PREMIER LEAGUE

Τα έχει... 150 ο Λάμπαρντ

Τα έχει... 150 ο Λάμπαρντ
Λάμπαρντ

Ο Φρανκ Λάμπαρντ σημείωσε χθες το 150ο τέρμα του στην Πρέμιερ Λιγκ και το Sport24.gr εξηγεί γιατί με το γκολ που πέτυχε έγραψε ιστορία.

Μπορεί η Τσέλσι να στραβοπάτησε χθες στο τοπικό ντέρμπι με τη Φούλαμ, αλλά ο Φρανκ Λάμπαρτ θα έχει έναν λόγο για να θυμάται το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Ποιος είναι αυτός; Το τέρμα που σημείωσε, καθώς με αυτό έφτασε τα 150 στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ο Άγγλος μέσος τον Ιούνιο θα γίνει 34ων, αλλά συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στα αγγλικά γήπεδα και να δίνει απαντήσεις στους επικριτές τους. Πολλοί τον θεωρούν πλέον μεγάλο ηλικιακά, άλλοι αργό, ο Αντρέ Βίλας Μπόας εκτιμούσε πως δεν κάνει για τη νέα Τσέλσι, αλλά εκείνος αποδεικνύει πως παραμένει ένα πολύ σημαντικό γρανάζι για τη μηχανή των "μπλε".

Συν τοις άλλοις, επιβεβαιώνει συνεχώς πως δεν μπορεί να σταματήσει να σκοράρει. Ναι μεν είναι μέσος, αλλά γνωρίζει όσο λίγοι την τέχνη του γκολ. Έχει την ικανότητα να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα με δυνατά σουτ, κεφαλιές, εκτελέσεις πέναλτι και φάουλ, αλλά και κοντινά πλασέ έχοντας κινηθεί ως κρυφός επιθετικός.

Η έφεσή του στο σκοράρισμα, άλλωστε, αποτυπώνεται και από το χθεσινό του κατόρθωμα. Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έγινε ο πέμπτος σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Ως χθες συγκατοικούσε σε αυτή τη θέση με τους Λες Φέρντιναντ και Μίκαελ Όουεν, τους οποίους πλέον άφησε πίσω βάζοντας πλώρη για την τέταρτη θέση. Εκεί βρίσκεται ο Ρόμπι Φάουλερ, ο οποίος έχει σημειώσει 163 τέρματα.

Η απόσταση που χωρίζει τον μέσο της Τσέλσι και πρώην παίκτη της Γουέστ Χαμ από τον Φάουλερ δεν είναι μεγάλη δεδομένου ότι έχει συμβόλαιο με τους "μπλε" για έναν ακόμη χρόνο. Πάντως, ό,τι και να γίνει ο Λάμπαρντ έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία όντας, μάλιστα, ο μοναδικός μέσος που έχει καταφέρει να βρίσκεται στη δεκάδα με τους πρώτους σκόρερ στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ.

Τέλος, παρατίθενται οι ποδοσφαιριστές που συμπληρώνουν τη δεκάδα των πρώτων σκόρερ της Πρέμιερ Λιγκ.

Θέση Παίκτης Γκολ
1 Άλαν Σίρερ 260
2 Άντι Κόουλ 187
3 Τιερί Ανρί 176
4 Ρόμπι Φάουλερ 163
5 Φρανκ Λάμπαρντ 150
6 Λες Φέρντιναντ 149
7 Μίκαελ Όουεν 149
8 Τέντι Σέριχαμ 147
9 Γουέιν Ρούνεϊ 139
10 Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπαϊν 137

Το 150ο γκολ του Λάμπαρντ

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ