PREMIER LEAGUE

Λέστερ και Ρανιέρι στο στόχαστρο του αγγλικού Τύπου

Λέστερ και Ρανιέρι στο στόχαστρο του αγγλικού Τύπου

Η Λέστερ απέτυχε για πολλοστή φορά να αλλάξει το αγωνιστικό πρόσωπό της και ο αγγλικός Τύπος εξαπολύει "πυρά" κατά του Ρανιέρι. Οι κατηγορίες του Ιταλού προς τους παίκτες του και ορισμένα ενδεικτικά στατιστικά της κατάπτωσης.

Την περασμένη εβδομάδα ο αγγλικός Τύπος μιλούσε για την τεράστια δυσκολία της Λέστερ και δη του Κλαούντιο Ρανιέρι να γυρίσουν την απροσδόκητη κατάσταση στην οποία έχει επέλθει η αγγλική ομάδα, με συνέπεια να κινδυνεύει με υποβιβασμό (βρίσκεται στο +1 από την επικίνδυνη ζώνη).

Η διοίκηση προέβη σε επίσημη ανακοίνωση, ώστε να καταστήσει ξεκάθαρο πως ο Ιταλός προπονητής λαμβάνει την απόλυτη στήριξή της, αιτιολογώντας το ως εξής: “η απροσδόκητη επιτυχία που επιτεύχθηκε στις πρόσφατες σεζόν, βασιζόταν στη σταθερότητα, στην ομαδικότητα και στην αφοσίωση για να ξεπεραστεί ακόμη κι η μεγαλύτερη πρόκληση”.

Με το πέρας της ανακοίνωσης, λοιπόν, ήρθε η πρώτη μεγάλη πρόκληση. Συγκεκριμένα την Κυριακή (12/1), όμως η αντίδραση των "αλεπούδων" ήταν απογοητευτική, καθώς ηττήθηκαν εύκολα από τη Σουόνσι στην Ουαλία.

Κάπως έτσι, σήμερα η Λέστερ έχει δώσει έναν επιπλέον καλό λόγο σε κόσμο και ΜΜΕ να αναρωτιόνται γιατί το αξιοθαύμαστο οικοδόμημα του Ρανιέρι οδηγήθηκε σε αυτό το σημείο.

Λέστερ και Ρανιέρι στο στόχαστρο του αγγλικού Τύπου
© PA

Έχει τη χειρότερη βαθμολογική συγκομιδή από όλες τις επαγγελματικές αγγλικές ομάδες το 2017, με μία ισοπαλία και πέντε ήττες σε έξι παιχνίδια, ενώ δεν έχει σκοράρει ούτε μία φορά!

Ενδεικτικά παραδείγματα της κατάπτωσης έρχονται μέσω στατιστικής σύγκρισης της περσινής και της φετινής Λέστερ, στο ίδιο σημείο της σεζόν (σ.σ. 25 παιχνίδια), την οποία επιμελήθηκε η " Mirror".

Κατηγορία 2016 - 2017 2015 - 2016
Γκολ υπέρ 24 47
Γκολ κατά 43 27
Τελικές εντός στόχου 120 81
Γκολ ανά 94' 48'
Μηδέν παθητικό 5 ματς 15 ματς

Σαφώς και ουδείς περίμενε ότι θα βλέπαμε ανάλογη πορεία με την περσινή, αλλά αυτή η εικόνα μοιάζει αδιανόητη στα μάτια της κοινής γνώμης. Από την πλευρά του, ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος έριξε σημαντικό μερίδιο ευθύνης προς τους παίκτες του, υποστηρίζοντας ότι σε ορισμένους έχει δώσει περισσότερες ευκαιρίες από όσες άξιζαν.

Σε ερώτηση αναφορικά με το αν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να οδηγήσει την ομάδα, απάντησε ότι “πάντα αμφισβητώ τον εαυτό μου, αλλά πάντα καταλήγω πως 'έλα τώρα, μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο'”. Πάντως, ο αγγλικός Τύπος δεν δείχνει να συμφωνεί με την τελευταία τοποθέτηση του Ιταλού προπονητή.

Δείτε εδώ τα σημαντικότερα πρωτοσέλιδα του διεθνή Τύπου

Έχοντας πρωτοσέλιδο τον αγανακτισμένο Βάρντι, η "Mirror" αναφέρει πως “Με έχεις απογοητεύσει”.

Λέστερ και Ρανιέρι στο στόχαστρο του αγγλικού Τύπου

Η "Daily Mail" το πήγε ένα βήμα παραπέρα, καθώς έχει συνοδεύει μια φωτογραφία του Ρανιέρι να πιάνει τη μύτη του με τη λέξη: “Βρωμάς”!

Λέστερ και Ρανιέρι στο στόχαστρο του αγγλικού Τύπου

Η "Daily Express" αναφέρεται επίσης στον Ιταλό, λέγοντας πως “δεν είναι πια ο 'ωραίος τύπος'”.

Λέστερ και Ρανιέρι στο στόχαστρο του αγγλικού Τύπου

Η "Telegraph" χρησιμοποιεί τον Κάσπερ Σμάιχελ, την ώρα που πιάνει το πρόσωπό του απογοητευμένος και αναγράφει χαρακτηριστικά: “Μην κοιτάς τώρα”.

Λέστερ και Ρανιέρι στο στόχαστρο του αγγλικού Τύπου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ανακοίνωση - στήριξη της Λέστερ στον Ρανιέρι

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ