PREMIER LEAGUE

Premier League: The Full Report (26/38)

Premier League: The Full Report (26/38)

Το Sport24.gr σχολιάζει την 26η αγωνιστική της Premier League και επιλέγει τον MVP, την απογοήτευση, το καλύτερο γκολ και την πιο... παράξενη φάση (videos).

Κουτσουρεμένη είναι η 26η αγωνιστική, αφού λόγω των καιρικών συνθηκών αναβλήθηκαν δύο παιχνίδια. Η Μάντσεστερ Σίτι θα έχει την ευκαιρία νικώντας τη Σάντερλαντ να ξαναπιάσει κορυφή, ενώ οι τρεις βαθμοί για την Έβερτον μοιάζουν υποχρεωτικοί κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, από τη στιγμή που Λίβερπουλ και Τότεναμ νίκησαν.

Από εκεί και πέρα, απ' όσα είδαμε το παιχνίδι που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα ήταν αυτό της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν μπόρεσε να κάνει διπλό σε ομάδα του Big Four για 49η φορά, όμως, έστησε τους "κόκκινους διαβόλους" έξυπνα και πήρε τον βαθμό χωρίς να δεχτεί πολλές φάσεις. Η Γιουνάιτεντ, μάλιστα, θα μπορούσε να έχει φύγει και με τη νίκη αν ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έκανε καλύτερες επιλογές στο δεύτερο ημίχρονο ή αν ο Βόιτσεχ Στσέσνι δεν έκανε μία εκπληκτική επέμβαση λίγο πριν το 80'. Να σημειωθεί, πάντως, πως ποτέ καμία ομάδα δεν μπήκε στην τετράδα έχοντας βρεθεί στο -11 από τότε που η τέταρτη θέση οδηγεί στο Champions League.

Η Άρσεναλ από την άλλη δεν παρουσιάστηκε και πάλι καλή. Ο Μεσούτ Εζίλ ήταν βελτιωμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια, ο Σάντι Καθόρλα προσπάθησε, αλλά Ολιβιέ Ζιρού και Μικέλ Αρτέτα ήταν μακριά από τον καλό τους εαυτό, όπως και ο Αρσέν Βενγκέρ. Ο Αλσατός έκανε μόλις μία αλλαγή κι αυτή στο 74' αφήνοντας για ανεξήγητο λόγο στον πάγκο τον Λούκας Ποντόλσκι.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια η νίκη της Λίβερπουλ ήταν τεράστιας σημασίας λόγω του τρόπου που ήρθε. Για μία ακόμη φορά οι "κόκκινοι" έπρεπε να πετύχουν τουλάχιστον τρία γκολ για να πάρουν διπλό, αφού ό,τι έφτιαχναν μπροστά γκρεμιζόταν πίσω με τις απίστευτες γκέλες των Κόλο Τουρέ και Μάρτιν Σκρτελ. Ο Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ έδειξε ότι είναι ίσως ο πιο φορμαρισμένος παίκτης του πρωταθλήματος οδηγώντας την ομάδα του σε άλλη μία νίκη, ενώ η Τσέλσι προβλημάτισε με τη συνολική της εικόνα.

Μεγάλη νίκη πήρε η Σαουθάμπτον σε μία δύσκολη έδρα, την ώρα που το ηλεκτροσόκ που έγινε στη Σουόνσι με την απόλυση του Μίκαελ Λάουντρουπ δείχνει να πιάνει. Αντιθέτως, σε δύσκολη κατάσταση είναι η άλλη ουαλική ομάδα, η Κάρντιφ. Όσο για τη Γουέστ Χαμ έκανε για πρώτη φορά στη σεζόν τρεις συνεχόμενες νίκες και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα "σφυριά" είναι πολύ καλή ομάδα για να πέσουν και κράτησαν ανέπαφη την εστία τους για τέταρτο παιχνίδι σερί, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία τους στην Premier League.

MVP - Στίβεν Τζέραρντ (Λίβερπουλ)

Στίβεν Τζέραρντ και Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ ήταν οι δύο παίκτες που άφησαν το στίγμα τους αυτή την αγωνιστική. Ο λόγος που επιλέγεται ο πρώτος ως MVP έχει να κάνει με το πώς ήρθε η νίκη για τους "κόκκινους" και πόσο κομβική ήταν η παρουσία του. Πέτυχε το 23ο πέναλτι του στην Premier League, Σίρερ Λάμπαρντ και Λε Τισιέρ είναι οι μόνοι που έχουν σημειώσει περισσότερα, ενώ έβγαλε και μία μαγική ασίστ.

Απογοήτευση - Ζοζέ Μουρίνιο (Τσέλσι)

Μόλις τρεις μέρες άντεξε ως μόνη πρώτη η Τσέλσι, η οποία έδωσε αμέσως δικαιώματα. Η Γουέστ Μπρομ έχει δείξει από την αρχή της σεζόν ότι τα πηγαίνει εξαιρετικά με τους μεγάλους, επομένως, οι Λονδρέζοι θα έπρεπε να είναι υποψιασμένοι. Χωρίς να κάνουν κάτι το ιδιαίτερο βρήκαν το γκολ που έψαχναν, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η διαχείριση που έκαναν ήταν κάκιστη. Ο καθένας καταλάβαινε ότι το γκολ θα έρθει κάποια στιγμή για τους "μπάγκις" και ο Μουρίνιο δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει. Αντί να μπει ο Λάμπαρντ για να κρατήσει μπάλα επέλεξε να βάλει τον Μίκελ, αφήνοντας τους γηπεδούχους να κάνουν ακόμα περισσότερες επιθέσεις. Δεν μπόρεσε να συνεφέρει τους παίκτες του και τελικά αυτό κόστισε. Ο λόγος που επιλέγεται ο Μουρίνιο ως απογοήτευση και όχι η Νιούκαστλ έχει να κάνει με το ότι η τελευταία είναι σε παρατεταμένα πολύ κακή κατάσταση. Για τον Κόλο Τουρέ δεν τίθεται θέμα, αφού έχει αποδείξει πως δεν μπορεί να είναι συνεπής σε αυτό το επίπεδο.

Το καλύτερο γκολ - Σαντλί (Τότεναμ)

Δεν είχαμε εντυπωσιακά γκολ αυτή την αγωνιστική στα οκτώ παιχνίδια που διεξήχθησαν, επομένως, η επιλογή ήταν εύκολη. Χωρίς την πίεση για το αποτέλεσμα ο Νασέρ Σαντλί σημείωσε ένα εκπληκτικό γκολ, το πρώτο του με τη φανέλα των Λονδρέζων, κι έτσι έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στην ευρεία νίκη των "σπιρουνιών".

Το αποτέλεσμα

Βλέποντας κανείς και μόνο τα αποτελέσματα στέκεται στο εντυπωσιακό πέρασμα που έκανε η Τότεναμ από τον αγγλικό Βορρά. Η Νιούκαστλ μπορεί να μην είναι σε καλή κατάσταση, όμως, μόνο εύκολο δεν είναι για μία ομάδα να πετύχει τέσσερα γκολ εκεί. Παράλληλα, με αυτό τον τρόπο η Τότεναμ απέδειξε πως είναι η καλύτερη ομάδα εκτός έδρας φέτος στην Premier League, αφού μακριά από το σπίτι της μετράει 9 νίκες, τις περισσότερες από κάθε άλλη.

Premier League: The Full Report (26/38)

Το στιγμιότυπο

Το ένα ήταν καλύτερο από το άλλο και γι' αυτό επιλέξαμε δύο στιγμιότυπα αυτή τη φορά. Μάικ Ντιν και Κόλο Τουρέ οι πρωταγωνιστές. Ο πρώτος για μία ακόμη φορά είχε μία απίστευτη αντίδραση κατά τη διάρκεια του αγώνα και υπενθυμίζεται ότι κάτι ανάλογο είχε ξανακάνει φέτος σε παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σουόνσι. Ο δεύτερος ως οδοστρωτήρας κατεδάφισε τον Φιλ Ντάουτ χαρίζοντας απλόχερα γέλιο.

Το στατιστικό

Ζητείται γκολ στη Νιούκαστλ. Εδώ και 370 λεπτά η ομάδα του Άλαν Πάρντιου δεν έχει σκοράρει στο "Σεν Τζέιμς Παρκ". Τελευταία φορά που βρήκε δίχτυα ήταν στο 5-1 με τη Στόουκ. Έκτοτε μετράει τέσσερις σερί ήττες (Άρσεναλ, Μάντσεστερ Σίτι, Σάντερλαντ, Τότεναμ) με το εντυπωσιακό να είναι ότι κάθε φορά δέχεται κι ένα γκολ περισσότερο.

Premier League: The Full Report (26/38)

Το γεγονός της εβδομάδας

Αφορά την εθνική Αγγλίας. Αρχικά ο Ρόι Χόντσον ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση να καλέσει ξανά τον Τζον Τέρι, ο οποίος δε θα είναι παρών στο Μουντιάλ της Βραζιλίας. Επιπλέον, δημοσιεύματα αναφέρουν πως σκέφτεται να δώσει μία ευκαιρία στον 18χρονο αριστερό μπακ της Σαουθάμπτον Λουκ Σο. Σε περίπτωση που αυτό γίνει, δεν αποκλείεται να μείνει εκτός και ένας ακόμη παίκτης της Τσέλσι, ο Άσλεϊ Κόουλ, ο οποίος ούτως ή άλλως έχει χάσει τη θέση του στο αρχικό σχήμα των "μπλε".

Premier League: The Full Report (26/38)

Αξίζει να προσέξετε

"Δε θα άλλαζα με κανέναν τον Ντέιβιντ Μάρσαλ" δήλωσε ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ και δεν έχει άδικο. Ο 28χρονος πραγματοποιεί εντυπωσιακή χρονιά, είναι αρκετές οι φορές που με τις επεμβάσεις του έχει κρατήσει την Κάρντιφ ενώ σύμφωνα με την Opta είναι ο πρώτος σε επεμβάσεις στην League έχοντας ήδη τριψήφιο αριθμό (101).

Όποιος έχει κουράγιο για ερωτήσεις, παρατηρήσεις, διαφωνίες ή διάλογο μπορεί να με βρει στο Twitter: @antonis_tsir

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ