PREMIER LEAGUE

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

Η Premier League έχει τη βασίλισσά της: η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδειξε στην Τσέλσι ποιος κάνει κουμάντο στο Νησί, έκανε το "5Χ5" και σπάει κάθε ρεκόρ. Το Sport24.gr αναλύει το νέο θαύμα του Φέργκιουσον.

Μετά από τις Τότεναμ (3-0) και Άρσεναλ (8-2) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε "στεγνό καθάρισμα" και στην τρίτη Λονδρέζα της παρέας, την Τσέλσι, και με την κυριακάτικη επικράτηση με 3-1 το απόγευμα της Κυριακής έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στους επίδοξους μνηστήρες του τίτλου:

"Το αφεντικό είναι εδώ, πεινασμένο για τον ιστορικό 20ο τίτλο του πρωταθλητή και όποιος θέλει να αμφισβητήσει την πρωτοκαθεδρία μας ας κάνει τον κόπο να μας ξεπεράσει στη βαθμολογία".

Αυτό βέβαια εύκολα λέγεται, δύσκολα όμως γίνεται, αν αναλογιστεί κανείς ότι η αρμάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (μακράν η πιο φορμαρισμένη αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη, η οποία εκτός των άλλων δείχνει ανεπηρέαστη από τραυματισμούς βασικών στελεχών της) έχει να παρουσιάσει με το καλημέρα της φετινής Premier League ουκ ολίγα αξιοζήλευτα επιτεύγματα.

Καταρχήν είναι αυτό το "5 στα 5" που της έχει επιτρέψει να στρογγυλοκάθεται εδώ και λίγες ώρες στην πολυθρόνα της κορυφής (+2 από τη συμπολίτισσα Σίτι που είχε την πρώτη απώλεια βαθμών κόντρα στη Φούλαμ και +5 από την Τσέλσι του φιλόδοξου Βίλας-Μπόας), και το οποίο δεν είναι κάτι που συναντάει κανείς εύκολα στο πλέον ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του κόσμου, το αγγλικό.

Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι τέτοιο εντυπωσιακό αήττητο ξεκίνημα έχουν να κάνουν οι "κόκκινοι διάβολοι" από το 1985, πριν δηλαδή αρχίσει η εποχή Φέργκιουσον στον πάγκο (ανέλαβε το τιμόνι το 1986), όταν είχαν ακόμα μόλις 7 πρωταθλήματα!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

"Πάμε φουλ για το 20ο", η πιθανή ατάκα του Φέργκιουσον στον "Fred the Red"

"Δεν είχα ποτέ στο παρελθόν μία ομάδα που να ανοίγει τη σεζόν τόσο εμφατικά και η οποία να σκοράρει με τόσο μεγάλη συχνότητα (σ.σ 21 τέρματα, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρει με μέσο όρο κάτι παραπάνω από 4 γκολ ανά ματς).

Είναι ένα εντελώς ανεξερεύνητο έδαφος για μένα και για το να λέω αυτό στα 69 μου χρόνια είναι κάτι σημαντικό. Είμαι ενθουσιασμένος και γιατί να μην είμαι;", τόνισε αναφορικά με την πυραυλοκίνητο εκκίνηση της ομάδας του ο Σκωτσέζος, ο οποίος στη συνέχεια έκανε λόγο για... μπανάνες και φούσκες!

"Φυσικά, δεν μπορείς παρά να αναρωτιέσαι για το αν θα διαρκέσει όλο αυτό, όμως έχοντας περάσει μία ζωή μέσα στα γήπεδα, έχω διδαχτεί ότι υπάρχει πάντα μία μπανανόφλουδα που σε περιμένει να την πατήσεις στη γωνία.

Ρωτάω τον εαυτό μου "Θα σκάσει κάποια στιγμή η φούσκα;". Από τη στιγμή όμως που είμαστε σε εξαιρετική φόρμα έχω κάθε λόγο να πιστεύω ότι αυτή η χρονιά θα είναι καλή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ".

Την ίδια στιγμή που έλεγε τα συγκεκριμένα λόγια, οι στατιστικολόγοι θα έπρεπε πάντως να χαμογελούν πονηρά, έχοντας ανακαλύψει ότι η Γιουνάιτεντ μπορεί να καμαρώνει για ένα ακόμα ρεκόρ πέρα από το εκπληκτικό "5Χ5".

Αυτό έχει να κάνει με τις συνεχόμενες εντός έδρας νίκες σε ματς πρωταθλήματος, οι οποίες έφτασαν πλέον στον μαγικό αριθμό (18), ισοφαρίζοντας ένα ρεκόρ που κρατούσε για πάνω από έναν αιώνα: συγκεκριμένα από τη σεζόν 1904-05!

Οι πιθανότητες μάλιστα είναι υπέρ της Γιουνάιτεντ για να κάνει το μοναδικό ρεκόρ των 19 σερί νικών στο "Ολντ Τράφορντ" καθώς ο επόμενος επισκέπτης της στο "Θέατρο των Ονείρων" για το πρωτάθλημα είναι η νεοφώτιστη Νόριτς την 1η του Οκτώβρη.

Αν μάλιστα γίνει το "λογικό" (όσο και αν στην Premier League μπορούν να συμβούν τα ΠΑΝΤΑ, ακόμα και να χάσει ο πρώτος από τον τελευταίο χωρίς απαραίτητητα να "κοιμηθεί ο Θεός"), τότε στις 22 Οκτωβρίου θα την περιμένει η απόλυτη πρόκληση, να πανηγυρίσει το "20 στα 20" απέναντι στην μισητή συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

Η γκολάρα του Νάνι στο 100ο του παιχνίδι με την κόκκινη φανέλα...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

... συνοδεύεται από την τούμπα σήμα-κατατεθέν του Πορτογάλου

Από την πλευρά του πάντως ο Άλεξ Φέργκιουσον μόνο στα σύννεφα δεν πετάει, με τον πλέον πολυνίκη τεχνικό στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου να παραδίδει μαθήματα προς τους νεότερους στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με την Τσέλσι.

"Για τους ουδέτερους το παιχνίδι ήταν ανοιχτό και φανταστικό. Εμείς όμως κάναμε δύσκολη τη ζωή μας πουλώντας πολλές φορές τη μπάλα.

Στο πρώτο μέρος η Τσέλσι θα μπορούσε να σκοράρει δύο ή τρεις φορές", τόνισε ο Φέργκι, ο οποίος "πρόδωσε" και το μυστικό της φετινής Γιουνάιτεντ.

"Βλέπω καθημερινά τους παίκτες μου στις προπονήσεις και ξέρω τις δυνατότητές τους. Η Τσέλσι μας έδωσε μαθήματα τα προηγούμενα χρόνια ξεκινώντας πολύ δυνατά και αναγκάζοντάς μας να την κυνηγούμε με άγχος.

Επιμείναμε φέτος στο να βάλουμε περισσότερη ένταση στην καλοκαιρινή προετοιμασία και έτσι μπήκαμε πιο φορτσάτα στο πρωτάθλημα.

Εδώ θα πρέπει να πω ότι δεν ήταν δύσκολο να βάλω τους παίκτες να πατήσουν γκάζι από την αρχή επειδή στο ρόστερ έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες που είναι προετοιμασμένοι να τρέχουν ασταμάτητα.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

Το "σύνδρομο Μόσχας" του Τζον Τέρι κόλλησε και ο Γουέιν Ρούνι

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

... έτσι έχασε την ευκαιρία για να φτάσει τα 10 γκολ σε 5 ματς

Ο ενθουσιασμός του συγκεκριμένου γκρουπ είναι μοναδικός. Έχουν τέτοια ενέργεια που δεν μπορεί να τους σταματήσει τίποτα".

Και πως άραγε να σταματήσεις μία ομάδα που νικάει 3-1 την Τσέλσι χωρίς να πιάσει τα επίπεδα απόδοσης προηγούμενων αγώνων της;

Που αγωνίζεται με τον 19χρονο Φίλ Τζόουνς (ο ρούκι της Γιουνάιτεντ είναι πραγματική αποκάλυψη) και τον Τζόνι Έβανς στο κέντρο της άμυνας λόγω των τραυματισμών των παγκοσμίων άσων Φέρντιναντ και Βίντιτς;

Που έχει τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος (9 γκολ ο Ρούνι, έχει σκοράρει και στα 5 ματς);

Που διαθέτει τους πλέον προικισμένους και απρόβλεπτους ακραίους χαφ (Γιανγκ και Νάνι);

Που έχει τέλος κάτω από την εστία τον 20χρονο Νταβίδ Ντε Χέα, που είναι αυτή τη στιγμή ο γκολκίπερ με τις περισσότερες αποκρούσεις στο πρωτάθλημα;

Κακά τα ψέματα, όποιος θέλει να εκτοπίσει τη Γιουνάιτεντ από την κορυφή στην οποία έχει θρονιαστεί ουσιαστικά από το 1993 (απόλυτη κυρίαρχος με 12 στους 19 τίτλους), θα πρέπει να βγάλει απλούστατα περισσότερα όπλα από τη φαρέτρα του.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

Μάτα, Μεϊρέλες και Στάριτζ δεν μπόρεσαν να αλλάξουν τη μοίρα της Τσέλσι...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κόκκινη Dream Team

... όταν ο Φερνάντο Τόρες αστοχεί μπροστά σε άδειο τέρμα

Αυτό θα πρέπει να αντιλήφθηκε και το απόγευμα της Κυριακής ο Αντρέ-Βίλας Μπόας, ο οποίος αν και είδε την ομάδα του να δημιουργεί 21 ευκαιρίες στο "Ολντ Τράφορντ" και να είναι άκρως ανταγωνιστική (σε αντίθεση με την παράδοση άνευ όρων στο περσινό αντίστοιχο ματς που έπαιζε τον τίτλο) εντούτοις γνώρισε την πρώτη του ήττα ως προπονητής μετά από τον Απρίλιο του 2010 (Ακαδέμικα-Μπενφίκα 2-3).

Πλέον είναι στο -5 από την κορυφή και καλείται να αντιγράψει επιτυχημένα αυτό που έκανε ο Φέργκιουσον τόσα και τόσα χρόνια.

Να ξεκινάει δηλδή από μειονεκτική θέση το φθινόπωρο και να καταλήγει -σχεδόν πάντα- με μία κούπα στα χέρια την Άνοιξη. Η συνέχεια επί της μαγικής οθόνης της Premier League...

Μάντσεστερ Γ. - Τσέλσι 3-1

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ