PREMIER LEAGUE

Πιθανό "αντίο" της Λέστερ σε Μαχρέζ και Βάρντι

Leicester's Riyad Mahrez, right, celebrates with Leicester's Jamie Vardy after scoring a goal during the Champions League Group G soccer match between Leicester City and FC Copenhagen at the King Power stadium in Leicester, England, Tuesday, Oct. 18, 2016. (AP Photo/Rui Vieira)
Leicester's Riyad Mahrez, right, celebrates with Leicester's Jamie Vardy after scoring a goal during the Champions League Group G soccer match between Leicester City and FC Copenhagen at the King Power stadium in Leicester, England, Tuesday, Oct. 18, 2016. (AP Photo/Rui Vieira) AP

Η αποχώρηση των δύο πρωταγωνιστών της Λέστερ στην κατάκτηση του τίτλου του 2016, Ριγιάντ Μαχρέζ και Τζέιμι Βάρντι, είναι κάτι περισσότερο από πιθανή για το ερχόμενο καλοκαίρι κι ειδικά όσον αφορά στον Αλγερινό. Ποιες ομάδες δείχνουν ενδιαφέρον.

Οι προσδοκίες της Λέστερ ανέβηκαν κατακόρυφα μετά την εκπληκτική σεζόν 2015 - 2016, στο τέλος της οποίας πανηγύρισε τον τίτλο της Premier League. Και με τις "αλεπούδες" να πραγματοποιούν πορεία υποβιβασμού για ένα μεγάλο κομμάτι της φετινής αγωνιστικής περιόδου, η κριτική επικεντρώθηκε στον Κλάουντιο Ρανιέρι και στα "αστέρια" της ομάδας, Ριγιάντ Μαχρέζ και Τζέιμι Βάρντι. Με την έλευση του Γκρεγκ Σέικσπιρ η κατάσταση σημείωσε μεγάλη βελτίωση, εντούτοις όχι αρκετή για να κάνει τους δύο ποδοσφαιριστές να αφοσιωθούν πλήρως στην αγγλική ομάδα.

Για τον Βάρντι, αυτό που κυκλοφόρησε -από τη βρετανική " Independent"- την Πέμπτη (11/05) είναι ότι ενδιαφέρεται έντονα η Ατλέτικο Μαδρίτης και δη ο ίδιος ο Ντιέγκο Σιμεόνε για να τον πάρει στην ισπανική πρωτεύουσα, δίχως πάντως να γίνονται γνωστές οι προθέσεις του 30χρονου φορ.

Παράλληλα, έχει σημασία το γεγονός ότι από τις υπόλοιπες επιλογές των "ροχιμπλάνκος" για τη θέση (Μοράτα, Καβάνι, Σάντσες κ.α.), ο Άγγλος διεθνής είναι με διαφορά η φθηνότερη λύση. Το ενδεχόμενο μετακίνησης του Βάρντι σε άλλη ομάδα εντός Αγγλίας, φυσικά και παραμένει ανοιχτό, ειδικά αν λάβουμε υπόψη τη διστακτικότητα που συνήθως διακατέχει τους Βρετανούς να αφήσουν το Νησί.

Για τον Μαχρέζ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, καθότι παρουσιάζεται να έχει συνάψει προφορική συμφωνία με τη διοίκηση της Λέστερ, ώστε να του επιτρέψει να αποχωρήσει από το "King Power" το ερχόμενο καλοκαίρι. Έτσι, σύσσωμος ο βρετανικός Τύπος αντιμετωπίζει ως δεδομένη τη μεταγραφή του 26χρονου Αλγερινού. Οι ομάδες που εξετάζουν την περίπτωσή του είναι οι Άρσεναλ, Τότεναμ, Μαρσέιγ, Τσέλσι και Μπαρτσελόνα, με τις δύο τελευταίες όμως να τον βλέπουν ως εναλλακτική λύση για τα άκρα της επίθεσής τους.

Συνεπώς, οι "αλεπούδες" βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ στο να χάσουν τους δύο μεγαλύτερους -μαζί με τον Εν'Γκολό Καντέ- πρωταγωνιστές της ιστορικής κατάκτησης του τίτλου της Premier League το 2016. Αν μη τι άλλο, το ενδεχόμενο αυτό ήταν εξαιρετικά πιθανό και θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς οι αρμόδιοι θα ανταποκριθούν στη διαφαινόμενη πρόκληση της αντικατάστασης των δύο άσων.

Photo credit: AP Photo/Rui Vieira

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ