ΑΓΓΛΙΑ

Από την ανεργία και την κατάθλιψη, αντίπαλος του Μουρίνιο

Από την ανεργία και την κατάθλιψη, αντίπαλος του Μουρίνιο

Πέρσι τέτοια εποχή ήταν άνεργος, έπασχε από κατάθλιψη και είχε ως μόνη ασχολία την κηπουρική. Και σήμερα αντιμετωπίζει τον Μουρίνιο! Διαβάστε την ιστορία του τεχνικού της Σουίντον, Μαρκ Κούπερ.

24 Σεπτεμβρίου 2012. Ο Ζοζέ Μουρίνιο οδηγούσε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε νίκη μέσα στην έδρα της Ράγιο Βαγιεκάνο, λίγες ημέρες μετά την επικράτηση επί της Μάντσεστερ Σίτι για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Την ίδια ημέρα ο Μαρκ Κούπερ απλά... βαριόταν. "Πιθανόν να έβλεπα παιχνίδια στην τηλεόραση ή να έφτιαχνα τον κήπο", λέει στο BBC. Και σήμερα; Ετοιμάζεται να βρεθεί αντίπαλος της Τσέλσι του Μουρίνιο ως προπονητής της Σουίντον!

Ο 44χρονος τεχνικός ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τους πάγκους το 2004. Μέχρι τον Γενάρη το 2012 δούλευε αδιάκοπα, έχοντας περάσει συνολικά από πέντε ομάδες.

Από την ανεργία και την κατάθλιψη, αντίπαλος του Μουρίνιο

Μάιος 2011, πανηγυρίζει με την Ντάρλινγκτον στο Γουέμπλεϊ το FA Trophy, διοργάνωση με ομάδες από την 5η έως την 8η κατηγορία Αγγλίας.

Στην τελευταία, την Κέτερινγκ, έμεινε μόλις για ένα μήνα. Παραιτήθηκε όταν διαπίστωσε το χάος στην ομάδα, με απλήρωτους παίκτες και μία διοίκηση χωρίς κανένα πλάνο. Κάπως έτσι έμεινε χωρίς δουλειά για έναν ολόκληρο χρόνο μετά από 8 σεζόν ασταμάτητης εργασίας.

Από τον εφιάλτη της ανεργίας...

"Είναι πολύ σκληρό. Αρχίζεις να αμφιβάλεις για τον εαυτό σου. Αναρωτιέσαι εάν τα πράγματα θα είναι πάλι όπως παλιά. Πρέπει όμως να κρατήσεις θετική στάση για να μπορέσεις να αρπάξεις οποιαδήποτε ευκαιρία", υπογραμμίζει.

Ο Κούπερ έμεινε ένα χρόνο άνεργος. Τον περασμένο Γενάρη προσελήφθη από την Τέλφορντ και μετά από μόλις 5 αγώνες πήγε βοηθός στη Σουίντον. Στις 20 Αυγούστου ανέλαβε υπηρεσιακός και πριν ένα μήνα ανακοινώθηκε ως ο πρώτος προπονητής.

Πριν λίγο καιρό αποκάλυψε ότι το διάστημα που έμεινε χωρίς δουλειά έπεσε θύμα της κατάθλιψης. Ένιωθε άχρηστος και η μόνη του ασχολία για να μην βαριέται ήταν η κηπουρική.

Πλέον όλα αυτά τα έχει αφήσει πίσω του και ετοιμάζεται για το ματς της (προπονητικής) ζωής του απέναντι στον Special One!

...στο μυαλό του Μουρίνιο

"Κάθε προπονητής που έχει μόλις 7-8 χρόνια καριέρας, όταν δει τον τον Μουρίνιο θα σκεφτεί "wow" σχετικά με το πόσο έξυπνος είναι τόσο τακτικά όσο και στα παιχνίδια του μυαλού. Θέλεις να μάθεις από αυτόν, κάτι που θα προσπαθήσω σίγουρα να κάνω. Όπως και θα προσπαθήσω να μπω στο μυαλό του, όσο με αφήσει".

Όσο για την προετοιμασία της δικιάς του ομάδας: "Είπα στα παιδιά να μην φοβηθούν τίποτα. Ακόμα και να χάσουμε με 10-0 θέλω να έχουμε προσπαθήσει να παίξουμε το παιχνίδι μας. Και αν η Τσέλσι δεν παίξει καλά και εμείς πιάσουμε το 150% της απόδοσής μας, ίσως έχουμε μία ευκαιρία".

Από την ανεργία και την κατάθλιψη, αντίπαλος του Μουρίνιο

Ιανουάριος 2010, σε αγώνα για το Κύπελλο ως τεχνικός της Πίτερμπρο απέναντι στην Τότεναμ.

Η Σουίντον αγωνίζεται στην Λιγκ 1 και έχει να υπερηφανεύεται στην 133χρονη ιστορίας, το λιγκ καπ που πήρε το 1969 νικώντας στον τελικό την Αρσεναλ.

Απόψε στις 21:30 θα υποδεχθεί την Τσέλσι με τον Κούπερ να καταλήγει: "Τέτοια μέρα πέρσι ούτε που θα φανταζόμουν ότι θα το ζούσα αυτό".

TAGS ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ