PREMIER LEAGUE

Last day Premier League

Last day Premier League

Η τελευταία αγωνιστική θα κρίνει την πρωταθλήτρια ομάδα στην Πρέμιερ Λιγκ. Επιστροφή στο παρελθόν με τα θρίλερ της τελευταίας αγωνιστικής στην Αγγλία. (videos)

Δεν είναι η πρώτη φορά που ομάδα θα αναδειχθεί πρωταθλήτρια την τελευταία αγωνιστική στην Αγγλία. Η Λίβερπουλ ελπίζει σε ήττα της Σίτι στην έδρα της από την Γουέστ Χαμ και δική της νίκη επί της Νιουκάστλ για να... αρπάξει το πρωτάθλημα από τους "πολίτες".

Η απουσία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τις διεκδικήτριες ομάδες του πρωταθλήματος άλλαξε την εικόνα της Πρέμιερ Λιγκ αλλά δεν μείωσε την ανταγωνιστικότητα της καθώς μετά από πολλά χρόνια η Λίβερπουλ διεκδίκησε περισσότερο από κάθε άλλη φορά το πρωτάθλημα τα τελευταία 24 χρόνια.

Το παρελθόν κυνηγάει πολλές ομάδες στην Αγγλία που διεκδίκησαν το πρωτάθλημα μέχρι την τελευταία αγωνιστική. Ξεκινώντας από το σοκ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1968 και την ήττα από την Σάντερλαντ μέχρι την ανάδειξη της Σίτι πρωταθλήτρια Αγγλίας το 2012 μετά από 44 χρόνια!

Θυμηθείτε την επική νίκη της Αρσεναλ επί της Λίβερπουλ το 1989 και το θρίλερ με την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Μπλάκμπερν το 1995. Δείτε videos.

Mάντσεστερ Γ. - Σάντερλαντ 1-2 (1968)

Το 1968, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών για πρώτη φορά στην ιστορία της και ήθελε νίκη στο "Ολντ Τράφορντ" την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος με αντίπαλο την Σάντερλαντ, για να πανηγυρίσει και την κατάκτηση του τίτλου στην Αγγλία.

Οι παίκτες του Ματ Μπάσμπι δεν άντεξαν την πίεση και ηττήθηκαν με 2-1 δίνοντας την ευκαιρία στην Μάντσεστερ Σίτι να κατακτήσει το πρωτάθλημα με την εκτός έδρας νίκη επί της Νιουκάστλ με 4-3.

Tότεναμ - Άρσεναλ 0-1 (1971)

Την σεζόν 1970-71 η Άρσεναλ κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της το νταμπλ. Στον τελικό του Κυπέλλου νίκησε 2-1 την Λίβερπουλ. Οι φίλαθλοι των "κανονιέρηδων" θα θυμούνται για πάντα τον Τσάρλι Τζορτζ, σκόρερ του νικητήριου γκολ της 'Άρσεναλ.

Στο πρωτάθλημα αντίπαλος για την κατάκτηση του τίτλου ήταν η Λιντς. Τα "παγώνια" απειλούσαν να "κλέψουν" το πρωτάθλημα την τελευταία αγωνιστική καθώς η Άρσεναλ έπαιζε εκτός έδρας με την Τότεναμ. Ο ήρωας για την Άρσεναλ άκουγε στο όνομα Ρέι Κένεντι, καθώς το γκολ του λίγο πριν την λήξη έδωσε το πρωτάθλημα στην Άρσεναλ.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 0-2 (1989)

Με νωπές τις μνήμες από την τραγωδία του Χίλσμπορο, το ντέρμπι της τελευταίας αγωνιστικής Λίβερπουλ - Άρσεναλ θα έκρινε την πρωταθλήτρια ομάδα στην Αγγλία την σεζόν 1988-89. Η Άρσεναλ έπρεπε να κερδίσει στο "Άνφιλντ" με 2-0.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ με τους "κανονιέρηδες" να θριαμβεύουν 2-0 χάρις στο γκολ του Μάικλ Τόμας στις καθυστερήσεις. Δύο χρόνια αργότερα ο Τόμας πήρε μεταγραφή στην Λίβερπουλ.

Mπλάκμπερν - Λίβερπουλ 1-2 (1995)

Η Μπλάκμπερν με προπονητή τον Κένι Νταλγκλίς, κατέκτησε την Πρέμιερ Λιγκ την σεζόν 1994-95. Η ισοπαλία 1-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τελευταία αγωνιστική με την Γουέστ Χαμ ανέδειξε πρωταθλήτρια την Μπλάκμπερν παρά την ήττα της με 2-1 από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ.

Μάντσεστερ Γ. - Τότεναμ 2-1 (1999)

Δραματική ήταν η κατάκτηση του τρεμπλ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 1999. Πριν γράψουν ιστορία με τη νίκη επί της Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ οι "κόκκινοι διάβολοι" έπρεπε να κερδίσουν την Τότεναμ στο "Ολντ Τράφορντ" για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα διαφορετικά ο τίτλος θα πήγαινε στην Άρσεναλ. Χάρις στα γκολ του Ντέιβιντ Μπέκαμ και του Άντι Κόουλ, η Γιουνάιτεντ νίκησε 2-1 και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια.

Μάντσεστερ Γ. - Γουίγκαν 2-0 (2008)

Η Τσέλσι αναπτέρωσε τις ελπίδες της για το πρωτάθλημα την σεζόν 2007-08 όταν τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος νίκησε την Μάντσεστερ στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Οι "μπλε" υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία 1-1 με την Μπόλτον στην τελευταία αγωνιστική και έχασαν το πρωτάθλημα αφού η Μάντσεστερ νίκησε 2-0 την Γουίγκαν και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια.

Τσέλσι - Γουίγκαν 8-0 (2010)

Μόνο νίκη ήθελε η Τσέλσι απέναντι στην Γουίγκαν, στην τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ την σεζόν 2009-10, για να στεφθεί πρωταθλήτρια. Οι "μπλε" του Κάρλο Αντσελότι, διέσυραν την Γουίγκαν 8-0 και διατήρησαν την διαφορά του ενός βαθμού στην βαθμολογία από την Μάντσεστερ Γ. που πέτυχε νίκη γοήτρου επί της Στόουκ με 4-0.

Mάντσεστερ Σίτι - ΚΠΡ 3-2 (2012)

Την σεζόν 2011-12 η Μάντσεστερ Σίτι χάρις στο γκολ του Αγκουέρο στις καθυστερήσεις του αγώνα με την ΚΠΡ νίκησε 3-2 και μετά από 34 χρόνια πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία!

Οι "πολίτες" είχαν κάνει την ανατροπή καθώς έξι αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος ήταν 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή. Η νίκη στο ντέρμπι του Μάντσεστερ σε συνδυασμό με τα αρνητικά αποτελέσματα των "κόκκινων διαβόλων" οδήγησαν την Σίτι στην κορυφή.

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ