PREMIER LEAGUE

Η μάχη των Λονδρέζων για το Champions League

Η μάχη των Λονδρέζων για το Champions League

Η μάχη για τις δύο θέσεις που οδηγούν στο Champions League της επόμενης περιόδου μαίνεται στην Αγγλία, με τρεις εκπροσώπους του Λονδίνου (Άρσεναλ, Τσέλσι, Τότεναμ) να παλεύουν μέχρι τελικής πτώσεως.

Με δεδομένο ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα στεφθεί πρωταθλήτρια και ότι η Μάντσεστερ Σίτι έχει σχεδόν εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση, δύο εισιτήρια για το Champions League της επόμενης περιόδου δεν έχουν ακόμα κατόχους από τη φετινή Premier League.

Βασικές υποψήφιες για να τα αποκτήσουν είναι τρεις ομάδες του Λονδίνου, η Άρσεναλ, η Τσέλσι και η Τότεναμ.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε πως η Μάντσεστερ Σίτι δεν έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά μία θέση στην τετράδα, αλλά η βαθμολογική της διαφορά (68 έναντι 63 της 3ης Άρσεναλ, έχοντας μάλιστα παιχνίδι λιγότερο) και το θεωρητικά εύκολο πρόγραμμά της, την καθιστούν ως αδιαφιλονίκητο φαβορί, όχι μόνο για την τετράδα, αλλά και για τη δεύτερη θέση.

Επίσης, μαθηματικά ελπίζει και η Έβερτον, που όμως απέχει 5 βαθμούς από την 5η Τότεναμ (56 έναντι 61) και μάλιστα με έναν αγώνα περισσότερο. Επομένως, θα κινηθούμε με την προϋπόθεση ότι το εισιτήριο της Μάντσεστερ Σίτι δεν απειλείται και ότι η Έβερτον ουσιαστικά δεν προλαβαίνει.

Στην πιο δυσμενή θέση βρίσκεται η Τότεναμ, η οποία είναι στην 5η θέση αυτή τη στιγμή με 61 βαθμούς κι έχει (θεωρητικά πάντα) το πιο δύσκολο πρόγραμμα σε σχέση με Άρσεναλ και Τσέλσι. Αρχής γενομένης από την επόμενη αγωνιστική, όταν θα κληθεί να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Γουίγκαν, η οποία καίγεται για βαθμούς, προκειμένου να συνεχίσει να ελπίζει στην παραμονή της. Αντιθέτως, η Άρσεναλ υποδέχεται την -ίσως και μαθηματικά πρωταθλήτρια τότε- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ η Τσέλσι φιλοξενεί την αδιάφορη Σουόνσι.

Ακολουθεί μία σειρά αγώνων με ομάδες κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού για τα "σπιρούνια", αλλά το ματς-κλειδί θα είναι το εξ αναβολής ντέρμπι του "Στάμφορντ Μπριτζ" στις 8 Μαΐου μεταξύ της Τσέλσι και της Τότεναμ, που θα κρίνει πολλά όσον αφορά στις δύο τελευταίες αγωνιστικές. Να σημειωθεί βεβαίως πως η Άρσεναλ έχει δώσει ένα παιχνίδι περισσότερο, εκείνο της 33ης αγωνιστικής, όταν και αναβλήθηκε το Τσέλσι - Τότεναμ, λόγω υποχρεώσεων των "μπλε" για το FA Cup. Επιπλέον, η Τότεναμ υστερεί σημαντικά στη διαφορά τερμάτων σε σχέση με τις αντιπάλους της και γι' αυτό το λόγο θέλει να αποφύγει κάποια πιθανή ισοβαθμία.

Η σειρά των αγώνων που απομένουν για Άρσεναλ, Τσέλσι και Τότεναμ:

Ομάδα Βαθμοί 35η 36η
Άρσεναλ 63 Μάντσεστερ Γ. @ ΚΠΡ
Τσέλσι 62 Σουόνσι @ Μάντσεστερ Γ.
Τότεναμ 61 @ Γουίγκαν Σαουθάμπτον
33η 37η 38η
Νόριτς (3-1) Γουίγκαν @ Νιουκάστλ
Τότεναμ (εξ αναβολής) @ Άστον Βίλα Έβερτον
@ Τσέλσι (εξ αναβολής) @ Στόουκ Σίτι Σάντερλαντ
TAGS PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ