PREMIER LEAGUE

"Καταρχήν έγκριση" της FA για χειμερινή διακοπή από το 2020

West Bromwich Albion's Jay Rodriguez, left, celebrates scoring his side's first goal of the game against Manchester United during the English Premier League soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Sunday April 15, 2018. (Nick Potts/PA via AP)
West Bromwich Albion's Jay Rodriguez, left, celebrates scoring his side's first goal of the game against Manchester United during the English Premier League soccer match at Old Trafford, Manchester, England, Sunday April 15, 2018. (Nick Potts/PA via AP) NICK POTTS/PA VIA AP

Ενημερώθηκε σήμερα (18/04) το συμβούλιο της FA για την πρόοδο των συνομιλιών σχετικά με την χειμερινή διακοπή που θα ισχύει στα γήπεδα της Αγγλίας από το 2020.

Η χειμερινή διακοπή των κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων τείνει να γίνει συνήθεια. Μία απ' τις λίγκες που, μέχρι πρότινος, εμφανίζονταν αρνητικές σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ήταν η αγγλική. Ωστόσο, το βεβαρημένο αγωνιστικό πρόγραμμα, σε συνδυασμό με τις αποτυχίες των ομάδων στο Champions League τα τελευταία χρόνια, "ανάγκασαν" την Αγγλική Ομοσπονδία, την Premier League και τη Football League, να προχωρήσουν σε μία απόφαση-σταθμό.

Το συμβούλιο της FA ενημερώθηκε την Τετάρτη (18/04) για την πρόοδο των συνομιλιών που ξεκίνησαν από τον διευθύνοντα σύμβουλο της FA, Μάρτιν Γκλεν, σχεδόν πριν δύο χρόνια.

Σύμφωνα με βρετανικά δημοσιεύματα, η πλειονότητα των αλλαγών που σχεδιάζονται στο βρετανικό ποδόσφαιρο συμφωνήθηκε καταρχήν, με την πρώτη διακοπή να λαμβάνει χώρα το 2020.

Ορισμένα μέλη του συμβουλίου της FA είναι δυσαρεστημένα καθώς δεν έχουν διαδραματίσει μεγάλο ρόλο στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι συνομιλίες έχουν διεξαχθεί σε επίπεδο διοικητικών συμβουλίων.

Οι ομάδες στη διακοπή από το πρωτάθλημα θα επιτρέπεται να ταξιδεύουν στο εξωτερικό για μίνι προετοιμασία.

Η διακοπή σκοπεύεται να είναι δύο εβδομάδων κάθε Φεβρουάριο. Για να πραγματοποιηθεί αυτή η σημαντική αλλαγή, θα πρέπει τα παιχνίδια του 5ου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας να μετατεθούν μεσοβδόμαδα αντί για Σαββατοκύριακο, αλλά και να μην υπάρχουν ρεβάνς σε περίπτωση ισοπαλίας. Αυτό σημαίνει πως η Ομοσπονδία θα κληθεί να πληρώσει ένα πρόστιμο στα τηλεοπτικά δίκτυα που έχουν τα δικαιώματα λόγω αθέτησης της αρχικής συμφωνίας.

Στόχος, μέσω αυτής της κίνησης, είναι κάθε ομάδα και κατ' επέκταση κάθε ποδοσφαιριστής να έχει τουλάχιστον 13 ημέρες ξεκούρασης, ενώ ωφελημένη θα βγει κι η εθνική Αγγλίας που εκείνο το διάστημα θα έχει αγώνες για την προκριματική φάση είτε του Euro είτε του Παγκοσμίου Κυπέλλου κι άρα θα έχει ξεκούραστους τους παίκτες.

Η νέα μορφή πρωταθλήματος να τεθεί σε ισχύ απ' τη σεζόν 2019-20, με τα μισά παιχνίδια της αγωνιστικής να διεξάγονται τη μία εβδομάδα και τα υπόλοιπα την άλλη εκείνη την περίοδο. Θυμίζουμε πως η διακοπή υπάρχει ήδη σε Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και Ιταλία.

Photo credits: Nick Potts/PA via AP

TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ