παιχνιδιού χωρίς κατοχή.

"ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΛΑΣΗΣ ΑΜΥΝΑ ΣΤΑ ΣΤΗΜΕΝΑ"

Ο υποψήφιος πρέπει "να εργάζεται με άλλους προπονητές, σκάουτ και κυνηγούς ταλέντων για την ανάπτυξη λεπτομερών προφίλ ρόλων για μοντέλα σε παιχνίδι δίχως κατοχή μπάλας και να συνεισφέρει σε εξειδικευμένα προπονητικά προγράμματα για τοποθετήσεις και ομαδικά πλάνα που θα βελτιώσουν την τεχνική των παικτών, είτε με κατοχή μπάλας είτε χωρίς".

Ως προαπαιτούμενο είναι και "η ανάπτυξη παγκόσμιας κλάσης αμυντικών στρατηγικών και τακτικών σε στημένες φάσεις", καθώς και "η ανάπτυξη μιας στοιχειοθετημένης βάσης της εργασίας του υποψηφίου μέσω ανάλυσης και κωδικοποίησης και η ανάπτυξη μετρήσεων και στατιστικών για την καταγραφή ομαδικής και ατομικής απόδοσης".

Ο υποψήφιος για τη θέση θα πρέπει επίσης "να εργαστεί μέσα σε ένα αυστηρά πειθαρχημένο περιβάλλον, ώστε να επιτύχει τους συμφωνηθέντες ομαδικούς στόχους που θα προκύψουν από την ομάδα ανάπτυξης της Αγγλίας".

Επιπλέον, θα πρέπει "να συνεισφέρει στην παραγωγή λεπτομερών, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων πλάνων για όλες τις διεθνείς διοργανώσεις".

Τέλος, θα πρέπει να "αναπτύξει και να διατηρήσει στενή, αμοιβαία και ευεργετική επαγγελματική σχέση με τις επαγγελματικές ομάδες και τις λίγκες μέσα από ένα πρόγραμμα επίσκεψης σε συλλόγους".

Η εθνική Αγγλίας ψάχνει προπονητή με αγγελία και ένα συγκεκριμένο... προσόν

Όπως γίνεται κατανοητό, η αγγελία της Αγγλίας προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων στο διαδίκτυο, μιας και στις προγραμματικές δηλώσεις του νέου ομοσπονδιακού τεχνικού, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, στόχος είναι η αναδημιουργία ταυτότητας παιχνιδιού της εθνικής ομάδας, με βάση το ποδόσφαιρο κυριαρχίας.

Τα προσόντα που αναζητούν οι Άγγλοι στους νέους προπονητές για τις ομάδες νέων, που εν πολλοίς θα στελεχώνουν την ανδρική μέχρι το Μουντιάλ του Κατάρ, δεν συνάδουν με την πρόθεση του Σάουθγκεϊτ, με συνέπεια να προκαλείται σύγχυση.

Δεν αποκλείεται, πάντως, αυτή η διάθεση των ανθρώπων της FA να βρίσκει τις ρίζες της στην περίοδο του Ρόι Χόντσον, κατά την οποία υπήρχε αυτή η ποδοσφαιρική φιλοσοφία και τάση στα παιχνίδια της εθνικής ομάδας και μετά από την αποτυχία στην αλλαγή σελίδας με τον Σαμ Άλαρνταϊς, τίποτα να μην άλλαξε στον σχεδιασμό.

Όποιος αισθάνεται ικανός για να αναλάβει αυτό το πόστο, πάντως, μπορεί να συμπληρώσει τις φόρμες που βρίσκονται στην ιστοσελίδα της FA μέχρι την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2017 και να περιμένει απάντηση για συνέντευξη στο "σπίτι" της εθνικής Αγγλίας, στο Πάρκο Σεντ Τζορτζ στις 25 Ιανουαρίου 2017.

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ