PREMIER LEAGUE

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Η Premier League φτάνει στο τέλος της και το Sport24.gr παραθέτει το Top 10 των μεταγραφών που έκαναν φέτος οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Αγγλίας. Δείτε ποιες είναι αυτές.

Για μία ακόμη χρονιά τα χρήματα που ξοδεύτηκαν από τις ομάδες της Premier League για μεταγραφές ήταν πολλά. Κάποιες εξ αυτών ήταν επιτυχημένες, άλλες αποτυχημένες και άλλες απλώς βοήθησαν την ομάδα τους.

Το πρωτάθλημα ολοκληρώνεται, πολλές από τις εκκρεμότητες έχουν ήδη διευθετηθεί καθώς γνωρίζουμε τον πρωταθλητή και τις δύο από τις τρεις ομάδες που θα πέσουν, κι έτσι το Sport24.gr κοσκινίζει όλες τις μεταγραφές που έγιναν και αναδεικνύει τις 10 καλύτερες.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι πως στη λίστα δεν περιλαμβάνονται ονόματα όπως των Ντάνιελ Στάριτζ, Ντεμπά Μπα και Μούσα Σισοκό, αφού αυτοί αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο και δεν ήταν με τη νέα τους ομάδα όλη τη χρονιά. Επιπλέον, βασικό κριτήριο για την κατάταξη αποτελεί εκτός της κλάσης του παίκτη, τόσο το ποσό που δόθηκε για εκείνον όσο και το αν θα έχει μεταπωλητική αξία.

Νο 10. Ρόμπερτ Σνόντγκρας (Νόριτς, 3 εκ. ευρώ)

Οι σεζόν του με τη Λιντς ήταν η μία καλύτερη από την άλλη. Τα τελευταία χρόνια φλέρταρε με τη μεταγραφή του στην Premier League κι αυτή ήρθε το προηγούμενο καλοκαίρι. Ο Σκωτσέζος έδειξε πως αξίζει να βρίσκεται σε αυτό το επίπεδο, αποτέλεσε σε όλη τη σεζόν τον μαέστρο της Νόριτς, πέτυχε πέντε γκολ, έβγαλε ισάριθμες ασίστ και επιβεβαίωσε πως τα "καναρίνια" έκαναν μία εξαιρετική επιλογή.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 9. Αρούνα Κονέ (Γουίγκαν 3,5 εκ. ευρώ)

Είναι όλη η επίθεση της Γουίγκαν και το ποσό που δαπανήθηκε για την απόκτησή του ήταν τρεις φορές μικρότερο από αυτό που πήραν οι "λάτικς" για να παραχωρήσουν τον Βίκτορ Μόουσες. Ο Ιβοριανός, ο οποίος τα προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις", αποφάσισε να πάει σε μία ομάδα που μάχεται για τη σωτηρία της και με έντεκα γκολ και πέντε ασίστ κάνει ό,τι μπορεί.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 8. Μοχάμεντ Ντιαμέ (Γουέστ Χαμ, ελεύθερος)

Έχει κάνει εκπληκτική χρονιά και δικαιώνει πανηγυρικά τα "σφυριά" που τον πίστεψαν παρά το πρόβλημα υγείας που έχει. Οι εμφανίσεις του ειδικά με τους μεγάλους ήταν εντυπωσιακές, με χαρακτηριστικότερη εκείνη επί της Τσέλσι όταν μπήκε αλλαγή και έφερε τα πάνω κάτω δίνοντας στην ομάδα του τη νίκη με 3-1. Από τον Ιανουάριο άρχισαν ομάδες να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για την απόκτησή του, ενώ η Γουέστ Χαμ έφτασε στο σημείο να πει εσκεμμένα ότι τραυματίστηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα (επέστρεψε πολύ πιο γρήγορα), προκειμένου να μην υπάρξουν προτάσεις.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 7. Ρομελού Λουκακού (Γουέστ Μπρομ, δανεικός)

Αν δεν είχε αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού, τότε θα ήταν σε ακόμα ψηλότερη θέση. Στην Τσέλσι δεν πήρε ευκαιρίες και φρόντισε με τη Γουέστ Μπρομ να δείξει το ταλέντο του. Ειδικά από τον Ιανουάριο και μετά, όταν προέκυψε το πειθαρχικό παράπτωμα του Πίτερ Οντεμβίγκι, πήρε φανέλα βασικού και αποτελεί ένα πάρα πολύ καλό δίδυμο μαζί με τον Σέιν Λονγκ. Συν τοις άλλοις, τα 14 γκολ σε 17 παιχνίδια που έχει παίξει βασικός, μόνο αρνητική επίδοση δε συνιστούν για έναν 19χρονο.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 6. Εντέν Αζάρ (Τσέλσι, 35 εκ. ευρώ)

Η μεταγραφή του προκάλεσε αίσθηση, αφού ήταν ένας παίκτης που είχε απασχολήσει σχεδόν όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Με εννιά γκολ και ισάριθμες ασίστ μπήκε στους υποψήφιους για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς. Φυσικά οι ικανότητές του είναι απίστευτες και το μόνο ψεγάδι που μπορεί να του βρει κανείς είναι πως του πήρε λίγο καιρό να προσαρμοστεί στο Νησί, ενώ υπήρξαν παιχνίδια στα οποία χάθηκε δεδομένης της αξίας του.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 5. Ρόμπιν φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, 27 εκ. ευρώ)

Πρόκειται για έναν από τους βασικούς λόγους που η Γιουνάιτεντ πήρε το πρωτάθλημα. Θα βγει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ έγινε αμέσως σύνθημα στα χείλη των οπαδών της. Πραγματική μηχανή γκολ, η οποία έδωσε και οκτώ ασίστ. Γιατί δε βρίσκεται ακόμα πιο ψηλά; Ο μόνος λόγος είναι πως το ποσό που δόθηκε ήταν πολύ μεγάλο για έναν 29χρονο που σε έναν χρόνο θα έμενε ελεύθερος.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 4. Κριστιάν Μπεντέκ (Άστον Βίλα, 9 εκ. ευρώ)

Αποτελεί μία από τις αποκαλύψεις της σεζόν. Τους Εντέν Αζάρ και Ρομελού Λουκακού οι περισσότεροι τους γνώριζαν εδώ και τουλάχιστον 2-3 χρόνια. Ο Μπεντέκ, όμως, δεν ήταν τόσο γνωστός. Παρόλα αυτά στην πρώτη του σεζόν στην Αγγλία πήρε από το χεράκι την Άστον Βίλα, την οποία προσπαθεί να οδηγήσει στη σωτηρία. Στα 22 του είναι τέταρτος σκόρερ της Premier League με 18 γκολ και έχει σκοράρει το 42% των τερμάτων της Βίλα. Φυσικά ήδη βρίσκεται στη λίστα μεγαλύτερων ομάδων.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 3. Γιαν Βερτόνχεν (Τότεναμ, 12,5 εκ. ευρώ)

Συστήθηκε στο αγγλικό κοινό με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Από την πρώτη του χρονιά μπήκε στην καλύτερη ενδεκάδα του πρωταθλήματος και ήταν με διαφορά ο καλύτερος αμυντικός της φετινής Premier League. Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως είχε συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο με τον Άγιαξ και δεν ανανέωνε κι έτσι τον έκανε δικό της χωρίς να δαπανήσει ένα αστρονομικό ποσό. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι οι αντίπαλοι που έπρεπε να νικήσει για να τον αποκτήσει με πρώτο τη μισητή συμπολίτισσα Άρσεναλ.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

Νο 2. Σάντι Καθόρλα (Άρσεναλ, 19 εκ. ευρώ)

Ήταν μία από τις πιο έξυπνες μεταγραφές της φετινής Premier League. Με διαφορά ο καλύτερος παίκτης της Άρσεναλ φέτος. Δεν έχει χάσει παιχνίδι στο πρωτάθλημα, έχει σημειώσει 12 γκολ κι έχει σερβίρει 7 ασίστ. Ωστόσο, αυτά που κάνει στο γήπεδο και το πόσο σημαντικός ήταν για τους "κανονιέρηδες" φέτος δεν περιγράφεται με αριθμούς. Δεδομένα θα κόστιζε πολύ περισσότερα χρήματα, αν η Μάλαγα δεν είχε ανάγκη να τον πουλήσει το καλοκαίρι λόγω των οικονομικών της προβλημάτων.

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League
© GETTY IMAGES

Νο 1. Μίτσου (Σουόνσι, 2,5 εκ. ευρώ)

Δεν υπήρχε καλύτερη μεταγραφή από τον Μίτσου στη φετινή Premier League. Το επιτελείο του Μίκαελ Λάουντρουπ έκανε τις πιο εύστοχες μεταγραφές με διαφορά. Οι Τσίκο, Τζόναθαν ντε Γκουσμάν και Κι Σουνγκ-Γιουνγκ αποδείχτηκαν λίρα εκατό, αλλά bargain of the season δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τον Ισπανό επιθετικό. Αποκτήθηκε με ψίχουλα, πέτυχε 17 γκολ βοήθησε τα μέγιστα για να πάρει η ομάδα του τον πρώτο μεγάλο τίτλο στην ιστορία της και πλέον κοστολογείται από τους "κύκνους", οι οποίοι τον Ιανουάριο φημολογείται πως απέρριψαν πρόταση 24 εκατομμυρίων ευρώ, στα 41 εκατομμύρια ευρώ!

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές της φετινής Premier League

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ