PREMIER LEAGUE

Προς Κινέζους και η Σαουθάμπτον

Προς Κινέζους και η Σαουθάμπτον
© GETTY IMAGES

Η Σαουθάμπτον ετοιμάζεται να αλλάξει χέρια, μετά από σχετική ανακοίνωση σε κινεζικό χρηματιστήριο. Η επιστολή της προέδρου, Καταρίνα Λίμπερ.

Μετά από έναν χρόνο διαπραγματεύσεων, η "Lander Sports Development" ανακοίνωσε στο Χρηματιστήριο του Σένζεν ότι επήλθε αρχική συμφωνία για την εξαγορά μετοχών της Σαουθάμπτον.

Μία ημέρα μετά από την πρόκριση των "Αγίων" στον τελικό του League Cup με τη νίκη επί της Λίβερπουλ, ένας από τους πιο καλά οργανωμένους σύλλογος της χώρας κάνει ακόμα ένα βήμα προς την αλλαγή ιδιοκτησίας.

Άνθρωποι του συλλόγου, πάντως, υποστήριξαν στην "Daily Mail" ότι η ανακοίνωση ήταν πρόωρη και ότι υπάρχουν ακόμα σημαντικά εμπόδια να ξεπεραστούν, προτού ολοκληρωθεί το deal.

Η ελβετική οικογένεια Λίμπερ που κατέχει το πακέτο των μετοχών κοστολογεί τον σύλλογο 235.000.000 ευρώ και ενδέχεται οι δύο πλευρές να μην συμφωνήσουν για εξ ολοκλήρου μεταβίβαση του πακέτου των μετοχών, αλλά ενός μέρους, με το οποίο οι Κινέζοι θα αποκτήσουν και τον διοικητικό έλεγχο.

Η Καταρίνα Λίμπερ, η οποία κληρονόμησε τον σύλλογο από τον πατέρα της, Μάρκους, που τον αγόρασε το 2009, τοποθετήθηκε με ανοιχτή επιστολή για το ζήτημα, επιβεβαιώνοντας τις συζητήσεις.

"Σας γράφω σχετικά με την ανακοίνωση που έγινε στην Κίνα σήμερα για τη Σαουθάμπτον και τη Lander Holding. Σας παρακαλώ, καταλάβετε ότι μπορώ να κάνω μόνο περιορισμένα σχόλια σχετικά με τη διαδικασία, αλλά σας διαβεβαιώ ότι κάθε βήμα που κάνουμε γίνεται προς το συμφέρον του συλλόγου. Μία πιθανή συνεργασία θα πρέπει να περάσει πολλαπλές εγκρίσεις και να πληροί αυστηρά κριτήρια για να επιβεβαιωθεί".

"Η Premier League είναι ολοένα και πιο ανταγωνιστική. Χρειάζεται να προχωράμε μπροστά και να κοιτάμε νέες αγορές για εμπορική ανάπτυξη, καινοτομία και να μοιραζόμαστε το ταξίδι. Μαζί είχαμε πολλά χρόνια προόδου και επιτυχίας και το να το να διασφαλίσουμε ότι αυτό θα συνεχιστεί αποτελεί το βασικό μέλημα οποιασδήποτε πιθανής συνεργασίας".

"Δεν μπορώ να σας ευχαριστήσω αρκετά για τη συνεχή υποστήριξη που δίνετε στη Σαουθάμπτον. Με κάνει τόσο περήφανο να σκέφτομαι ότι σύντομα θα ζήσουμε έναν μεγάλο τελικό μαζί στο 'Γουέμπλεϊ'. Ελπίζω να απολαύσουμε μία υπέροχη μέρα για τον σύλλογο και ανυπομονώ για ένα επιτυχημένο μέλλον μαζί".

Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η μεταβίβαση των μετοχών, η Σαουθάμπτον θα γίνει η έκτη ομάδα στην οποία συμμετέχουν Κινέζοι, μετά από την εμπλοκή τους στη Μάντσεστερ Σίτι και στην εξαγορά των Γουέστ Μπρομ από Premier League και Άστον Βίλα, Γουλβς και Μπέρμιγχαμ από Championship.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ