PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (36/38)

Premier League: The Full Report (36/38)

O τακτικός θρίαμβος του Μουρίνιο στο "Άνφιλντ", η Σίτι που εκμεταλλεύτηκε το δώρο και το εκπληκτικό γκολ του Σέλβεϊ σχεδόν από το κέντρο. Το Sport24.gr σχολιάζει την 36η αγωνιστική της Premier League (videos).

Αγωνιστική στην οποία ανατράπηκαν τα δεδομένα ήταν η 36η. Η Τσέλσι έκανε μεγάλο διπλό στο "Άνφιλντ" και μαζί με αυτό έκοψε τα φτερά της Λίβερπουλ και έδωσε την ευκαιρία στη Μάντσεστερ Σίτι με τη νίκη επί της Κρίσταλ Πάλας να έχει πλέον το πρωτάθλημα στα χέρια της. Σημαντικές οι εξελίξεις και στον πάτο της βαθμολογίας, καταδικαστική η ήττα για την Έβερτον.

Αρχικά το παιχνίδι που μαγνήτισε τα βλέμματα πάνω του ήταν αυτό του Μέρσεϊσαϊντ. Ένα παιχνίδι που είχαμε τη δυνατότητα να δούμε από τον OTE TV . Ο Ζοζέ Μουρίνιο έκανε rotation και γνωρίζοντας πως δε θα μπορούσε να "χτυπήσει" τη Λίβερπουλ με διαφορετικό τρόπο έβαλε τους παίκτες του να κάτσουν πίσω και να εκμεταλλευτούν την εξαιρετική τακτική αμυντική τους προσήλωση και τις αντεπιθέσεις τους.

Το πλάνο βγήκε στο 100% κόντρα στους "κόκκινους" του Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος τους έστειλε ψυχολογικά απροετοίμαστους στη μάχη. Όλοι ήξεραν τι θα αντιμετώπιζε η Λίβερπουλ, όμως, μόλις δε βγήκαν οι πρώτοι συνδυασμοί το άγχος και ο εκνευρισμός κατέβαλε τους γηπεδούχους και αυτό κόστισε.

Η Σίτι, η οποία έπαιζε ακριβώς μετά, μπήκε αποφασισμένη και συγκεντρωμένη και καθάρισε από νωρίς το παιχνίδι. Κομβικός ο Γιαγιά Τουρέ έχοντας ένα γκολ και μία ασίστ. Μπορεί η Πάλας να ήταν στη θεωρία μία επικίνδυνη ομάδα, όμως, οι "πολίτες" δεν έδωσαν δικαιώματα, δε δέχτηκαν φάσεις και έχοντας πάρει από νωρίς το προβάδισμα δε συνάντησαν προβλήματα.

Όσο για την ομάδα που θα συμπληρώσει την τετράδα αυτή πιθανότατα είναι η Άρσεναλ. Χωρίς να ζοριστεί έκαμψε την αντίσταση της Νιούκαστλ, η οποία απογοητεύει σταθερά σε όλα τα παιχνίδια που δίνει τον τελευταίο καιρό. Η Έβερτον από την πλευρά της δεν άντεξε την πίεση και αυτοκτόνησε κόντρα στη Σαουθάμπτον με τους παίκτες της να βάζουν δύο αυτογκόλ και να μένουν στο -4.

Από εκεί και πέρα, άλλη μία νίκη εκτός έδρας πανηγύρισε η Τότεναμ, η οποία έφυγε αλώβητη από μία αρκετά δύσκολη έδρα. Με αυτό τον τρόπο διατήρησε και το προβάδισμα που έχει από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που με προπονητή τον Ράιαν Γκιγκς πέρασε ένα εύκολο απόγευμα κόντρα στη Νόριτς έχοντας τους Γουέιν Ρούνεϊ και Χουάν Μάτα σε μεγάλη μέρα.

Τέλος, στη μάχη του υποβιβασμού "μίλησε" η έδρα σε όλα τα παιχνίδια πλην της Φούλαμ. Οι Λονδρέζοι μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους, αλλά έδειξαν ξανά πολύ μεγάλα κενά στην άμυνα και έλλειψη συγκέντρωσης.

Τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα (Αγγλία, Ισπανία, Ιταλία, Γερμανία) είναι στον OTE TV!

Αντιθέτως, αυτός ο βαθμός ίσως αποδειχτεί χρυσός για τη Χαλ. Γουέστ Μπρομ και Σουόνσι έκαναν πολύ μεγάλες νίκες με τη δεύτερη να βάζει έτσι σε σοβαρότατους μπελάδες την Άστον Βίλα. Όσο για το άλλο πολύ κρίσιμο παιχνίδι της αγωνιστικής, η Σάντερλαντ απέδειξε πως θα παλέψει μέχρι τέλους διασύροντας την Κάρντιφ, που πιθανότατα θα αποχαιρετήσει την κατηγορία.

MVP - Γιαγιά Τουρέ (Μάντσεστερ Σίτι)

Επέστρεψε από τραυματισμό και πήρε για άλλη μία φορά τη Σίτι από το χέρι για να την οδηγήσει σε μία άκρως σημαντική νίκη. Από τα δικά του πόδια έρχεται το γκολ του Έντιν Τζέκο, ενώ στο δικό του γκολ είναι ασταμάτητος. Πολύ καλοί και οι Γουέιν Ρούνεϊ, Μεσούτ Εζίλ, Κόνορ Γουίγκαμ και Τζόντζο Σέλβεϊ.

Απογοήτευση - Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)

Είναι το πρόσωπο της αγωνιστικής. Προφανώς και είναι ανθρώπινο να γλιστρήσει κάποιος και γι' αυτό δε γίνεται να του ασκηθεί σκληρή κριτική. Ωστόσο, δε θα μπορούσε να είναι άλλη η απογοήτευση της αγωνιστικής. Όλο το Νησί στέκεται στη συγκεκριμένη φάση, αφού το συγκεκριμένο γλίστρημα μπορεί να είναι ο λόγος που η Λίβερπουλ θα χάσει το πρωτάθλημα.

Το καλύτερο γκολ - Τζόντζο Σέλβεϊ (Σουόνσι)

Έχετε δει καλύτερο γκολ από αυτό στη φετινή Premier League; Ίσως αυτό του Ρούνεϊ κόντρα στη Γουέστ Χαμ. Ο Σέλβεϊ έκανε άμεσα το κοντρόλ και χωρίς να κοιτάξει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα δοκιμάζοντας το πόδι του λίγο πιο μπροστά από τη σέντρα. Εντυπωσιακή και η ενέργεια του Γιαγιά Τουρέ στο παιχνίδι με την Πάλας, ωραίο και το δεύτερο γκολ του Ρούνει.

Το αποτέλεσμα

Αν δεν υπήρχε το παιχνίδι της Λίβερπουλ με την Τσέλσι, τότε δεδομένα αποτέλεσμα της αγωνιστικής θα ήταν η νίκη της Σάντερλαντ επί της Κάρντιφ, αφού οι δύο ομάδες έπαιζαν τελικό παραμονής. Παρόλα αυτά η νίκη των "μπλε" ανέτρεψε τα δεδομένα στην υπόθεση του τίτλου και παράλληλα επανέφερε και εκείνους στο παιχνίδι της διεκδίκησης έστω κι αν έχουν λιγότερες πιθανότητες συγκριτικά με τους υπόλοιπους.

Το στιγμιότυπο

Κοινή πορεία ακολουθούν το τελευταίο διάστημα Γουέστ Χαμ και Νιούκαστλ, οι οποίες απογοητεύουν. Επιπλέον, τόσο στη μία όσο και στην άλλη μεγάλη μερίδα του κόσμου αντιπαθεί τον προπονητή της ομάδας τους. Έτσι είδαμε αυτή την αγωνιστική σε "Χόθορνς" και "Έμιρεϊτς" τους φιλοξενούμενους να ζητούν από τις διοικήσεις τους να διώξουν Σαμ Άλαρνταϊς και Άλαν Πάρντιου. Οι Λονδρέζοι, μάλιστα, το προχώρησαν ένα βήμα περισσότερο προσδίδοντας κι έναν χαρακτηρισμό στον Big Sam.

Premier League: The Full Report (36/38)

Το στατιστικό

Κάθε ρεκόρ έσπασε μπαίνοντας ως αλλαγή στο "Έμιρεϊτς" ο Σόλα Αμεόμπι, αφού κανένας άλλος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της Premier League δεν έχει 138 συμμετοχές ερχόμενος από τον πάγκο. Παρεμπιπτόντως, αυτή ήταν η έκτη σερί ήττα για τη Νιούκαστλ κάτι που είχε να συμβεί σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας από τον Ιανουάριο του 1987.

Το γεγονός της εβδομάδας

Δεν μπορεί να είναι άλλο από την απόλυση του Ντέιβιντ Μόγιες και όσα διέρρευσαν στη συνέχεια με τους ιθύνοντες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν προαποφασίσει για την απομάκρυνση του 51χρονου από τη στιγμή που ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό. Ειρήσθω εν παρόδω, το πράσινο φως είχε ανάψει και ο άνθρωπος που τον επέλεξε, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Εξίσου σημαντικό γεγονός η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ράιαν Γκιγκς, ο οποίος έγινε μόλις ο δεύτερος παίκτης προπονητής στην ιστορία του συλλόγου.

Premier League: The Full Report (36/38)

Αξίζει να προσέξετε

Τον Τζόντο Σέλβεϊ. Στους περισσότερους είναι γνωστός από το πέρασμά του από τη Λίβερπουλ και τις πολύ καλές εμφανίσεις που έκανε πέρυσι στο Europa League. Έχει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μόνιμο μέλος της εθνικής Αγγλίας στα επόμενα χρόνια και μία μέρα να είναι και εκ των ηγετών της. Κλασικός Βρετανός μέσος με καλό σουτ, πολύ καλές μεταβιβάσεις και δυναμικός στα μαρκαρίσματά του. Αν μπορέσει να τιθασεύσει τον εγωισμό και την υπερβολική εμπιστοσύνη που έχει προς τον εαυτό του χωρίς να αλλοιώσει τον χαρακτήρα του, τότε πιθανότατα θα κάνει μεγάλη καριέρα.

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

Την επόμενη αγωνιστική η μάχη για το πρωτάθλημα συνεχίζεται! Ζήσε τους μεγάλους αγώνες της Premier League ΜΟΝΟ στον OTE TV και σε HD.

Premier League: The Full Report (36/38)

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ