PREMIER LEAGUE

Οι 4 "μονομάχοι" του τίτλου στην Premier League

Οι 4 "μονομάχοι" του τίτλου στην Premier League

Την Κυριακή "συγκρούονται" οι 4 πρωτοπόροι της Premier League και το Sport24.gr βλέπει το υπόλοιπο πρόγραμμα και αναλύει τα υπέρ και τα κατά των Λέστερ, Τότεναμ, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, οι οποίες μπαίνουν στην τελική ευθεία διεκδικώντας τον τίτλο

Πριν ξεκινήσει η φετινή Premier League οι συντάκτες της "Guardian" έκαναν τις προβλέψεις τους και "έβλεπαν" την Τσέλσι πρωταθλήτρια, ενώ την Λέστερ να υποβιβάζεται, τερματίζοντας προτελευταία (19η).

Ο Χίντινκ (αντικαταστάτης του Μουρίνιο) δεν ντρέπεται να πει πως η Τσέλσι δίνει "μάχη" παραμονής, ενώ η Λέστερ μετά από 25 αγωνιστικές είναι στην κορυφή και μάλιστα με +5 από Τότεναμ, Άρσεναλ και +6 από την Μάντσεστερ Σίτι.

Αυτές οι 4 συγκρούονται σε 2 αναμετρήσεις που δημιουργούν την "Super Sunday", την σπουδαία Κυριακή με τον 1ο να αντιμετωπίζει τον 3ο και τον 2ο τον 4ο.

Πριν από τις "μάχες", Άρσεναλ - Λέστερ και Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ, το Sport24.gr δεν θα κάνει προβλέψεις, απλά θα ρίξει μία ματιά στο πρόγραμμα των "μονομάχων" μέχρι το φινάλε, τονίζοντας για τον καθένα τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά του...

Λέστερ (53 βαθμοί)

Το πρώτο μεγάλο όπλο της Λέστερ είναι φυσικά η διαφορά που έχει από τους υπόλοιπους τρεις στον βαθμολογικό πίνακα.

Το δεύτερο μεγάλο όπλο είναι το γεγονός πως παίζει μόνο στο πρωτάθλημα. Δεν παίζει στην Ευρώπη όπως κάνουν όλοι οι άλλοι, ενώ έχει αποκλειστεί από FA Cup και League Cup.

Μετά τα σπουδαίο ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο, η ομάδα του Κλάουντιο Ρανιέρι θα κάνει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων, μέσα στο οποίο η Τότεναμ παίζει 3 φορές και από 2 οι Άρσεναλ και Σίτι.

Βέβαια, αναφερθήκαμε στα δύο μεγάλα όπλα της Λέστερ και... κάτι δεν πάει καλά. Όντως, Τα δύο μεγάλα όπλα είναι οι Τζέιμι Βάρντι και Ριγιάντ Μαχρέζ, οι οποίοι έχουν πετύχει τα 32 από τα 47 γκολ της ομάδας του και φαντάζουν ασταμάτητη. Είναι όμως;

Όχι σε σύγκριση με την Τότεναμ, αλλά σε σύγκριση με τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι, η Λέστερ είναι πολύ άπειρη ομάδα, ενώ ο προπονητής, ο Κλάουντιο Ρανιέρι, δεν έχει κατακτήσει ποτέ πρωτάθλημα!

Αμυντικά οι "αλεπούδες" είναι η χειρότερη ομάδα από τις 4 που διεκδικούν τον τίτλο, ενώ πλέον η λογική λέει πως θα αρχίσουν το άγχος και η πίεση να υπάρχουν.

Η Νόριτς το 1993 και η Νιούκαστλ το 1996 δεν άντεξαν μέχρι το τέλος και η Λέστερ αν καταφέρει να πάρει τον τίτλο στην Premier League θα κάνει μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του ποδοσφαίρου.

Αρκετά ιδιαίτερο είναι το πρόγραμμά της, καθώς μετά το ματς με την Άρσεναλ στο Λονδίνο έχει αυτό που θα χαρακτηρίζονταν... βατό πρόγραμμα, μέχρι την κόλαση των 3 τελευταίων αγωνιστικών κόντρα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έβερτον και Τσέλσι.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Άρσεναλ - Λέστερ

Λέστερ - Νόριτς

Λέστερ - Γουέστ Μπρομ

Γουότφορντ - Λέστερ

Λέστερ - Νιούκαστλ

Κρίσταλ Πάλας - Λέστερ

Λέστερ - Σαουθάμπτον

Σάντερλαντ - Λέστερ

Λέστερ - Γουέστ Χαμ

Λέστερ - Σουόνσι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Λέστερ

Λέστερ - Έβερτον

Τσέλσι - Λέστερ

Οι 4 "μονομάχοι" του τίτλου στην Premier League

Τότεναμ (48 βαθμοί)

Βάσει αριθμών η Τότεναμ είναι πιο φορμαρισμένη ομάδα στην Premier League, έχοντας 1 βαθμό περισσότερο από την Λέστερ στα τελευταία 10 ματς (22 έναντι 21) και 5 περισσότερους από Άρσεναλ και Σίτι (17).

Η φόρμα είναι το δεύτερο μεγάλο όπλο για την ομάδα του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, καθώς το πρώτο είναι η άμυνα. Έχει την καλύτερη στην Αγγλία, έχοντας δεχτεί μόλις 19 γκολ σε 25 ματς.

Δείχνει μάλιστα η άμυνα το ίδιο καλή με τον Κέβιν Βίμερ ως παρτενέρ του Τόμπι Αλντερβάιρελντ, με τον Γιαν Βερτόνχεν να έχει χάσει τα τελευταία δύο ματς λόγω τραυματισμού και στην καλύτερη περίπτωση θα επιστρέψει τέλη Μαρτίου.

Αν στην άμυνα ο Ποτσετίνο φαίνεται να έχει λύσεις, δεν ισχύει το ίδιο και στην επίθεση. Ο Χάρι Κέιν έχει βρει την φόρμα του, αλλά σε περίπτωση τραυματισμού η Τότεναμ... την πάτησε! Δεν έχει κανέναν σοβαρό παίκτη που να μπορεί να παίξει στην κορυφή της επίθεση, κυρίως όταν η ομάδα δίνει μάχη για την κορυφή της βαθμολογίας.

Φυσικά, το μεγάλο μειονέκτημα των "σπερς" είναι απειρία. Υπάρχει ταλέντο άφθονο, αλλά με την εμπειρία ισχύει το αντίθετο και αν η Τότεναμ πάρει το πρωτάθλημα (το αξίζει για πολλούς), τότε η επιτυχία του Ποτσετίνο θα είναι τεράστια.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ

Τότεναμ - Σουόνσι

Γουέστ Χαμ - Τότεναμ

Τότεναμ - Άρσεναλ

Άστον Βίλα - Τότεναμ

Τότεναμ - Μπόρνμουθ

Λίβερπουλ - Τότεναμ

Τότεναμ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Στόουκ - Τότεναμ

Τότεναμ - Γουέστ Μπρομ

Τσέλσι - Τότεναμ

Τότεναμ - Σαουθάμπτον

Νιούκαστλ - Τότεναμ

Οι 4 "μονομάχοι" του τίτλου στην Premier League

Άρσεναλ (48 βαθμοί)

Αν νικήσει την Λέστερ την Κυριακή η Άρσεναλ να πλησιάσει την κορυφή στους 2 βαθμούς μάλλον θα γίνει αυτόματα πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

Η ομάδα προέρχεται από κρίση, καθώς πριν από το "διπλό" με Μπόρνμουθ είχε 3 σερί ματς χωρίς γκολ (!) και 3 σερί ματς χωρίς νίκη.

Ο Αλέξις Σάντσες όμως έχει επιστρέψει από τραυματισμό και ο Αρσέν Βενγκέρ ελπίζει πως μαζί με τον Μεσούτ Εζίλ μπορούν να την οδηγήσουν στον τίτλο.

Ο Τουρκο-Γερμανός είναι ξανά ο καλύτερος επιτελικός μέσος στον κόσμο, δεν υπάρχει καλύτερος δημιουργός, ενώ οι "κανονιέρηδες" έχουν και τον Πετρ Τσεχ, έναν γεννημένο πρωταθλητή, κάτι που έλειπε τα προηγούμενα χρόνια από το ρόστερ της.

Το επόμενο 20ήμερο είναι πολύ κρίσιμο, καθώς μετά την Λέστερ πάει "Ολντ Τράφορντ" και αφού υποδεχτεί την Σουόνσι, παίζει στην έδρα της Τότεναμ.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Άρσεναλ - Λέστερ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Σουόνσι

Τότεναμ - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Γουέστ Μπρομ

Έβερτον - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Γουότφορντ

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Κρίσταλ Πάλας

Σάντερλαντ - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Νόριτς

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ

Άρσεναλ - Άστον Βίλα

Οι 4 "μονομάχοι" του τίτλου στην Premier League

Μάντσεστερ Σίτι (47 βαθμοί)

Με τον αρχηγό, Βενσάν Κομπανί, στην 11άδα έχει ποσοστό νικών 77.8% η Μάντσεστερ Σίτι και χωρίς αυτόν μόλις 43.8%.

Ο Βέλγος αμυντικός επιστρέφει από τραυματισμό και αυτό είναι το καλύτερο νέο για τον Μανουέλ Πελεγκρίνι, όπως και η επιστροφή του Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος ξεπέρασε το τελευταίο πρόβλημά του και έχει 6 γκολ στις 4 τελευταίες αγωνιστικές.

Οι επιστροφές των Αγκουέρο και Κομπανί είναι το μεγάλο όπλο, μαζί με την εμπειρία, καθώς οι "πολίτες" είναι οι μόνοι από τους 4 διεκδικητές που έχουν πάρει πρωτάθλημα την τελευταία δεκαετία!

Μάλλον αρνητικό είναι πως ήδη έχει ανακοινωθεί η πρόσληψη του Γκουαρδιόλα για το καλοκαίρι. Μετά από την ανακοίνωση ήρθε η εντός έδρας ήττα από την Λέστερ!

Στην έδρα της μάλιστα έχει ήδη 3 ήττες φέτος, ενώ είχε μόλις 2 τα τελευταία 2 χρόνια. Επίσης, υπάρχει πρόβλημα και κόντρα στους πρωτοπόρους, καθώς δεν έχει καμία νίκη σε 7 ματς κόντρα σε Λέστερ, Άρσεναλ, Τότεναμ, Γουέστ Χαμ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μόνο με την Λέστερ έχει παίξει στον 2ο γύρο από τις παραπάνω, έχει να πάει και στο "Άνφιλντ", άρα εύκολο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το πρόγραμμά της.

Παίζει και με την Λίβερπουλ στον τελικό του League Cup, παίζει και με την Τσέλσι στο FA Cup, έχει και το Champions League. Χαμός!

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι (αναβλήθηκε / δεν έχει οριστεί ημερομηνία διεξαγωγής)

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα

Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Μπόρνμουθ - Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Γουέστ Μπρομ

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ

Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ

Σουόνσι - Μάντσεστερ Σίτι

Οι 4 "μονομάχοι" του τίτλου στην Premier League
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ